2012-01-16 16:03:00

Αντιμνημονιακό παραλήρημα στα ΜΜΕ.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-01-16 16:03:00 Timestamp ID : 1326729780

Ακόμη και μικρά ΜΜΕ της υπαίθρου λειτουργούν για να δίνουν μικρόφωνο σε τοπικούς δημοσιογράφους, οι οποίοι ως επί το πλείστον μετέχουν στην κούρσα του ποίος θα είναι πιο αντιμνημονιακός από τον άλλο. Όλοι τους υποτίθεται ότι πονάνε για τη δυστυχία του κόσμου, όλοι βρίζουν τους ευρωπαίους τοκογλύφους, όμως τόσα χρόνια που γινόταν στην Ελλάδα κακοδιαχείριση, γέμιζε το δημόσιο με αργόμισθους, όλοι αυτοί σιωπούσαν ή μάλλον λιβάνιζαν το σάπιο σύστημα. Ακολουθούν δυστυχώς και οι δημοσιογράφοι της υπαίθρου το παράδειγμα των μεγαλόσχημων των μεγάλων καναλιών, στα μικρόφωνα δήθεν κόπτονται υπέρ των φτωχών, στην ουσία όμως υπηρετούν τυφλά τις εντολές της διαπλεκόμενης εργοδοσίας τους…

Όλοι λοιπόν αντιμνημονιακοί, χρησιμοποιούν μία δυσνόητη διάλεκτο, το χρέος είναι «απεχθές», το χρέος είναι «επονείδιστο», ο Παπαδήμος είναι της Γκόλντμαν Σάκς, της Μπίλντεμπεργκ και διάφορα ακόμη ασυνάρτητα επιχειρήματα –που μόνο επιχειρήματα δεν είναι. Επειδή όμως αυτή η προπαγάνδα γίνεται από όλα τα κανάλια, σε όλη την Ελλάδα και επειδή απουσιάζει ο αντίλογος, δηλαδή όλοι του ΠΑΣΟΚ κρύβονται – αφού επί τόσα χρόνια πολιτεύονταν στη λογική του δώσε, του διόρισε, του ικανοποίησε κάθε επιθυμία του ψηφοφόρου, όλοι της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν τον κ. Παπαδήμο, όμως στα μικρόφωνα τον πολεμούν και τον αντιπολιτεύονται – αυτό απαιτεί η φαυλότητα και η ψηφοθηρία, όλα επίσης τα κόμματα κομπάρσοι (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Ντόρα, Κουβέλης, οικολόγοι) τάσσονται κατά κάθε θυσίας και κάθε φόρου γιατί «αγαπάνε» το λαό, μένει μόνο μία ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να λέει την αλήθεια, όμως αυτήν τα ΜΜΕ την κόβουν ώστε να μην ακούγεται.

Όλα λοιπόν τα κόμματα που μετέχουν στο φαγοπότι των κρατικών χρημάτων, όλα αγαπούν το λαό. Από τη μία αρπάζουν ζεστό κρατικό χρήμα, βουλευτικά προνόμια, διόριζαν επί χρόνια και δυστυχώς συνεχίζουν να διορίζουν ημέτερους, τόσα χρόνια που το δημόσιο χρέος ανέβαινε έκαναν στραβά μάτια, τώρα φταίνε οι ευρωπαίοι τοκογλύφοι, η Μέρκελ, μόνο οι ίδιοι δεν φταίνε.
Συνήγοροι όλων αυτών των άχρηστων και φθαρμένων προσώπων της αμαρτωλής μεταπολίτευσης, ποιοι άλλοι, οι δημοσιογράφοι, που στον τόπο αυτό νομίζουν ότι δεν έχουμε ούτε μνήμη, ούτε κρίση και τα καταπίνουμε όλα…

Κάποιος των «μαϊντανών» οικονομολόγων που συχνά καλείται εσχάτως στα παράθυρα των αντιμνημονιακών ΜΜΕ (τονίσαμε μνημονιακά ΜΜΕ δεν υπάρχουν) άρχισε να «διδάσκει» στον αέρα τι είναι παραγωγικότητα και τι ανταγωνιστικότητα. Στη συνέχεια είπε ότι το μισθολογικό κόστος είναι πολύ μικρός παράγων επιρροής στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και συνεπώς δεν χρειάζεται να κοπούν δώρα και να μειωθούν οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα. Συμπλήρωσε επίσης ότι η Γερμανία με μεγαλύτερους μισθούς έχει υψηλή ανταγωνιστικότητα. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δίνει την απάντηση σε αυτόν τον κύριο, ότι η Γερμανία ξεπερνά το ζήτημα των υψηλών μισθών με μεγάλη παραγωγή και μεγάλες εξαγωγές, ενώ η Ελλάδα ούτε παράγει τίποτε σημαντικό, ούτε εξαγωγές σοβαρές κάνει, αντίθετα εισάγει σχεδόν τα πάντα. Να αφήσουν λοιπόν τις αμπελοφιλοσοφίες τους οι διάφοροι, είναι εύκολο να μεγαλοστομείς, δύσκολο να είσαι σοβαρός.

Όσον τώρα αφορά το ζήτημα των δώρων και των μισθών του ιδιωτικού τομέα, η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει την άποψη ότι για περιπτώσεις μέχρι δύο χιλιάδων ευρώ μισθού ανά μήνα να μην γίνει καμία περικοπή δώρων ή μισθού. Από εκεί και πέρα, αφού πρώτα κοπούν πολυθεσία, διπλές συντάξεις, χρήματα κομμάτων, σπατάλες κάθε είδους και μόνο αν είναι απαραίτητο για τη διάσωση της χώρας, να γίνουν οι απαιτούμενες θυσίες.