2011-07-17 18:52:00

Στην αντεπίθεση η κοινωνία

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-07-17 18:52:00 Timestamp ID : 1310928720

Aκόμη ο Ελληνικός λαός ζει μέσα στο σκοτάδι και αγνοεί το βάθος της κρίσης. Τα εντός βουλής κόμματα, έκαστο για τους δικούς του λόγους, λένε μισόλογα, ψεύδονται, φαρισαΐζουν. Το ΠΑΣΟΚ ψεύδεται γιατί έχει ταυτίσει την ύπαρξή του με το ψέμα, την απάτη, το βόλεμα, το κομματικό κράτος. Που να βρει τη δύναμη να πει την αλήθεια; Το 2009 κέρδισε τις εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν», μιλάει για ανάγκη αλλαγών, όμως μπορεί τις αλλαγές αυτές να τις κάνει το ίδιο κόμμα που τόσα χρόνια έδινε παροχές και έκανε τη χώρα κρατικοδίαιτη;

Η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε και αυτή επί χρόνια την πολιτική των παροχών και της ψηφοθηρίας, το 2009 ο Κώστας Καραμανλής ψέλλισε την αλήθεια για την επιβαλλόμενη λιτότητα, τώρα ο Αντώνης Σαμαράς μιλάει μια ακαταλαβίστικη γλώσσα για «μείωση» φόρων, για «αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας» που όλοι ξέρουμε ότι σημαίνει ξεπούλημα των ασημικών της χώρας, για νομιμοποίηση των αυθαιρέτων – υπόθεση που πλήττει βιοπαλαιστές και όχι ιδιοκτήτες βιλών και πολυτελών κατοικιών.

Πρόσφατα μάλιστα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι για το κόμμα του δεν υπάρχει η λέξη χρεοκοπία, δήλωση που φανερώνει ότι το κόμμα του δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Τα δύο κόμματα της αριστεράς και η ακροδεξιά μοιάζουν να χαίρονται που χρεοκοπούμε. Ο κ. Τσίπρας ζητάει να «εκβιάσουμε» την Ευρώπη για να μας σβήσουν το χρέος, η κ. Παπαρήγα λέγει ότι δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος και στόχος της είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο δε κ. Καρατζαφέρης λέγει κάθε μέρα και άλλα, άλλοτε ζητάει να γυρίσουμε στη δραχμή, άλλοτε ζητάει και αυτός να «εκβιάσουμε» τους Ευρωπαίους και άλλοτε να πάρουν οι άνεργοι από μια αγελάδα και μια κατσίκα σπίτι τους για να μην χρειαζόμαστε να εισάγουμε κρέας…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ διερωτάται αν με τέτοια βουλή θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορετική κατάληξη από την πτώχευση. Τελικά οι ξένοι πρέπει να μας αγαπούν πάρα πολύ, αφού ανέχονται όλες αυτές τις ασυναρτησίες του πολιτικού μας κόσμου.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει τονίσει ότι η λύση του οικονομικού μας προβλήματος εξαρτάται από εμάς τους 'Ελληνες. Οι ξένοι μπορεί να μας δώσουν τεχνογνωσία, παρατάσεις προθεσμιών στα χρέη μας, μικρότερα επιτόκια, ακόμη και μείωση μέρους του χρέους μας, όμως για την Ελλάδα άλλος δρόμος από την αυτοκάθαρση, το ξήλωμα προνομίων, την υιοθέτηση νέων κανόνων τάξης και ηθικής στη λειτουργία του κράτους και τη σκληρή προσπάθεια και δουλειά, το δηλώνουμε: άλλος δρόμος δεν υπάρχει και όσοι πολιτικοί ή κόμματα το κρύβουν θα φέρουν νέες και πιο μεγάλες περιπέτειες.

Ακόμη στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ περιμένουμε με ειδικούς νόμους να απαγορευθούν, πρώτον πολυθεσία, δεύτερον περισσότερες της μιας συντάξεις, τρίτον οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από 800 € μηνιαίως να εργάζονται.
Ακόμη περιμένουμε κάθε περικοπή να αφορά εισοδήματα (σύνταξη, μισθό, έσοδα από κάθε πηγή) πάνω από 2000 ευρώ μηνιαίως.
Για εισοδήματα κατώτερα των 2.000 € το μήνα να παύσει κάθε περικοπή.

Ακόμη στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ περιμένουμε να φορολογηθούν βαρύτερα οι έχοντες πλέον των 3 κατοικιών στο Ε9
Ακόμη περιμένουμε πρόεδρος Δημοκρατίας, πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές, Γενικοί Γραμματείς υπουργείων, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Μητροπολίτες, ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, να παραιτηθούν από το 50% των κάθε είδους αποδοχών τους μηνιαίως υπέρ του κράτους, να σταματήσει για 10 τουλάχιστο έτη η κρατική επιχορήγηση στα κόμματα, η βουλή να παύσει να πληρώνει 5 υπαλλήλους για κάθε βουλευτή, καθώς επίσης από τη βουλή να απολυθούν 1700 άτομα, συγγενείς και φίλοι βουλευτών που πληρώνονται αδρά ενώ στην ουσία είναι αργόμισθοι.

Αυτά δεν τα ζητάει ο Βασίλης Λεβέντης, ο λαός τα ζητάει και όσο η εξουσία κωφεύει τόσο το χειρότερο για την ίδια. Να γνωρίζουν οι εν τη εξουσία, ότι με ημίμετρα στάχτη στα μάτια μας δεν ρίχνουν, εμείς ζητούμε συγκεκριμένα πράγματα, την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, οι έχοντες και κατέχοντες, η υπομονή της κοινωνίας εξαντλείται, η βουλή πρέπει να κάνει αυτά που ζητάμε και όχι να περιορίζεται σε «κινήσεις» καλής θέλησης.

Στη φυλακή έπρεπε να βρίσκονται κάποιοι και όχι να λένε ότι είναι πράξη γενναιότητας, να περιορίζουν κατά 50% την αμοιβή τους για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές. Η χρεοκοπία δεν ήλθε μόνη της, κάποιοι την έφεραν και δεν τιμωρήθηκε κανένας.
Επίσης θυμίζουμε και στο λαό ότι δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Επί χρόνια έβλεπε τα αίσχη των πολιτικών και τους ψήφιζε. Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο που σκιάζει όλη τη χώρα.