2011-09-25 19:12:00

Η διάσωση δύσκολη, η καταστροφή εύκολη

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-09-25 19:12:00 Timestamp ID : 1316977920

Ήλθαν και τα νέα μέτρα και όλοι άρχισαν να κραυγάζουν ότι είναι αντίθετοι, ραδιόφωνα, δημοσιογράφοι, κόμματα. Όλοι θέλουν να είναι ευχάριστοι στον κόσμο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ραδιόφωνα και κανάλια αντιτίθενται στα μέτρα για να έχουν πελατεία και γιατί στον πολίτη πρέπει πάντα να λέμε έχεις δίκηο. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ κοροϊδεύουν τον κόσμο, δήθεν τον στηρίζουν, στην πράξη λιβανίζουν την εκάστοτε εξουσία για κρατικό χρήμα, για δημόσια έργα, για κρατικές προμήθειες και για ένα σωρό ακόμη βρώμικες υποθέσεις. Οι δημοσιογράφοι το πλείστον είναι τυφλά φερέφωνα των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, άρα και τα δικά τους δάκρυα συμπαράστασης στον κόσμο δεν μας πείθουν…

Τα κόμματα ακολουθούν πάντα την οδό της ψηφοθηρίας, συνεπώς είναι όλα υπέρ του λαού, αποφεύγουν όμως να μας πουν, αν υπάρχει λύση να σωθεί η χώρα και να μην πτωχεύσουμε αν δεν πάρουμε κανένα μέτρο. Όλα λοιπόν τα κόμματα τάσσονται κατά των μέτρων, αρπάζουν όμως τα κρατικά χρήματα, έχουν τα στελέχη τους διορίσει όλα τα συγγενολόγια στο δημόσιο. Η ανευθυνότητα των κομμάτων του κατεστημένου, των κομμάτων που μνημονεύονται στις ειδήσεις των καναλιών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Στηρίζουν αυτά τα κόμματα το λαό, ενώ ζουν μέσα στη χλιδή και αρμέγουν το κράτος, μεγαλοστομούν δήθεν υπέρ της κοινωνίας, αρνούνται όμως να συζητήσουν για διακοπή των κρατικών χρηματοδοτήσεων και για διακοπή των προκλητικών προνομίων των βουλευτών τους. Έτσι έφθασε η κ. Παπαρήγα σε πρωϊνή εκπομπή του Mega να ισχυριστεί και την άκουσε όλη η Ελλάδα, ότι λόγω μείωσης των εσόδων του ΚΚΕ μείωσε τους μισθούς των στελεχών της. Αλήθεια έχουμε φθάσει στο σημείο, τα κόμματα να πληρώνουν τα στελέχη τους; Να λοιπόν γιατί πτωχεύσαμε, πτωχεύσαμε οικονομικά γιατί πρώτα πτωχεύσαμε ηθικά, η πολιτική έγινε «πληρωμένη τέχνη», οπότε ιδεολογίες και ιδανικά θάφτηκαν στα αζήτητα στο βωμό της εξουσιομανίας.

Για το λαό έμεινε μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, η οποία ρητά έχει δηλώσει ότι εισερχόμενη στη βουλή δεν θα λάβει την κρατική επιχορήγηση. Όλα τα άλλα κόμματα αρπάζουν τα χρήματα και συγχρόνως φέρονται με φαυλότητα, ανευθυνότητα, κάνοντας πολύ κόσμο να απορρίπτει σήμερα την πολιτική στο σύνολό της και να προεξοφλεί ότι όποιος και αν έλθει στα πράγματα, θα κλέβει και αυτός και θα εξαπατά τον κόσμο. Αυτό το σύνθημα είναι πολύ καλό εργαλείο στα χέρια ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, γιατί κατορθώνουν έτσι να διασύρουν προκαταβολικά οτιδήποτε νέο και να αποθαρρύνουν τον κόσμο να συσπειρωθεί στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Καλό είναι λοιπόν, μία και τα πράγματα έφθασαν στην πλήρη αναξιοπιστία, πριν τις εκλογές όλα τα κόμματα με γραπτή δήλωσή τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δηλώσουν αν προτίθενται ή όχι να πάρουν κρατική επιχορήγηση, να ξέρει και ο κόσμος ποιός πολιτεύεται εθελοντικά και τίμια και ποιος κάνει εμπόριο απάτης…

Όσο για τα μέτρα του κ. Βενιζέλου εκφράζουμε τη λύπη μας γιατί δεν μας άκουσε. Ζητήσαμε να κοπούν μισθοί και συντάξεις όσων λαμβάνουν περισσότερα των δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ επίσης ζήτησε να μπει χαράτσι στα ακίνητα για όσους έχουν στο Ε9 περισσότερες των 3 κατοικιών. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος έβαλαν χαράτσια σε όλο τον κόσμο αδιακρίτως και αυτό το έκαναν, δεν βρίσκουμε άλλη εξήγηση, για να γλυτώσουν οι πλούσιοι τα βάρη που τους αναλογούν.

Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν υπηρετεί το κεφάλαιο, το ίδιο κάνει και η Νέα Δημοκρατία και φορτώνουν τη μαύρη τρύπα στον κοσμάκη σώζοντας τα στελέχη τους που έχουν πλουτίσει σε βάρος της κοινωνίας. Τα άλλα κόμματα, (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλη, Δημαρά, Μπακογιάννη, οικολόγους), τους θεωρούμε κομπάρσους επ’ αμοιβή του σημερινού συστήματος. Τι μένει; Ο προδομένος κόσμος του ΠΑΣΟΚ και όσοι, οι λίγοι από τη Νέα Δημοκρατία είναι στοιχειωδώς σοβαροί, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Η διάσωση της χώρας δεν είναι εύκολη, όμως αν ξαναψηφίσουμε τους ίδιους, η καταστροφή της χώρας είναι εύκολη και σίγουρη.