2011-10-15 17:48:00

Απολάμβαναν λάφυρα και δανεικά

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-10-15 17:48:00 Timestamp ID : 1318700880

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι κρατικοδίαιτοι κάθε είδους απεργούν και μέσω καταλήψεων και συνεχών διαδηλώσεων παραλύουν περαιτέρω την οικονομική ζωή της χώρας. Το όλο κλίμα επιδεινώνεται, αφού βρίσκονται κόμματα όπως το ΚΚΕ, το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δυστυχώς και η Νέα Δημοκρατία που ενθαρρύνουν τις απεργίες και τις καταλήψεις και προτρέπουν απερίσκεπτα τον κόσμο σε ανόητους «ξεσηκωμούς».

Ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν βουλευτές που με δηλώσεις τους συμπαρίστανται δήθεν στους κλάδους που απεργούν, διαφωνούν δήθεν με μειώσεις αποδοχών και χαράτσια και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα εκδηλωθούν ανταρσίες σε ψηφοφορίες στη βουλή σε κρίσιμα νομοσχέδια. Υπάρχουν ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ αυξάνουσες φωνές που ζητούν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και υποδηλώνουν σαφώς στο Γιώργο Παπανδρέου την οδό της παραίτησης και παράδοση της πρωθυπουργίας σε τεχνοκράτη οικονομολόγο (συζητείται ευρέως το όνομα του κ. Προβόπουλου) που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τη Νέα Δημοκρατία.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ μία τέτοια λύση, κυβέρνησης τεχνοκρατών, είχε προτείνει από τον Οκτώβρη του 2009, προβλέποντας ότι μία αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα κατέληγε σε τραγωδία για τη χώρα, αφού θα ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε επώδυνες αποφάσεις θίγοντας την ίδια την εκλογική της πελατεία. Έχοντας μία κυβέρνηση εχθρική την ίδια την κομματική της βάση, πώς θα μπορούσε να προχωρήσει στις διαρθρωτικές και κάθε είδους αλλαγές που επιβάλλονται, για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και να δημιουργήσουμε και τα πλεονάσματα ώστε να αποφύγουμε την πτώχευση; Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ζητούσαμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τον Οκτώβρη του 2009, κάτι που αν είχε γίνει ίσως είχαμε γλυτώσει την κρίση χρέους, ίσως είμασταν τώρα σε πολύ λιγότερο ασφυκτική κατάσταση.

Τον Ιούνη του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε μόνος του ζήτημα παραίτησής του, όμως είτε η αρνητική στάση Σαμαρά, είτε οι αντιρρήσεις κάποιων θερμοκέφαλων στο ΠΑΣΟΚ τον έκαναν να κάνει πίσω και να μην ολοκληρώσει το εγχείρημα. Έκτοτε ο μεν Γιώργος Παπανδρέου σύρεται από το ένα λάθος στο άλλο, ο δε Αντώνης Σαμαράς εγκλωβίστηκε στο να ζητάει εκλογές και αυτοδυναμία. Η Ευρώπη κοιτάζει με απορία την πολιτική ζωή της Ελλάδας και ήδη κυβερνήσεις και κοινή γνώμη των εταίρων μας στη ΟΝΕ διερωτώνται αν καλώς ενισχύουν τη χώρα μας, μία χώρα με διαιρεμένο πολιτικό βίο, ή αν όλα θα πάνε τελικά χαμένα και η Ελλάδα δεν θα αποφύγει την πτώχευση.

Οι εκλογές θεωρούνται απαγορευτικές υπό τις παρούσες συνθήκες, γιατί θα χαλάρωναν έτι περαιτέρω την παραλυμένη οικονομία μας και γιατί δεν θα άλλαζαν σε τίποτε την ουσία της κρίσης. Και αν ακόμη ο κ. Σαμαράς κατάφερνε να εκλεγεί αυτοδύναμος, πράγμα αδύνατο, τα σκληρά μέτρα θα παρέμεναν μονόδρομος και κάποιοι άφρονες που πιστεύουν σε ταχυδακτυλουργίες θα απεγοητεύοντο αμέσως. Αλλά και τα άλλα κόμματα,(ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλης, Οικολόγοι) που ζητάνε εκλογές βασιζόμενα στις στημένες δημοσκοπήσεις που τα δείχνουν «ανερχόμενα», λίαν πιθανό να πάθουν στραπάτσο στις εκλογές, αφού δεν εισπράττουν τίποτε από τη φθορά ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας εξ αιτίας της ανεύθυνης και τυχοδιωκτικής στάσης που τηρούν.

Το ευχάριστο είναι (κάτι που επιμελώς κρύβουν) σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ότι ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 35% της κοινωνίας απορρίπτει όλα τα ως άνω κόμματα και έτσι υπάρχουν ελπίδες εισόδου στη βουλή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, παρά τη φίμωση που αντιμετωπίζει από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.

Αναγνωρίζουν σε όλη την Ελλάδα ότι ο Βασίλης Λεβέντης είχε διαβλέψει από το 1990 ότι ερχόταν πτώχευση, αν συνεχίζονταν ρουσφέτια και ατασθαλίες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Τότε που ο Βασίλης Λεβέντης προειδοποιούσε για τα δεινά που ερχόντουσαν, όλοι οι άλλοι που έχουν σήμερα κόμματα και κόπτονται δήθεν υπέρ του λαού, ήταν γραναζωμένοι στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία, απολαμβάνοντας τα λάφυρα και τα δανεικά της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης.

Αυτό και μόνο να θυμάται ο ψηφοφόρος, είναι αρκετό για να ψηφίσει ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ