2011-06-20 17:03:00

Πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-06-20 17:03:00 Timestamp ID : 1308589380

Υπήρξε μία μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο, να αποκτήσει μια σοβαρή κυβέρνηση τεχνοκρατών και να γίνουν αληθινές προσπάθειες να ξεπεραστεί η κρίση, όμως η ελπίδα διήρκεσε πολύ λίγο και έτσι η Ελλάδα γύρισε ξανά στον πολιτικό της μεσαίωνα, γύρισε στο κλίμα της υποκρισίας, της απατεωνιάς, του ψευτομεσσιανισμού, η Ελλάδα μοιάζει πράγματι σαν να βγήκε λίγες ώρες από τον τάφο της, να φοβήθηκε το φως της ημέρας και να επέστρεψε ξανά σε αυτόν.

Οι πολιτικοί σε αυτό τον τόπο απέτυχαν, ξόφλησαν, φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους μήπως φάνε ξύλο από τον κόσμο που εξαπάτησαν και κορόιδεψαν. Τώρα ακριβώς ήταν και είναι η ώρα των επιστημόνων, των τεχνοκρατών, όσων από αυτούς έμειναν καθαροί, γιατί το τσουνάμι της διαφθοράς και της διαπλοκής της μεταπολίτευσης είχε διαφθείρει και εξαγοράσει πολλούς των επιστημόνων που αντί να αντισταθούν στον κατήφορο γραναζώθηκαν μέσα σε αυτόν. Αυτοί οι λίγοι άφθαρτοι μπορούν να σηκώσουν την Ελλάδα όρθια, όμως οι εγωισμοί, η καρεκλομανία, η πρωθυπουργολαγνεία, ένας κλοιός κομματόσκυλων γύρω από το Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά που ένοιωσαν να χάνουν τον κόσμο γύρω τους, υπονόμευσαν το σχέδιο και έτσι η Ελλάδα γύρισε στον τάφο της.

Έσπευσαν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από μικρά κόμματα που εκφέρουν ξύλινο και ανεύθυνο λόγο, να αμφισβητήσουν τους τεχνοκράτες, δεν αποδίδουν λόγο στο λαό είπαν, ποιος τους ψήφισε, είναι άγνωστες οι προθέσεις τους και πολλές άλλες ασυναρτησίες. Μα συγνώμη, οι πολιτικοί που ψηφίστηκαν από τον κόσμο, που αποδίδουν έστω λόγο στον κόσμο, σεβάστηκαν τίποτε, τίμησαν τον όρκο τους, έχουν σήμερα ίχνος έστω αξιοπρέπειας ;

Όχι βέβαια. Οι πολιτικοί ξόφλησαν, ο λαός τους φωνάζει κλέφτες, κοιτάζουν μόνο την καρέκλα τους και την αρπαχτή, τα έχουν «πιάσει», έχουν πάρει μίζες, έχουν περιπαίξει τον κόσμο, μεγάλο το θράσος που τολμούν ακόμη και υπάρχουν και βγαίνουν στα κανάλια, γιατί μόνο στα κανάλια μπορούν να βγουν όπου κυκλοφορούν όμοιοί τους, στο δρόμο δύσκολα να ξανατολμήσουν να κυκλοφορήσουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πρότεινε κυβέρνηση τεχνοκρατών, οι πολιτικοί ξόφλησαν, τους πήρε χαμπάρι ο κόσμος, χρεοκόπησαν τον τόπο, πρέπει να φύγουν. Λένε οι πολιτικοί της φαυλότητας ότι πήραν την ψήφο, ότι αποδίδουν λόγο στην κοινωνία. Ξέρουμε ότι την ψήφο την έπαιρναν με μαύρο και κλεμμένο χρήμα, με το ρουσφέτι, με καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους, με πλήρη υποταγή στα διαπλεκόμενα. Την ψήφο την έπαιρναν με βρώμικο τρόπο και το ξέρουν, να σιωπήσουν λοιπόν. Να φύγουν.

Λέγει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι πρότεινε στον Λουκά Παπαδήμο τον έλεγχο των οικονομικών υπουργείων και εκείνος αρνήθηκε. Ο Λουκάς Παπαδήμος Γιώργο κάνει για πρωθυπουργός, σιγά μην έκαιγε το χαρτί του δεχόμενος υπουργείο σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ώστε κάθε βλαμμένο κομματόσκυλό σου να τον υπονομεύει και να τον υποσκάπτει.

Ο Παπαδήμος ήθελε κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, με ψήφο στη βουλή και από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε τα δύο κόμματα που μας πτώχευσαν δια της στήριξης στο πρόσωπό του να δήλωναν συγνώμη για τα πολυετή αίσχη και τα εγκλήματά τους.

Γιώργο Παπανδρέου έκανες μία κυβέρνηση αστειότητας, στερούμενη κύρους και αποδοχής από την κοινωνία. Παραιτήσου λοιπόν, υπάρχει καιρός, συναντήσου ξανά με τον Αντώνη Σαμαρά και αυτή τη φορά με σοβαρότητα, τολμήστε και καλέστε τον Λουκά Παπαδήμο.
Δώστε του την πρωθυπουργία και στηρίξτε τον αληθινά, χωρίς κτυπήματα κάτω από τη ζώνη.
Δώστε του χρόνο και δύναμη και έτσι ίσως να γλιτώσετε τη φυλακή.
Διαφορετικά με τον δρόμο που ακολουθείτε η συμφορά θα είναι μεγάλη και θα τιμωρηθείτε και οι δύο. Ούτε οι εκλογές είναι λύση για άμεσα. Το τοπίο είναι θολό και ο κόσμος λόγω φτώχιας έχει αφασία. Για να γυρίσει ο κόσμος σπίτι του, κάντε το καθήκον σας, κυβέρνηση Παπαδήμου για δύο χρόνια.