2012-02-11 18:34:00

Οι τρεις φωστήρες έγιναν δύο

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-02-11 18:34:00 Timestamp ID : 1328985240

Φθάσαμε στο ακραίο σημείο φαυλότητας και λαϊκισμού, να ερίζουν οι λεγόμενοι πολιτικοί αρχηγοί, για το κατά πόσον θα δεχθούμε το δάνειο μαμούθ ή θα αφήσουμε τη χώρα να πτωχεύσει άτακτα. Έκαναν ότι νοιάζονται για τα δώρα, τις επικουρικές και κύριες συντάξεις, τους κατώτερους μισθούς, αυτοί που με τη στάση τους δεκαετίες τώρα έφτιαξαν κομματικούς στρατούς, διόριζαν αργόμισθους, λεηλάτησαν το κράτος, έκαναν νόμους για την ατιμωρησία τους για οποιοδήποτε έγκλημα και την παχυλή χρηματοδότηση των κομμάτων τους από ένα κράτος που ζούσε με δανεικά.

Τελικά, τι αποφάσισαν;

Το εξής «σοφό». Να κατεβάσουμε τους κατώτατους μισθούς, ώστε να σωθούν οι στρατιές των βολεμένων. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς εμφάνισε την απόφαση ως επιτυχία, σώσαμε είπε τα δώρα, καταφέραμε οι μειώσεις να περιοριστούν στους κατώτατους μισθούς, πετύχαμε να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές στα ακίνητα…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εκφράζει τη λύπη της για το νοσηρό και σάπιο σημερινό πολιτικό σύστημα και τον στερούμενο ήθους και δικαίου τρόπο σκέψης των πολιτικών αρχηγών. Οι ξένοι ζητούν από εμάς το ετήσιο έλλειμμα να επιστρέψει στο 3% και η χώρα μας να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της (πληρωμή ομολόγων και πάσης φύσης οφειλών της). Αυτό γνωρίζουμε ότι είναι το αίτημα των ξένων. Αν αναγκάζονται να παρέχουν δοσολογία για την αναδιάρθρωση της οικονομίας μας, αυτό το κάνουν γιατί από τον Οκτώβρη του 2009 όλο υποσχόμαστε αποκρατικοποιήσεις, μείωση του γιγάντιου δημόσιου, περιστολές δαπανών, αφαίρεση προνομίων και τίποτε δεν πράττουμε, τίποτε δεν υλοποιούμε, κοινώς γίναμε αναξιόπιστοι. Στη διεθνή σκηνή, αν θέλει κάποιος να μιλήσει για φόβο πτώχευσης και να προειδοποιήσει για τα χειρότερα, την Ελλάδα χρησιμοποιεί σαν παράδειγμα προς αποφυγή. Η πίστη της χώρας μας μηδενίστηκε, τα κόμματα επί δεκαετίες έκαναν διορισμούς και παροχές και τώρα φάνηκαν ανίκανα να απευθυνθούν στο λαό με ειλικρίνεια και να κόψουν τα προνόμια που μας έφεραν στο σημείο της χρεοκοπίας.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πιστεύει ότι τον κατώτατο μισθό έπρεπε να τον ανεβάσουμε στα 800€ το μήνα και οι περικοπές να γίνουν για οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο των 2.000 € το μήνα. Οι νέοι πρέπει να ζήσουν, όχι να πεθάνουν. Πρέπει να κάνουν οικογένεια. Απορούμε πόσο νοσηροί είναι οι εγκέφαλοι που αντί να κόψουν από τους έχοντες και τους βολεμένους, βάζουν στην πυρά το κεφάλαιο αυτής της χώρας, τους νέους μας.

Δηλώνουμε προς όλους, 'Ελληνες και ξένους, ότι η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αποδέχεται τη συμφωνία μόνο και μόνο για να μην πτωχεύσει η χώρα και μόνο όσον αφορά τους στόχους της (έλλειμμα 3% ετήσια και συνέπεια στην πληρωμή οφειλών της Ελλάδας). Από εκεί και πέρα από ποιους θα κόψουμε και ποιούς θα επιβαρύνουμε για να φέρουμε ισοζύγιο, είναι θέμα συμφωνίας με την κοινωνία. Το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι η μόνη δίκαιη λύση. Περικοπή μισθών και συντάξεων για εισοδήματα υπερβαίνοντα τα 2.000€ το μήνα. Χαράτσι σε όσους έχουν πλέον των δύο κατοικιών στο Ε9. Πάταξη πολυθεσίας και 1 μόνο σύνταξη για όλους τους 'Ελληνες. Απαγόρευση στους συνταξιούχους να εργάζονται. Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα και αφαίρεση όλων των προνομίων των βουλευτών. Απόλυση από τη βουλή των 1700 υπαλλήλων που είναι συγγενείς και φίλοι των βουλευτών. Επιστροφή των 5.000 αποσπασμένων στις υπηρεσίες τους που τώρα δήθεν υπηρετούν σε υπουργεία, κόμματα, βουλή, βουλευτές.
'Ετσι θα σωθεί η Ελλάδα και όχι όπως σκέπτονται οι τρείς φαύλοι αρχηγοί, που καλό είναι να πάνε σπίτι τους…
Ήδη ένας από αυτούς εγκατέλειψε το πλοίο από την πίσω πόρτα.