2012-02-25 08:18:00

Κωφεύουν στις προτάσεις του Κέντρου

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-02-25 08:18:00 Timestamp ID : 1330157880

Το κούρεμα του ελληνικού χρέους πήγε σχετικά καλά και τώρα το ερώτημα είναι αν η χώρα μας θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αν δηλαδή καλύψει το στόχο για μείωση του ετήσιου ελλείμματος, αν προχωρήσει στις επιβαλλόμενες διαρθρωτικές αλλαγές και αν αρχίσει να δημιουργεί πλεόνασμα. Οι κακές γλώσσες προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει τελικά, ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος χρειάζεται περαιτέρω κούρεμα και ότι οι αγορές θα εξακολουθήσουν να δυσπιστούν για την πορεία της Ελλάδας.

Αγκάθι στην όλη πορεία της χώρας είναι οι εκλογές, οι οποίες δεν πρέπει να γίνουν πριν γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μας και αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν για ασφαλιστικά ταμεία από το κούρεμα.

Αν προχωρήσουμε σε εκλογές, όπως εμφανίζεται να επιμένει η Νέα Δημοκρατία, με άλυτες τις δύο αυτές εκκρεμότητες η χώρα θα εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο. Αν μάλιστα – πράγμα σίγουρο – οι εκλογές αποφέρουν συγκεχυμένο εκλογικό αποτέλεσμα και απαιτηθούν μακροχρόνιες διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, τότε θα κινδυνέψουμε να χάσουμε τα πάντα.

Πάλι συνεπώς πρέπει ο κ. Σαμαράς να σταματήσει να πιέζει τους χρόνους, να δοθεί πίστωση χρόνου στον κ. Παπαδήμο για να ολοκληρώσει ακώλυτα το έργο του και την αποστολή του.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρεί ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν νωρίτερα από τον Ιούνιο του 2012, το φρονιμότερο ωστόσο είναι να κλειδώσουν για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου μπορεί στις σχέσεις μας με την Ευρώπη να επιτυγχάνει, όμως στο εσωτερικό της χώρας δείχνει ατολμία και αβουλία. Τα συμφέροντα εξακολουθούν να ποδηγετούν την οικονομία, η οικονομική ελίτ προστατεύει στο ακέραιο τα προνόμιά της, δυνάμενοι και αδυνατούντες τοποθετήθηκαν στον ίδιο θάλαμο αερίων και αυτό διευκολύνει πολύ τους ισχυρούς να αυξάνουν την ισχύ τους, όμως γεννάται το ερώτημα έως πότε οι δυστυχούντες θα ανέχονται την όλη κατάσταση.

Ο κ. Παπαδήμος, ίσως εμποδιζόμενος από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, φαίνεται να κωφεύει στις εκκλήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για :

 Όσο κωφεύει ο κ. Παπαδήμος στις εκκλήσεις μας επί όλων των ανωτέρω, καίτοι στα ζητήματα με την Ευρώπη επιτυγχάνει, στα μάτια του λαού μας δίνει την εντύπωση ότι απλά είναι αποδέκτης και συνεχιστής μιας εσφαλμένης πασοκικής τακτικής και καίει το χαρτί του. Και αν ακόμη προβάλλει ως δικαιολογία ότι δεν είναι πολιτικός, του λέμε ότι ανέλαβε πολιτική θέση, για την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν υπάρχει πρωθυπουργός του σωλήνα, υπάρχει πρωθυπουργός με ευθύνες έναντι της κοινωνίας.

Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ σαμποτάρουν το κόμμα μας, αυξάνει συνέχεια ο αριθμός αυτών που μέσω του www.antidiaploki.gr παρακολουθούν τις εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη.