2012-05-08 07:11:00

Η ψήφος εδόθη στους σοφιστές

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-05-08 07:11:00 Timestamp ID : 1336461060

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στέλνει τις ευχαριστίες της στον κόσμο που ψήφισε το κόμμα στις 6 Μαΐου. Δώσαμε μία άνιση μάχη υπό πλήρη αποκλεισμό και φίμωση από όλα τα ΜΜΕ. Ακόμη και από το EXTRA της Αθήνας κόπηκαν οι εκπομπές του Βασίλη Λεβέντη κατά την προεκλογική περίοδο, υπό την πρόφαση ότι δια της εκπομπής παραβιάζεται ο νόμος για την παρουσίαση των υποψηφίων στα κανάλια.

Είπαν αρχικά οι διοικούντες το EXTRA ότι θα καλούσαν τον Βασίλη Λεβέντη σε κάποιες από τις εκπομπές του καναλιού, ούτε αυτό συνέβη. Υπήρξε από όλους τους καναλάρχες συμφωνία φίμωσης της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Έτσι οι μόνες εκπομπές που έγιναν προεκλογικά ήταν οι δύο εκπομπές στην ΕΡΤ, οι οποίες έγιναν επειδή το κόμμα μετείχε με πλήρεις συνδυασμούς σε όλη τη χώρα. Ωστόσο οι δύο εκπομπές της ΡΤ1 μεταδόθηκαν μεσημέρι απροειδοποίητα και λίγοι τις παρακολούθησαν τυχαία.

Αυτή η εικόνα «σφαγής» του κόμματος στην προεκλογική περίοδο είχε συμφωνηθεί από όλους τους καναλάρχες δεδομένων των απόψεων της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για αναμόχλευση της υπόθεσης του χρηματιστηρίου του 1999 και παραπομπή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη, υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησαν οι σημερινοί ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών της χώρας.

Ακόμη τη φίμωση του Βασίλη Λεβέντη προξένησε αίτημα του, οι άδειες των τηλεοπτικών σταθμών να μην εκδίδονται επ’ αόριστον, αλλά να εξετάζεται στο τέλος κάθε έτους ο φάκελος κάθε σταθμού και να ανανεώνεται μόνο για ένα έτος η άδεια, μόνον αν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και οι κανόνες πλουραλισμού και δεοντολογίας.

Εμείς σεβόμαστε τη λαϊκή εντολή, έστω διαμορφωμένη κάτω από λίαν δυσμενές για εμάς κλίμα, ωστόσο παρατηρούμε ότι ο κόσμος υπό την πίεση των ΜΜΕ προτίμησε αυτούς που του παρουσίαζαν τα πράγματα ευχάριστα, μιλούσαν για τρίτες μαγικές λύσεις χωρίς θυσίες, που όμως του έλεγαν ψέματα και αγνόησε – ίσως και μίσησε – αυτούς που έλεγαν την αλήθεια, η αλήθεια συχνά είναι δυσάρεστη. Εξ αιτίας αυτής της προτίμησης του πλήθους προς τους σοφιστές εξεράγη αμέσως μετά την 6η Μαΐου κυβερνητική κρίση, κρίση που το πιο πιθανό είναι να καταλήξει σε νέες εκλογές.

Ο Βασίλης Λεβέντης είχε προειδοποιήσει τον κόσμο, ότι όταν φεύγεις από δύο κόμματα που είχαν σίγουρα κουράσει την κοινωνία και η λύση του κέντρου και του μέσου εμποδίζεται από τα ΜΜΕ, τότε είναι πολύ πιθανό να καταφύγεις στα άκρα και τότε οι κίνδυνοι είναι πολύ μεγάλοι.

Αυτό συνέβη στις 6 Μαΐου. Αγνοήθηκε ο κεντρώος χώρος που σίγουρα έδινε φερέγγυες λύσεις μέσα από περικοπή προνομίων της πολιτικής ελίτ και ρίψης των βαρών στους έχοντες και κατέχοντες, οπότε το ετήσιο έλλειμμα θα περιοριζόταν στο 3% και η χώρα θα εξήρχετο από το μνημόνιο και θα επέστρεφε στις αγορές και προτιμήθηκαν σοφιστές και άλλοι λανσαριζόμενοι από τα ΜΜΕ που σίγουρα μας οδηγούν σε τραγωδία.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις, όμως και με την ελπίδα ότι η λογική θα επικρατήσει και η νέα ψήφος θα διορθώσει το έγκλημα της 6ης Μαΐου. Η ψήφος δεν είναι τζόγος, είναι μία ώρα ευθύνης. Υπήρχε οργή, θυμός, όλα δικαιολογημένα, όμως η εικόνα των σοφιστών που έλαβαν την ψήφο σίγουρα γεννά ανησυχία και φόβο σε όλο τον ελληνικό λαό.