2011-12-05 16:30:00

Να φύγουν αμέσως οι άχρηστοι υπουργοί

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2011-12-05 16:30:00 Timestamp ID : 1323102600

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Όλοι καλούνται, όλοι φιλοξενούνται σε κανάλια και εφημερίδες, εκτός από το Βασίλη Λεβέντη και τους συνεργάτες του. Ο λόγος προφανής, τα μέσα ενημέρωσης εκπροσωπούν ομίλους οικονομικών συμφερόντων που διαπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες στο χρηματιστήριο, στα δημόσια έργα, στις κρατικές προμήθειες.
Ο Βασίλης Λεβέντης τάσσει ως πρώτο θέμα την κάθαρση στους τομείς αυτούς από τους οποίους ξεκινά η όλη πολιτική και κοινωνική σήψη στη χώρα μας και αισθάνεται την ανάγκη οπουδήποτε είναι παρών να θέτει το θέμα αυτό ως πρώτο και κυρίαρχο, ενώ άλλα κόμματα και πολιτικοί τηρούν άλλη στάση, κάνουν ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, δέχονται να ομιλούν επί ήσσονος σημασίας ζητήματα και να προσπερνούν τα ουσιώδη, προκειμένου να προσκαλούνται και να προωθούνται από τα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα τα ΜΜΕ έχουν εκτραπεί τελείως, ΕΣΡ και υπουργείο Τύπου λειτουργούν σαν να μην υπάρχουν, κανένας κανόνας για τήρηση των νόμων της ισοτιμίας, του πλουραλισμού, της ισοπολιτείας δεν ισχύει, κάθε καναλάρχης και κάθε δημοσιογράφος είναι δικτάτορας, κάνει ότι θέλει, φιλοξενεί όποιον γουστάρει. Βρισκόμαστε στις μέρες της απόλυτης μιντιοκρατίας, προωθούνται οι φελλοί, θάβονται οι άξιοι, ακόμη και ο γιός του πρωθυπουργού της χούντας καλείται σε δήθεν σοβαρές εκπομπές, ο Βασίλης Λεβέντης όχι.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας άξιος και ικανός άνθρωπος, το εγχείρημά του ωστόσο είναι καταδικασμένο να αποτύχει, πρώτα γιατί τον υποχρέωσαν να περιστοιχίζεται από ξοφλημένους και φαύλους ως υπουργούς και δεύτερον γιατί καθώς προκύπτει, τα σαλόνια του Κολωνακίου φρόντισαν το περιβάλλον του να συγκροτούν πρόσωπα της αμαρτωλής και σάπιας μεταπολίτευσης, οι ίδιοι άνθρωποι που περιεφέροντο επί χρόνια στους προθαλάμους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι ο κ. Παπαδήμος είναι όμηρος άχρηστων προσώπων και διεφθαρμένων μηχανισμών, διαθέτει μόνο ένα σεμνό και λιτό στυλ και ένα δικό του τρόπο να κρατά χαμηλούς τόνους, προσόντα που όμως δεν φθάνουν για να δώσει την ώθηση προς τα μπρός και τη δύναμη για αλλαγή πορείας που εσπευσμένα χρειάζεται η χώρα.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητούσε πρωθυπουργό μεν κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας τον κ. Παπαδήμο, ζητούσε όμως υπουργούς εξωκοινοβουλευτικούς που να τους επιλέξει ο ίδιος και όχι τους δεδομένους, φθαρμένους και άχρηστους με τους οποίους τον υποχρέωσαν να φτιάξει κυβέρνηση.
Επίσης έχουμε τονίσει ότι την είσοδο της ακροδεξιάς στην κυβέρνηση δεν την κατανοούμε. Εκτός από τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας, στην πράξη η συμμετοχή αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα, χωρίς να αποκλείεται και δήθεν «ηρωϊκή της έξοδος» από την κυβέρνηση.
Ακόμη και τώρα υπάρχει χρόνος για αντικατάσταση όλων των υπουργών της κυβέρνησης με ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο τεχνοκρατών που θα επιλέξει ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος. Έγινε ένα μεγάλο λάθος με τη σύνθεση της κυβέρνησης, να διορθωθεί αμέσως. Επίσης καλό είναι από τώρα να ορισθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν αφού ο κ. Παπαδήμος ολοκληρώσει το έργο του, συνεπώς να υπάρξει πιο άνετος χρόνος για το σκοπό αυτό.

Επισημαίνουμε ακόμη στον κ. Σαμαρά να βάλει χαλινάρι στα ακροδεξιά σταγονίδια που δυστυχώς υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να παύσουν να περιφέρονται στα κανάλια βρίζοντας την Ευρώπη και το μνημόνιο. Ο ίδιος έδειξε ότι είναι σώφρων, μην χαλάσουν κάποιοι ανεγκέφαλοι την καλή εικόνα που σχημάτισε ο κόσμος για την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον κ. Παπαδήμο