2012-05-01 13:27:00

Φερέγγυα μόνο η Κεντρώα οδός

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-05-01 13:27:00 Timestamp ID : 1335878820

Ελάχιστες ημέρες έμειναν μέχρι την 6η Μαΐου 2012 και ο πολύς κόσμος μοιάζει να είναι αδιάφορος για τις εκλογές, ελάχιστοι είναι αυτοί που πηγαινοέρχονται στα γραφεία των κομμάτων. Ο λαός γνωρίζει όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί, η μείωση μισθών και συντάξεων θα συνεχιστεί, τα λουκέτα θα αυξηθούν δραματικά στις επιχειρήσεις, η ανεργία θα διογκωθεί επικίνδυνα, συνεπώς δίκαια θεωρεί όλους τους πολιτικούς ψεύτες και κλέφτες, κλάμπ συμφερόντων και όχι υπηρέτες της κοινωνίας.

Ωστόσο είναι ανάγκη ο λαός να διακρίνει το τι τον συμφέρει, αφού από τα παλαιά κόμματα τίποτε δεν περιμένει, πρέπει να ψηφίσει κόμματα με ήθος, κόμματα που έμειναν έξω από την κεντρική πολιτική σκηνή επί τόσα χρόνια γιατί έλεγαν την αλήθεια, όταν οι απατεώνες έκρυβαν την αλήθεια και παρουσίαζαν μία εφήμερη ευδαιμονία που τελικά μας έφερε στην πτώχευση. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για παράδειγμα χάριν της αλήθειας ήταν δυσάρεστη, όμως επαληθεύτηκε σε όλα όσα έλεγε. Μπορούμε να βάλουμε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στο ίδιο τσουβάλι με τα άλλα απατεωνίζοντα κόμματα; Όχι βέβαια, αυτό θα ήταν άδικο.

Όλοι θυμόμαστε ότι ο Βασίλης Λεβέντης από το 1992 ζητούσε πάταξη ρουσφετιού, αξιοκρατία, Πόθεν Έσχες για όλους, εισαγγελική παρουσία στις αναθέσεις δημοσίων έργων και κρατικών προμηθειών, κατάργηση της χρηματοδότησης των κομμάτων από το κράτος, πλουραλισμό και ίση μεταχείριση στα ΜΜΕ, προσλήψεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τίμια σειρά προτεραιότητας από τα γραφεία ανεύρεσης εργασίας και πολλά ακόμη σημαντικά πράγματα, που αν είχαν γίνει από τη δεκαετία του 90 η χώρα δεν θα πτώχευε, θα ήταν ισχυρή, θα έχαιρε αξιοπρέπειας και κύρους και θα είχε φερέγγυα και σταθερή θέση στην Ευρώπη. Όμως ο κόσμος έχοντας ροπή στο βόλεμα αγνόησε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Νόμιζε ο κόσμος ότι αυτό ήταν το συμφέρον του. Τώρα τα χάνει όλα, μισθούς, συντάξεις, εργασία, περιουσία και καταθέσεις στην τράπεζα, όλα αμφισβητούνται.

Ο λαός δεν πρέπει να χάσει την ψυχραιμία του, δεν πρέπει να πανικοβληθεί. ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τον οδηγούν στην εξαθλίωση και την πτώχευση. ΚΚΕ, Τσίπρας, Κουβέλης, Καμμένος, μιλάνε ευχάριστη γλώσσα, μας υποδεικνύουν στάση πληρωμών και χρεοκοπία, φωνάζουν το ευχάριστο σύνθημα «μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε», όμως έτσι φεύγουμε από το ευρώ, γινόμαστε χώρα τριτοκοσμική. Όλοι λοιπόν αυτοί οι κύριοι μας προτρέπουν να αυτοκτονήσουμε, να παραιτηθούμε από την προσπάθεια. Θα τους ακούσουμε;

Από τη μία κόμματα δουλοπρεπή, από την άλλη κόμματα που μας προτρέπουν να αυτοκτονήσουμε σαν έθνος. Θα ψηφίσουμε τέτοιους ανθρώπους; Όχι βέβαια.

Για εμάς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ η λύση είναι μία, ο αγώνας, η απόδειξη των δυνατοτήτων μας, να μείνουμε στο σκληρό πυρήνα των χωρών του ευρώ, να μειώσουμε το ετήσιο έλλειμμα της χώρας μας στο 3%, να επιστρέψουμε στις αγορές και να απεμπλακούμε από μνημόνια και δάνεια. Για να τα πετύχουμε όλα αυτά μία λύση υπάρχει, κόψιμο προνομίων των βολεμένων και στροφή των βαρών στους έχοντες και κατέχοντες. Ο ψηφοφόρος της 6ης Μαΐου πρέπει να βρει τη δύναμη να διακρίνει την αξία και τη φερεγγυότητα του ψηφοδελτίου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.