Διαβούλευση υπό τον κ. Παπούλια
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-06-27 18:45:00 Timestamp ID : 1309200300
Από όλα τα διαμερίσματα της χώρας έρχονται μηνύματα ανησυχίας και πανικού. Η οικονομική κρίση ρίχνει την καταθλιπτική σκιά της παντού, ανέχεια, ανεργία, αδυναμία πληρωμής δανείων, ακάλυπτες επιταγές στην αγορά, χρέη του κράτους σε ιδιώτες, νέκρωση του εμπορίου, αυτά και πολλά άλλα συνθέτουν την εικόνα της Ελλάδας του 2011.
Η ανασχηματισθείσα Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, σίγουρα όμως έχει καταψηφιστεί από την κοινωνία. Αυτοί που περίμεναν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος να αμβλύνει κάπως τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, είδαν προς μεγάλη τους απογοήτευση ότι τα μέτρα έγιναν δυσμενέστερα. Επικοινωνιακά μπορεί ο κ. Βενιζέλος να υπερτερεί του κ. Παπακωνσταντίνου, όμως η πράξη δείχνει ότι οι αριθμοί είναι αδυσώπητοι, η μαύρη τρύπα τεράστια, περιθώρια για χαϊδέματα και αβρότητες δεν υπάρχουν, η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου «γέρασε» πολύ γρήγορα, στην κοινωνία ξανατίθεται το αίτημα για ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, όλοι περιμένουν μέρα με τη μέρα νέα πρωτοβουλία του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Η γνώμη της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι ότι τη φορά αυτή ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να καλέσει μόνο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζονται, άλλωστε η πείρα από την προηγούμενη πρόσκληση και των υπολοίπων έδειξε ότι όλοι τους κραύγαζαν ανέξοδα, ο λόγος τους ήταν ανεύθυνος, σοβαρή άποψη κανένας δεν διατύπωσε, η παρουσία τους αύξανε την παραφωνία της όλης προσπάθειας για συναίνεση.
Το μείζον λοιπόν είναι να τα βρούν οι δύο μεγάλοι υπό την πίεση της κοινωνίας. Άλλωστε και εκλογές να γίνουν πάλι σε κάποιο Λουκά Παπαδήμο θα καταλήξουν για κυβέρνηση τεχνοκρατών. Να δείξουν λοιπόν όλες οι πλευρές σοβαρότητα και να γίνει αμέσως κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων. Δεν χρειάζονται εκλογές. Οι εκλογές προϋποθέτουν ήπιο κλίμα, σταθερότητα, εκλογές εν θερμώ δεν θα αποδώσουν τίποτε.
Πρώτα πρέπει να σταθεροποιήσουμε τα πράγματα, να βεβαιώσουμε τους Ευρωπαίους για τη βούληση μας να ελλαττώσουμε τις κρατικές δαπάνες, να ζητήσουμε από τους ξένους στήριξη και συνεργασία για ένα έκτακτο σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας, να απαγορεύσουμε πολυθεσία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να απαγορεύσουμε τη δεύτερη, την τρίτη σύνταξη κάποιων παχυδέρμων, να απαγορεύσουμε στους συνταξιούχους που λαμβάνουν άνω των 800 € το μήνα να εργάζονται, να καλέσουμε για έκτακτο φορολογικό έλεγχο όσους έχουν περισσότερες από τρείς κατοικίες στο Ε9, να κόψουμε 50% και όχι 5% όπως έκανε ο κ. Βενιζέλος τους μισθούς βουλευτών, υπουργών, δημάρχων, περιφερειαρχών, μητροπολιτών και προέδρου δημοκρατίας.
Αν όλα τα πιο πάνω γίνουν και αυτά δεν μπορούν να γίνουν από το ΠΑΣΟΚ μόνο ή από τη Νέα Δημοκρατία μόνο, μπορούν να γίνουν από ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής που θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή και τα δύο κόμματα, μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε. Αν επικρατήσουν εγωϊσμοί, αλαζονεία, καρεκλομανία, και η θέληση των αυλικών της Ιπποκράτους και της Συγγρού η χώρα θα πτωχεύσει.
Γιώργο Παπανδρέου, το ταπεινό κόμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ σου συνιστά, να δεις άμεσα τον κ. Παπούλια, να υποβάλλεις την παραίτησή σου, να συνεννοηθεί με τον Αντώνη και να ορκίσετε πρωθυπουργό το Λουκά Παπαδήμο. Κάντε το αυτό αμέσως, γιατί οι ιαχές των αγανακτισμένων θα γίνουν λαοθάλασσα, τσουνάμι που δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο. Λυπηθήτε τον τόπο και τους απλούς πολίτες που αγωνιούν.