2011-09-17 17:54:00

‘Ομως η Δημοκρατία εκδικείται.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-09-17 17:54:00 Timestamp ID : 1316282040

Πολλά και μεγάλα λάθη έχει κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου, που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στην πτώση του. Ο κόσμος μπορεί να βλέπει το μισθό, τη σύνταξη, την ανεργία, την απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων και των τραπεζών, όμως αυτά είναι που φαίνονται εύκολα, υπάρχουν βαθύτερα αίτια και νοσηρά κόμπλεξ που εμποδίζουν την Ελλάδα να πάει μπροστά, πράγματα τα οποία αν συνεχίσουμε να παραβλέπουμε θα οδηγηθούμε σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.

Το ότι το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε την απλή αναλογική δεν είναι μικρό παράπτωμα. Μπορεί το ίδιο να κέρδισε είκοσι ίσως και παραπάνω χρόνια εξουσίας, όμως η Ελλάδα εμποδίστηκε να γίνει δημοκρατική χώρα, με ήθη, με τάξη, με διαφάνεια. Είναι πολλοί στο ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι με την απλή αναλογική θα έχουμε ακυβερνησία και αστάθεια. Αυτή η δηλητηριασμένη νοοτροπία καλλιεργήθηκε μέσα στο ΠΑΣΟΚ από ηγεμονίσκους που σαγηνεύτηκαν από την ισχύ της εξουσίας και χρειάστηκε να κάνουν ιδεολογία τους τα κουσούρια που όλοι νομίζαμε ότι ήταν τακτικές μόνο της δεξιάς. Έτσι αντί το ΠΑΣΟΚ να φέρει δημοκρατία, συναίνεση, κοινωνικό έλεγχο, πράγματα που μόνο με την απλή αναλογική μπορούσαν να γίνουν, έγινε το ίδιο δεξιό κόμμα, νικήθηκε από τη δεξιά, έδωσε την αίσθηση ότι πρόδωσε όλα τα οράματα εν ονόματι της εξουσιομανίας και της παντί τρόπω παραμονής στην εξουσία. Από εκεί και μετά άρχισαν όλα τα κακά. Ρουσφέτια, κλεψιές, σκάνδαλα, μίζες, αρπαχτές, κομματικοί στρατοί, διώξεις αντιφρονούντων, πολυθεσίες, διαπλοκή, μυστικοί κωδικοί σε ΜΚΟ, χρηματισμοί ΜΜΕ και δημοσιογράφων και τελικά πτώχευση.

Το ΠΑΣΟΚ θυμίζει σήμερα παλιές ιστορίες του τύπου «αντί ο ήρωας να νικήσει το δράκο, ο δράκος έφαγε τον ήρωα». Αυτό το είδαμε στο νόμο της κ. Διαμαντοπούλου για την παιδεία. Με μία αυγουστιάτικη ψηφοφορία σε θερινό τμήμα της βουλής καταργήσαμε το πανεπιστημιακό άσυλο, ξηλώσαμε τη δωρεάν παιδεία και κάναμε το χατήρι στον κ. Καρατζαφέρη και στον κ. Σαμαρά. Ξέραμε ότι η δεξιά και ακροδεξιά είχαν μόνιμο όνειρο να ακυρώσουν τη δωρεάν παιδεία, αλλά ότι αυτό θα γινόταν επί ημερών ΠΑΣΟΚ και ότι θα εγίνοντο και θριαμβολογίες γύρω από την «συναίνεση», αυτό και ο πιο νοσηρός εγκέφαλος ήταν αδύνατο να το προβλέψει.

Τώρα την πτώση του Γιώργου Παπανδρέου πρέπει να φέρει η ίδια η κοινωνία, με πρωτοπόρο τη νεότητα. Τις παροχές, τα ρουσφέτια, την πελατειακή νοοτροπία, το ζούμε με δανεικά, το αποχαυνώνουμε το λαό με διαπλεκόμενα ΜΜΕ, η οικογενειοκρατία, η διαφθορά, όλα αυτά τα καρκινώματα πρέπει αμέσως να γίνουν παρελθόν και τη θέση τους να πάρουν, η απόφαση για δουλειά, η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η ισοπολιτεία. Η νίκη της χώρας μας σημαίνει το θάνατο όλων αυτών των κόμπλεξ και την εξαφάνιση από την πολιτική όλων όσων υπηρέτησαν το σάπιο καθεστώς της μεταπολίτευσης.

Επί τόσα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η δεξιά δεν άφησαν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να λειτουργήσει πολιτικά, πάντα την έπνιγαν, την δολοφονούσαν μέσα στην ασφυξία του αποκλεισμού από τα ΜΜΕ, τη βία του μαύρου πολιτικού χρήματος και την καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους. Όμως η δημοκρατία εκδικείται. Τώρα το ΠΑΣΟΚ πεθαίνει και η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αυξάνει την επιρροή της στην κοινωνία.