2011-07-10 18:51:00

‘Οχι στο μενού των ΜΜΕ

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-07-10 18:51:00 Timestamp ID : 1310323860

Ο χώρος του κέντρου είναι ο πολιτικός χώρος που επωμίστηκε καθ΄ όλο τον προηγούμενο αιώνα το βάρος εξόδου της χώρας μας από τις κρίσεις. Είτε στα πεδία των μαχών, είτε σε περιόδους ειρήνης, το κέντρο ένωσε τους 'Ελληνες, άμβλυνε τις αντιθέσεις, εμπόδισε την ανάπτυξη ακροτήτων, έσωσε το γόητρο της χώρας στο εξωτερικό.

Από τη μεταπολίτευση του 1974 και εντεύθεν ανδρώθηκε στον τόπο μας ένας νοσηρός δικομματισμός, το κέντρο έχασε την αίγλη του και την δυναμική του, τα στελέχη του σταδιακά προσχώρησαν, άλλα στο ΠΑΣΟΚ, άλλα στη Νέα Δημοκρατία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η παρακμιακή τροχιά της χώρας, η εμφάνιση φαινομένων οικογενειοκρατίας και διαπλοκής, το πολιτικό σύστημα έγινε αρχηγικό και πρωθυπουργοκεντρικό, ο ρόλος της βουλής υποβαθμίστηκε, οι θεσμοί ατόνησαν, η Ελλάδα εξελίχθηκε σε ταραχοποιό της Ευρώπης και τέλος ήλθε και η πτώχευση για να επισφραγίσει την καθολική αποτυχία και τον εκτροχιασμό του πολιτικού μας βίου.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την επιστροφή του κέντρου στη βουλή και επειδή ήταν σαφές ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία είχαν δηλητηριάσει το πολιτικό σκηνικό, είχαν εγκλωβίσει τον κόσμο στο δόκανο της πελατειακής δοσοληψίας, είχαν θεοποιήσει τον κρατισμό, είχαν κυριευθεί από ένα είδος αδηφάγου εξουσιομανίας. Όσοι ελπίσανε ότι η κατάσταση θα μπορούσε να διορθωθεί διαψεύστηκαν, η απλή αναλογική ξεχάστηκε για πάντα, η κρατική ΕΡΤ έγινε τυφλό όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης, τα ιδιωτικά ΜΜΕ περιήλθαν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία αυτών που λήστεψαν το λαό μας το 1999 στο χρηματιστήριο.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αντιμετωπίζουσα διασυρμό, χλεύη, ειρωνικά σχόλια, προειδοποιούσε για το που βαίνουμε, που θα καταλήξουμε, ότι η χώρα ζούσε με δανεικά και συνεπώς το τέλος έρχεται, όμως το όπιο του ρουσφετιού και η μέθη του βολέματοςνάρκωσαν οριστικά το λαό μας και το τέλος ήλθε τώρα το 2011.
Σήμερα στα ΜΜΕ της διαπλοκής και στην κρατική ΕΡΤ βλέπεις την ακροδεξιά, την αριστερά, βλέπεις θυγατρικές τύπου Μπακογιάννη, Δημαρά, βλέπεις οικολόγους γιατί έτσι θέλει ο εκδότης κ. Αλαφούζος, βλέπεις κάθε είδους δεκανίκι, μόνο ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ απαγορεύεται να δείς…

Το ίδιο συμβαίνει και στις δημοσκοπήσεις, στο ερωτηματολόγιο των ερευνών αναφέρονται όλα τα κόμματα πλήν της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Όταν οι πολίτες δηλώνουν σε αυτούς που διενεργούν την δημοσκόπηση ότι προτιμούν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, εκείνοι απαντούν «λυπούμαστε, αλλά αυτό το κόμμα δεν το έχουν βάλει στη λίστα οι ανώτεροι μας» και όταν οι πολίτες επιμένουν «βάλτε το λοιπόν στη λίστα», οι υπάλληλοι των εταιρειών δημοσκόπησης απαντούν «δεν εξαρτάται από εμάς, εμείς είμαστε απλοί υπάλληλοι, άλλοι ανώτεροί μας αποφασίζουν».

Τελικά τι απεδείχθη; Όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και μετρήσεων έχουν άμεση ιδιοκτησιακή σχέση με τους καναλάρχες και χρησιμοποιούνται με ύπουλο τρόπο για να μανιπουλάρεται και να χειραγωγείται η κοινωνία. Προωθούνται τα πιόνια και τα φερέφωνα, κόβονται οι τίμιοι πολιτικοί, τα τίμια κόμματα.

Μετά από όλα τα πιο πάνω, τι μένει;

Οι αγανακτισμένοι κάθε μορφής να συγκλίνουν στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Το να λέμε όλοι κλέφτες είναι, το να μην ψηφίσουμε, ή να ρίξουμε άκυρο, λευκό, όλα αυτά εξυπηρετούν το κατεστημένο. Το να έχει η επόμενη βουλή 10 ή 15 βουλευτές κεντρώους, αυτό τους πανικοβάλει όλους…
Διαλέγουμε αυτό που θέλουμε και δεν δεχόμαστε το μενού των ΜΜΕ.