2011-11-01 16:38:00

Στο σκαμνί οι τέως πρωθυπουργοί

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-11-01 16:38:00 Timestamp ID : 1320165480

Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήδη δοκιμάζεται από τις παραφωνίες των υπουργών της και από την ανάγκη λήψης νέων μέτρων, πράγμα με το οποίο είναι δύσκολο να συμφωνήσουν τα κόμματα που την στηρίζουν στη βουλή. Τώρα βλέπουν όλοι πόσο δίκηο είχε η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, που ζητούσε οι υπουργοί να είναι δέκα το πολύ σε αριθμό και όλοι τεχνοκράτες, όχι τέως υπουργοί, όχι βουλευτές. Αν είχε υιοθετηθεί η γνώμη μας θα διευκολυνόταν ουσιαστικά το έργο του κ. Παπαδήμου, που δυστυχώς τώρα περιπλέκεται καθημερινά και περισσότερο. Υπάρχει ωστόσο ο χρόνος, να παραιτηθεί ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο και να διοριστούν από τον κ. Παπαδήμο οι δέκα νέοι τεχνοκράτες υπουργοί, να έχει δηλαδή ο ίδιος την ευθύνη της επιλογής τους.
Το πολιτικό τοπίο βυθίζεται πιο πολύ κάθε μέρα στην αναξιοπιστία του. Τα κόμματα συνεχίζουν να λειτουργούν σαν καπετανάτα κάποιων ξοφλημένων οικογενειών. Οι οικογένειες κινούν τα νήματα και ο λαός μας είναι ο παθητικός θεατής της οξυνόμενης κρίσης στα δελτία Ειδήσεων των 8 κάθε βράδυ. Τα δελτία ειδήσεων των 8 έχουν γίνει ο απόλυτος δικτάτορας της ζωής μας. Τα κανάλια ανήκουν σε αυτούς που άρπαξαν τα λεφτά του κόσμου το 1999 στο χρηματιστήριο, όμως οι δημοσιογράφοι «πονάνε» τον κοσμάκη, τον «παρηγορούν» στα πάθη του. Δηλαδή ΜΜΕ διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα που «ενδιαφέρονται» για τους φτωχούς…

Με αυτό το παραμύθι η χώρα μας συνεχίζει να εξαθλιώνεται. Σαν συμπλήρωμα διατροφής χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ τις δημοσκοπήσεις για να αποχαυνώνουν τον κόσμο. Έχουμε τονίσει ότι στους 2 χιλιάδες πολίτες που ερωτώνται σε κάθε μέτρηση, μόνο 559 το πολύ εγκρίνουν τα κόμματα της λίστας του ερωτηματολογίου. Το ερωτηματολόγιο το φτιάχνουν όπως γουστάρουν αυτοί που πληρώνουν τα έξοδα της δημοσκόπησης (περίπου 50 χιλιάδες ευρώ κοστίζει κάθε μέτρηση). Την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ποτέ δεν την περιλαμβάνουν στη λίστα, λόγω των απόψεών μας για πάταξη διαπλοκής, διαφθοράς και για θέσπιση ουσιαστικού Πόθεν Έσχες για τις κραυγαλέες περιπτώσεις κλοπής δημοσίου χρήματος.
Όταν ανακοινώνουν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αποκρύπτουν ότι μόνο 550 απάντησαν επί συνόλου 2000 ερωτηθέντων πολιτών, για να βγαίνει το συμπέρασμα ότι «τι να κάνουμε, μπορεί να είναι απατεώνες, όμως με αυτούς θα πορευθούμε».

Κυκλοφορούν κάποιοι στα ΜΜΕ και πρεσβεύουν την άποψη ότι πρέπει να κηρύξουμε το χρέος επαχθές, να μην το αναγνωρίσουμε και ότι οι Ευρωπαίοι είναι τοκογλύφοι που μας πίνουν το αίμα. Οι απόψεις όλων αυτών είναι κάτι ανάλογο με αυτό που πρεσβεύουν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουβέλης, οικολόγοι. Λέγουν δηλαδή ότι εν έτει 2011 μπορεί η χώρα μας να γίνει ο ταραχοποιός της διεθνούς οικονομίας και οι 'Ελληνες ταλιμπάν των αγορών.

Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ υποψιαζόμαστε, λόγω της προβολής που παίρνουν τέτοιες ανισόρροπες απόψεις, ότι οι τέως πρωθυπουργοί που φοβούνται μήπως με την επιδείνωση της κρίσης γεννηθεί θέμα παραπομπής τους σε δίκη για την πτώχευση της χώρας, βάζουν όλους αυτούς να λένε αυτά που λένε, ώστε η προσοχή του κόσμου να πηγαίνει στη Μέρκελ και στους «τοκογλύφους» και όχι στους ίδιους, που είναι οι αληθινοί και συνειδητοί ένοχοι της τραγωδίας της πατρίδας μας. Με άλλα λόγια βγάζουν στην πιάτσα παπαγαλάκια για να γλιτώσουν τη φυλακή…