2011-07-03 18:48:00

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας αμέσως

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-07-03 18:48:00 Timestamp ID : 1309718880

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να πήρε την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη βουλή, όμως στην κοινωνία έχει πολύ μικρή έως μηδενική στήριξη, συνεπώς τα όσα πράττει είναι αίολα, τα μέτρα που θεσπίζει είναι άδικα, υποτίθεται ότι λειτουργεί με νομιμοφάνεια όμως δεν υπάρχει η νομιμότητα. Προϋπόθεση της νομιμότητας είναι η ηθική των μέτρων και η πειθώ ότι αποδίδουν και τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν εντελώς. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ επιμένει στην άμεση ανάγκη παραίτησης του Γιώργου Παπανδρέου και συγκρότησης κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων, το να κάθεται κάποιος στην εξουσία χωρίς κοινωνική αποδοχή ενώ ο ίδιος έχει πριν λίγες μέρες ομολογήσει ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας είναι αντιδημοκρατικό μέχρι και επικίνδυνο.

Τα οικονομικά δεδομένα της χώρας όχι μόνο δεν βελτιώνονται, αλλά βαίνουν συνεχώς επιδεινούμενα. Στην Ευρώπη όλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα με τα όσα συμβαίνουν αγοράζει χρόνο αλλά δεν θα αποφύγει τη στάση πληρωμών, επίσης όλοι πιστεύουν ότι το να κρατήσουν οι πιστωτές μας τα λήγοντα ομόλογα και να τα αντικαταστήσουν με άλλα μακρύτερης λήξης συνιστά πτώχευση.
Μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα δεν λύνει βέβαια δια μαγείας το ζήτημα, όμως εις μεν το εξωτερικό θα είναι πολύ περισσότερο αξιόπιστη, εντός δε της χώρας θα προχωρήσει τις αλλαγές πατάσσοντας όλα τα προνόμια της κομματοκρατίας, στρέφοντας τις θυσίες στους έχοντες και κατέχοντες, αναθέτοντας τις όποιες νέες αμεσομεσοπρόθεσμες επενδυτικές προσπάθειες σε αξιόπιστες υποψηφιότητες και όχι σε ημέτερους και απατεώνες όπως επί χρόνια έπρατταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Πλην των δανείων που δυστυχώς προορίζονται για πληρωμή αμαρτιών του παρελθόντος, τα 15 δις ευρώ που μας δίνονται από την Ευρώπη για επενδύσεις και τόνωση της αγοράς, πρέπει να τα διαχειριστεί μια σοβαρή κυβέρνηση και όχι βέβαια αυτή του Γιώργου Παπανδρέου. Διαφορετικά κινδυνεύουν και αυτά να καταλήξουν στις τσέπες επιτηδείων…

Παρακαλείται ο αξιοσέβαστος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην οχυρώνεται πίσω από παθητικού τύπου δικαιολογίες ότι στερείται αρμοδιοτήτων και να αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε αυτό που δεν έγινε με την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου πριν λίγες μέρες για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας να γίνει οπωσδήποτε τώρα. Δεν βλέπετε κ. Παπούλια τη θέληση της κοινωνίας, δεν ακούτε πώς αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί στους δρόμους και τις πλατείες;

Έχουμε τονίσει και το ξανατονίζουμε, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να καλέσει ούτε την κ. Παπαρήγα, ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε τον κ. Καρατζαφέρη, αυτοί εκλήθηκαν την τελευταία φορά και επέτειναν την παραφωνία με τα όσα είπαν. Τη φορά αυτή την πρόσκλησή σας κ. Παπούλια να την απευθύνετε μόνο στο Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτοί οφείλουν να συμφωνήσουν στη συγκρότηση νέας κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων. Άλλωστε τα δικά τους κόμματα πτώχευσαν την Ελλάδα και έχουν χρέος να αφήσουν εγωισμούς και εξουσιομανίες και υπό την πίεση της κοινωνίας να συμφωνήσουν.

Ούτε άμεσα εκλογές συμφέρουν τον τόπο. Εν θερμώ και υπό κλίμα πείνας τι να ψηφίσει ο κόσμος, ο κόσμος θεωρεί κλέφτες και ψεύτες όλους τους πολιτικούς. Συνεπώς το μόνο που μένει είναι να γίνει η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αυτή να επιχειρήσει με τη βοήθεια όλων μας αναστήλωση της οικονομίας, ο λαός να παρακολουθήσει τους χειρισμούς και τις θέσεις όλων των κομμάτων και οι εκλογές να γίνουν μετά ένα ή ενάμισυ έτος. Τότε η ψήφος του κόσμου θα έχει αξία, εν θερμώ δεν αποδίδει τίποτε.