2011-11-27 16:36:00

Υπονομεύουν τον Πρωθυπουργό

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-11-27 16:36:00 Timestamp ID : 1322411760

Έγιναν πολλά λάθη γύρο από το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Πρώτον, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχε ζητήσει κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων, τα πρόσωπα όφειλαν να είναι τεχνοκράτες που θα επέλεγε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Αντ’ αυτού σχηματίστηκε μία κυβέρνηση ξοφλημένων της παλαιάς φρουράς, που μόνο η παρουσία τους υπονομεύει κάθε προοπτική επιτυχίας της. Κατά βάση ο κόσμος θεωρεί ότι το καταδικασμένο πολιτικό σύστημα παρέμεινε και μόνο το πρόσωπο του πρωθυπουργού δεν φθάνει για να αλλάξει το κλίμα στη χώρα.

Δεύτερον, Ο Βασίλης Λεβέντης είχε ζητήσει αυτή η κυβέρνηση να γίνει πολύ νωρίτερα. Το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε λάθος τακτικές, δαπάνησε πολύ χρόνο, φόρτωσε τα βάρη επί δικαίων και αδίκων και έτσι η προπαγάνδα κατά της Ευρώπης έπνιξε όλη τη χώρα μας. Προσπάθησε δηλαδή το πολιτικό σύστημα να φορτώσει στην Ευρώπη τα δικά του λάθη, τις δικές του ανομίες, τις σπατάλες, τα ρουσφέτια, την κακοδιαχείριση, τις κλεψιές, που έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να είναι άμοιροι ευθυνών και άνθρωποι ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, που και αυτοί απολαμβάνουν επί χρόνια τα λάφυρα της σπατάλης…

Έτσι διαμορφώθηκε (βοηθούντων και κάποιων ασυνάρτητης δομής καθηγητών, οικονομολόγων, δημοσιογράφων) ένα αντιευρωπαϊκό πνεύμα, που μαζί με την ανόητη εξαγγελία για δημοψήφισμα, εξέθεσε την Ελλάδα διεθνώς, καθιστώντας την αναξιόπιστη.

Ο χαμένος χρόνος αύξησε τα ελλείμματα και τα κοινωνικά προβλήματα και έτσι φόροι, χαράτσια, πήγαν άχρηστα, η δε διαρκής λήψη νέων μέτρων σχημάτισε στο εσωτερικό της Ελλάδας την εικόνα μίας ευρωπαϊκής τρομοκρατίας σε βάρος μας. Η αλήθεια βέβαια ήταν άλλη. Οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν αντί να μειωθούν από το 2009, απομάκρυνση αργομίσθων από το δημόσιο δεν έγινε, η κατάργηση ασκόπων κρατικών υπηρεσιών καθυστέρησε υπερβολικά, η πολυθεσία παραμένει, οι διπλές και τριπλές συντάξεις το ίδιο, στη βουλή παραμένουν ως «υπάλληλοι» οι συγγενείς και οι φίλοι των βουλευτών, τα κόμματα συνεχίζουν να αρπάζουν κρατικά χρήματα και να έχουν στα γραφεία τους σωρεία «αρουραίων».

Γενικά εμείς στη ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρούμε ότι η κομματοκρατία είναι η μεγάλη πληγή της κοινωνίας και από το 2009 καμμία μείωση στις σπατάλες του κράτους δεν έγινε. Όλη αυτή την εξαιρετικά δυσμενή κληρονομιά φόρτωσαν οι πολιτικοί στον Λουκά Παπαδήμο, κράτησαν οι ίδιοι και τις υπουργικές καρέκλες, σαράντα χρόνια οι πολιτικοί κλέβανε, λεηλατούσαν, τώρα ζητούν από τον Παπαδήμο σε 60 μέρες να μας σώσει. Ιδού η τρέλλα του πολιτικού μας συστήματος.

Τρίτον, τα ίδια τα κόμματα που υποτίθεται ότι στηρίζουν τον κ. Παπαδήμο τον υπονομεύουν δημόσια. Το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι τον στηρίζει, όμως ούτε μία συγνώμη δεν ζήτησε για τα αίσχη των τελευταίων δύο ετών και για τους διορισμούς και τις κλεψιές των 23 ετών που βρέθηκε στην εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία υπέκυψε μεν στις πιέσεις για το σχηματισμό της κυβέρνησης και για τη σύνταξη εγγράφου προς την Ευρώπη πλήρους εφαρμογής των αποφάσεων της 26ης Οκτώβρη του 2011, όμως όλα τα στελέχη της συνεχίζουν στα κανάλια να βρίζουν το μνημόνιο, την Ευρώπη, να αναιρούν δηλαδή την υπογραφή Σαμαρά. Η διγλωσσία στη Νέα Δημοκρατία δείχνει την ανοιχτή σύγκρουση τάσεων στο εσωτερικό της. Όμως τον κ. Παπαδήμο δεν παύουν να τον υπονομεύουν και αυτό δεν είναι τίμιο.

Όσο για την ακροδεξιά, εκεί ο πολιτικός της λόγος ομοιάζει με εκκρεμές. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πιστεύει ότι κακώς συμπεριελήφθη στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Οι ώρες είναι κρίσιμες. Οι κίνδυνοι για την οικονομία εξακολουθούν να υπάρχουν. Εκδότες και ΜΜΕ κρατούν επί χρόνια τον τόπο στο γύψο. Λανσάρουν δύο σάπια κόμματα και τους κομπάρσους της αρεσκείας τους. Θέλουν η χώρα να μείνει στάσιμη. Όμως η κοινωνία έρχεται στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Διαμορφώνεται ένα υπόκωφο κοινωνικό ρεύμα υπέρ του κέντρου.