Χαίρε βάθος αμέτρητον
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-07-24 18:56:00 Timestamp ID : 1311533760
Χαίρε βάθος αμέτρητον. Με αυτή τη φράση χαρακτήρισε η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα όσα αποφάσισε η Ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος. Πράγματι, η Ευρώπη επιχείρησε την ύστατη ώρα να βάλει πλάτες προς αποσόβηση της πλήρους κατάρρευσης της Ελλάδας, όμως το καρκίνωμα παραμένει. Το χρέος της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι τεράστιο, η επιστροφή της χώρας μας στις αγορές ανέφικτη, είναι άγνωστο αν θα αντέξουν στους κραδασμούς οι ελληνικές τράπεζες, είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο μέσα στα προσεχή 2 έως 3 χρόνια το έλλειμμα το ετήσιο της χώρας μας να πέσει στο 3%, κάτι που δολίως παρασιωπάται είναι προϋπόθεση εφαρμογής της όλης συμφωνίας που εγένετο στις 21 Ιουλίου του 2011 στις Βρυξέλες.
Να λοιπόν γιατί η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα συγκεφαλαιώνει όλα στη φράση «Χαίρε βάθος αμέτρητον», όλες οι ανασφάλειες για την πορεία της χώρας εξακολουθούν να υπάρχουν και το πιο ανησυχητικό είναι η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, αφού είναι το κόμμα που μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ενέχεται στην πτώχευση και στην ανάπτυξη πελατειακής λογικής στο εκλογικό σώμα. Επειδή η καταβίβαση του ετήσιου ελλείμματος της χώρας μας στο 3% επί του ΑΕΠ είναι ένα κρίσιμο κριτήριο για την στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει με περισσότερη έμφαση από κάθε άλλη φορά, παραίτηση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και σχηματισμό κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων. Αυτό που επιχειρήθηκε πριν μικρό χρονικό διάστημα, ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας και προσέκρουσε τότε στους εγωισμούς και τη ματαιοδοξία του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά, τώρα πρέπει να γίνει χάριν του τόπου και της προόδου του λαού μας.
Στις Βρυξέλες έχει παγιωθεί η αντίληψη ότι η συναίνεση λείπει από την Ελλάδα και υπάρχει ο φόβος ότι το ΠΑΣΟΚ που φέρει μεγάλες ευθύνες για την πτώχευση, είναι ανήμπορο να ανταπεξέλθει στο φορτίο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, πρέπει συνεπώς να παραδώσει την εξουσία. Η άμεση προκήρυξη εκλογών κρίνεται άγονη, καθ’ ότι θεωρείται βέβαιο ότι λόγω της δυσφορίας του κόσμου προς τα μέτρα η επόμενη βουλή θα είναι πολυκομματική, συνεπώς πάλι οικουμενική κυβέρνηση θα προκύψει. Ποιος λοιπόν ο λόγος διεξαγωγής εκλογών, αφού και εκ της παρούσης βουλής μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων;
Εν θερμώ άλλωστε και υπό την πίεση φόρων και δυσβάστακτων βαρών οι εκλογές δεν αποτελούν λύση, γιατί το εκλογικό σώμα δεν διαθέτει την ψυχολογία υπερβάσεων και δεν έχει την ωριμότητα να επιλέξει αυτό που χρειάζεται ο τόπος. Μέγα μέρος του κόσμου σήμερα εκφράζεται εκδικητικά και με θυμό για τα μέτρα, δεν κάνει αυτοκριτική για το πώς οδηγηθήκαμε έως εδώ και μέσω της κακοφωνίας των ΜΜΕ ψάχνει κόμματα που του υπόσχονται επιστροφή στην προ μνημονίου εποχή. Κάτι τέτοιο όμως είναι καταστροφικό, δηλαδή το να ψηφίσει ο κόσμος αγύρτες πολιτικούς που υπόσχονται συνέχιση της σπατάλης, των ρουσφετιών και του βολέματος.
Ούτε η Νέα Δημοκρατία δείχνει αξιοπιστία και σοβαρότητα. Σε περίπτωση που από τις εκλογές έβγαινε η Νέα Δημοκρατία, όλοι συμφωνούν ότι οι μεταρρυθμίσεις θα ήταν ακόμη πιο ακατόρθωτες και θα έφερναν μεγαλύτερη κοινωνική ένταση και έκρηξη.
Ωστόσο επειδή τα κόμματα στην Ελλάδα λειτουργούν με εγωισμούς και αρχηγικές τακτικές, οι εκλογές το Φθινόπωρο είναι πολύ πιθανές και είναι η μεγάλη ευκαιρία για να μπει στη βουλή η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, εκφράζουσα ώριμα και προοπτικά το αίσθημα προδοσίας του λαού μας.