2011-07-28 19:07:00

Αυτή είναι η πιο μεγάλη ντροπή Γιώργο

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-07-28 19:07:00 Timestamp ID : 1311880020

Η παραίτηση του Χάρη Παμπούκη από τη θέση του υπουργού φανερώνει την τάση φυγής από την κυβέρνηση όλων εκείνων που προεξοφλούν το ναυάγιό της σε όλους τους τομείς. Ο Χάρης Παμπούκης γνωρίζει καλά τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, διαπραγματεύθηκε χωρίς επιτυχία την άφιξη στη χώρα μας επενδυτών και σίγουρα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι όσο διατηρείται στην Ελλάδα η κομματοκρατία, το βαθύ πασοκοδεξιό κράτος και ο τυχοδιωκτισμός, άκρη δεν θα βρίσκεται και το βατερλώ είναι αναπόφευκτο. Προσπάθησε λοιπόν ο παραιτηθείς υπουργός να σώσει εαυτόν πριν το πλοίο βυθιστεί…

Ομοίως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζει τη δική του οδύσσεια. Αφού δημιούργησε από το πουθενά θέμα εμπραγμάτων εγγυήσεων, για το σχέδιο που αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου 2011, τώρα αγωνιά για την εξέλιξη της υπόθεσης, για δε τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζει αρχίζει να κρύβεται πίσω από το κοινότυπο άλλοθι «ότι όλα αυτά είχαν θεσπιστεί από τον προηγούμενο υπουργό», ως εάν ο ίδιος δεν ανήκε στην κυβερνητική πλειοψηφία που τα ψήφισε στη βουλή. Η κυβέρνηση αντί να υπερασπιστεί την πολιτική της, φυγοδικεί, διευκολύνοντας έτσι το έργο μεγάλης μερίδας πολιτικών και δημοσιογράφων που προτείνουν (χωρίς να σκέπτονται τις συνέπειες) στάση πληρωμών, αποχώρηση από το ευρώ και επιστροφή της χώρας στον κοινωνικό μεσαίωνα. Το τραγικό είναι ότι τέτοιες καταστροφικές προπαγάνδες κατακλύζουν τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση το βλέπει και δεν αντιδρά, αφού τα στελέχη της κρύβονται ή άρχισαν να παραιτούνται…

Το πίσω που φαίνεται να έκανε η κυβέρνηση στις περικοπές μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ισχυροποιεί την άποψη ότι αμέσως μετά τη ΔΕΘ θα έλθουν αιφνίδιες εκλογές. Ρυθμίσεις για ταξί, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και πολύ μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και συντάξεων, μένουν για μετά από τις εκλογές.

Ακόμη και στο ζήτημα των αυθαιρέτων, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρεί τη ρύθμιση απαράδεκτη και μόνο εισπρακτική. Συμφωνούμε να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους έκτισαν σε παραλίες (προστατευόμενες από το Σύνταγμα), σε δάση και σε αρχαιολογικές ζώνες. Για τον υπόλοιπο κόσμο Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προτείνει σιωπηρή αμνηστία, με τοποθέτηση κόκκινης γραμμής προβλέπουσας βαρύτατες κυρώσεις για το μη περαιτέρω. Δεν είναι δυνατό σε μία Ελλάδα που ζει το δικό της δράμα, μετά τόσους φόρους, περαιώσεις, ημιυπαίθριους, να έρχονται τώρα και τα αυθαίρετα για να δώσουν τη χαριστική βολή στους βιοπαλαιστές. Η μέθοδος της συνεχούς αφαίμαξης του κόσμου, από εκείνους που τόσα χρόνια διόριζαν, έκλεβαν, λεηλατούσαν την κοινωνία, δεν θα περάσει, άλλωστε σύντομα θα έλθει στα πράγματα μία πολύ πιο σοβαρή οικουμενική κυβέρνηση που πρέπει να θέσει τις βάσεις για μία κοινωνία ηθικής και δικαιοσύνης, όπου τα βάρη θα επωμιστούν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι ο φτωχός λαός. Ο Γιώργος Παπανδρέου έκαψε το χαρτί του, όταν έστρεψε όλα τα βάρη στο φτωχό λαό για να γλυτώσουν οι φίλοι του οι κροίσοι και μεγαλοκαρχαρίες, όμως να που του βγαίνουν όλα στραβά.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία εκφράζουμε τη λύπη μας, γιατί συνεχίζει να αοριστολογεί και να ψηφοθηρεί, σαν να είμαστε στη δεκαετία του 70 ή του 80.Ο κόσμος ζητάει κ. Σαμαρά να του πήτε τι θα κάνετε εσείς και όχι απλά να καταδικάζετε την κυβέρνηση. Εμείς οι κεντρώοι υποψιαζόμαστε ότι αν υποθετικά κάνατε εσείς κ. Σαμαρά κυβέρνηση θα είχαμε μία από τα ίδια. Η συναίνεση που δώσατε για την παιδεία ήταν ύπουλη, γιατί καταφέρατε μέσα στον Αύγουστο να δολοφονήσετε το άσυλο και την δωρεάν παιδεία, που ήταν νοσηρό όνειρο της δεξιάς παράταξης επί χρόνια. Η ντροπή όμως και το όνειδος θα βαρύνουν για πάντα το Γιώργο Παπανδρέου, που με μία Αυγουστιάτικη ψηφοφορία θέλησε να βεβηλώσει την ιερή μνήμη του αείμνηστου Γεώργιου Παπανδρέου. Μαζί με τόσες ντροπές, αυτή, η πιο μεγάλη Γιώργο.