2012-01-01 18:37:00

Βουλή πολτοποιημένη και νερόβραστη

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-01-01 18:37:00 Timestamp ID : 1325443020

Ο αντιμνημονιακός οίστρος συνεχίζεται και διογκώνεται σε όλη την Ελλάδα. Πρωτοπόροι οι δημοσιογράφοι, που για να είναι αρεστοί στο κοινό βρίζουν το μνημόνιο, τους διεθνείς τοκογλύφους, τη Μέρκελ και καταλήγουν στην άποψη μεθοδεύτηκε δόλια η χρεοκοπία της χώρας μας για να μας «αρπάξουν» το φυσικό πλούτο (πετρέλαια, φυσικό αέριο, χρυσό). Όλο αυτό το παραμύθι ηχεί ευχάριστα στα αυτιά του πλήθους. Ο λαός μας δεκαετίες τώρα ψήφιζε για να βολεύεται, πετύχαινε προνόμια και εύνοιες, ο πολιτικός βίος σάπιζε, τα χρέη ανέβαιναν και καλύπτονταν με δανεικά, η όποια παραγωγή στον τόπο μας σιγά – σιγά κατέρρευσε. Τώρα που υποχρεωνόμαστε να βάλουμε φραγμό στα ελλείμματα και να νοικοκυρέψουμε το κράτος, τώρα τα ΜΜΕ περνούν την άποψη ότι εμείς δεν φταίμε, φταίνε οι κακοί ξένοι που έρχονται να μας φάνε.

Όμως, όποια λογική ή γραμμή και αν τηρούν τα ΜΜΕ, το πρόβλημα υπάρχει. Το δημόσιο πρέπει να συρρικνωθεί άμεσα, οι σπατάλες να κοπούν, τα δημόσια έσοδα να αυξηθούν. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ βλέπει σαν μονόδρομο, την αφαίρεση όλων των προνομίων που δεκαετίες ίσχυσαν ψηφοθηρικά και τη στροφή των βαρών στους έχοντες και κατέχοντες.
Άλλη συνταγή δεν υπάρχει, όσο τα προνόμια συνεχίζονται τα ελλείμματα είναι ανεξέλεγκτα, βάρη που φορτώνονται στους μισθοσυντήρητους και χαμηλοσυνταξιούχους δημιουργούν κοινωνική έκρηξη. Αυτοί που βρίζουν το μνημόνιο για ψηφοθηρία, ή προωθούν συνθήματα του τύπου «δεν πληρώνω», να φύγουμε από το ευρώ, να ζητήσουμε τριετή αναστολή πληρωμής των υποχρεώσεων μας (όρα Τσίπρας), να κηρύξουμε το χρέος απεχθές και διάφορα άλλα κουφά, είναι πολύ ανεύθυνοι και επικίνδυνοι, μας μεταφέρουν σε μία ευχάριστη εικονική πραγματικότητα, μετά την οποία όμως μόνο η πτώση στο κενό μας μένει

Ο Γιώργος Παπανδρέου διαχειρίστηκε από το 2009 την κρίση με πρωτοφανή ελαφρότητα και επιπολαιότητα. Ροκάνισε δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς να κάνει τίποτε, οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν, φυλακή δεν πήγε κανένας και τώρα εγκατέλειψε σαν κύριος, ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στη Ρωσία να φέρει χρήμα και επενδύσεις, νέο εμπόριο ελπίδας. Ελπίζουμε, όταν έλθει η ώρα να φύγει και αυτός κακήν κακώς, να μην ακουστούν δικαιολογίες του τύπου «μου απειλούσαν τα παιδιά», με «εκβίαζαν», λυπούμαστε αλλά τέτοιες φήμες κυκλοφορούν άνθρωποι του Κώστα Καραμανλή ως αιτίες για την δραπέτευσή του.

Οι μεγαλοεκδότες επιχειρούν, τον κενό χώρο που δημιουργείται στο πολιτικό τοπίο, από την κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ και την αδυναμία αύξησης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, να τον καλύψουν με κόμματα του τύπου Κουβέλη, οικολόγων, ίσως και με αύξηση των ποσοστών ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Επιχειρούν δηλαδή οι ψηφοφόροι να παγιδευτούν σε σχήματα του χεριού τους, σε ανθρώπους δεδομένους και γραναζομένους στο φαγοπότι και στις κρατικές χρηματοδοτήσεις, ανθρώπους που ως εκ τούτου θα ενδίδουν σε κάθε αξίωση της διαπλοκής. Απόδειξη ότι στην άρθρωση όλων αυτών των κυρίων απουσιάζει κάθε αναφορά για πάταξη της διαπλοκής, για το τι συνέβη το 1999 στο χρηματιστήριο, για το πώς τα ΜΜΕ θα λειτουργήσουν με πλουραλισμό και ισοτιμία. Με άλλα λόγια, αφήνουν το σύστημα να μένει σάπιο και τρισάθλιο, για να είναι κάποιοι οι εκλεκτοί του και να κυκλοφορούν σείοντες στα πλήθη τις απατεωνίζουσες δημοσκοπήσεις, ότι δήθεν αυτοί μπαίνουν στη βουλή ενώ η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ όχι.

Ο λαός πρέπει όλα αυτά τα αίσχη να τα ανατρέψει, γιατί αν και η επόμενη βουλή είναι πολτοποιημένη και νερόβραστη, τα δεινά για την κοινωνία θα είναι ανυπέρβλητα.