2011-11-12 21:03:00

Έβαλαν ένα ικανό και ακέραιο Λουκά Παπαδήμο να ηγηθεί μίας κυβέρνησης «παλάντζας»

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-11-12 21:03:00 Timestamp ID : 1321131780

Ένωση Κεντρώων: Έβαλαν ένα ικανό και ακέραιο Λουκά Παπαδήμο να ηγηθεί μίας κυβέρνησης «παλάντζας»…

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης

Η Ένωση Κεντρώων με ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και τονίζει ότι «ένας πρωθυπουργός, μόνο ο πρωθυπουργός, δεν φθάνει για να αλλάξουν τα πράγματα, όταν το φαύλο σύστημα αντί να παραμερίζει, μένει στη θέση του και τον πλαισιώνει».

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 η Ένωση Κεντρώων είχε προβλέψει ότι μονοκομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα οδηγείτο σε αδιέξοδο και θα δημιουργούσε μεγάλη ζημιά στη χώρα. Από τον Οκτώβριο του 2009, σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ζητούσε κατ’ επανάληψη την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Κεντρώων: «τον Λουκά Παπαδήμο τον προτείναμε γιατί τον θεωρούμε ικανό και έχοντα άριστες σχέσεις με το πολιτικό και τραπεζικό κατεστημένο της Ευρωζώνης.

Χρειάστηκαν 25 μήνες για να δικαιωθούμε και ως προς το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού. Αν είχαμε ακολουθήσει νωρίτερα την υπόδειξη του Βασίλη Λεβέντη, ίσως να είχαμε γλυτώσει και το μνημόνιο και πολλά των σκληρών και άτσαλων μέτρων στα οποία μας οδήγησε ο Γιώργος Παπανδρέου».

Η Ένωση Κεντρώων καταγγέλει, επίσης, ότι το κατεστημένο του «κολωνακίου» και οι κατώτερες των περιστάσεων ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας υιοθέτησαν το μοντέλο της 11ης Νοέμβρη του 2011, «έβαλαν δηλαδή ένα ικανό και ακέραιο Λουκά Παπαδήμο να ηγηθεί μίας κυβέρνησης «παλάντζας», ενός κυβερνητικού εξαμβλώματος, το οποίο απαρτίζουν εκείνοι που μας έφεραν στην πτώχευση, εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας που άφησε την Ελλάδα με 36 δις ευρώ έλλειμμα το 2009 και επάλλετο επί δύο χρόνια μεταξύ Ευρώπης και αντιμνημονίου και το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη το οποίο εισήλθε στη βουλή υπό το σύνθημα «έξω οι ξένοι», ψήφισε μνημόνιο και εντοπίζονται συχνές δηλώσεις στελεχών του, ότι η Ελλάδα «κατεστράφη» αφ’ ής εισήλθε στο ευρώ».

Η Ένωση Κεντρώων εκτιμά ότι κυβέρνηση προσωπικοτήτων δεν υπάρχει και απλά δημιουργήθηκε ένα μωσαϊκό ετερόκλητων συμφερόντων, με στόχο να κερδίσει χρόνο και τελικά να επιβιώσει το «σάπιο σημερινό πολιτικό σύστημα».

Η νέα κυβέρνηση αποτελεί όντως ένα ιδιόρυθμο μωσαϊκό, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Η νέα κυβέρνηση περιορισμένης διαρκείας αποσκοπεί κατά κύριο λόγο στο να μετριάσει τις ιδιαιτέρως αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου με τους χειρισμούς του για την εξασφάλιση πόρων.

Είναι απλά μια μεταβατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές λίαν συντόμως για την επαναφορά στην εξουσία ενός εκ των δυο κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ / Νέας Δημοκρατίας). Αυτό και μόνο το γεγονός τα λέει όλα για τον δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό μας βίο…