2012-06-20 16:01:00

Παρακμή και κολοτούμπες

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-06-20 16:01:00 Timestamp ID : 1340208060

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ γίνεται στέγη πολλών προδομένων από τα άλλα κόμματα πολιτών, πλήθους ανθρώπων που δυσφορούν με τις πολλών ειδών κολοτούμπες που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην πολιτική μας ζωή.

ΜΜΕ, καναλάρχες και εταιρείες δημοσκοπήσεων επιμένουν να αγνοούν, να αφανίζουν και να εξοντώνουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ο λαός όμως αναγνωρίζει τη δικαίωσή μας σε όλα σχεδόν τα θέματα, την επαλήθευση του Βασίλη Λεβέντη στις προβλέψεις του που έγιναν από το 1992, ότι αν συνεχιζόταν το ρουσφέτι και η λεηλασία του κράτους από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία η πτώχευση ήταν θέμα χρόνου να συμβεί, το γεγονός ότι ιστορικά σε περιόδους κρίσης το κέντρο κρατάει όρθια την Ελλάδα. Έτσι ενώ τα άλλα κόμματα παραπαίουν, τρεκλίζουν, αντιφάσκουν, ψεύδονται υποσχόμενα χαλαρότητα και συνέχιση πελατειακών αντιλήψεων, λύση για έξοδο της χώρας από την κρίση χωρίς μνημόνια και δανεικά μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προσφέρει.

Όταν στο τέλος του 2009 αποβλήθηκε η χώρα μας από τις αγορές λόγω τεραστίου χρέους και ανεξέλεγκτου ελλείμματος, οι λύσεις που έμεναν για την Ελλάδα ήταν οι ακόλουθες τρείς.

Πρώτα, η απόλυση από το δημόσιο 300 χιλιάδων υπαλλήλων, ώστε το έλλειμμα να επιστρέψει στο 3% ετήσια. Η λύση αυτή δεν αποτολμήθηκε, γιατί θεωρήθηκε αιμοβόρα και θα δημιουργούσε αναταραχή και κοινωνική εξέγερση, έτσι απεκλείσθη.

Δεύτερον, το να κόψει η χώρα μας πολυθεσία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κάθε πολίτης να πάρει 1 και μόνο σύνταξη, να απαγορευθεί στους συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερα των 1000 € το μήνα να εργάζονται, να κοπούν τα χρήματα που λαμβάνουν από το κράτος τα κόμματα, να απολυθούν από τη βουλή οι 1700 αργόμισθοι – συγγενείς και φίλοι βουλευτών, να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους οι αποσπασμένοι του δημοσίου που επίσης είναι αργόμισθοι.

Αν συνέβαιναν τα ανωτέρω και συγχρόνως οι μισθοί όλων των αιρετών υπεβιβάζοντο κατά 50%, τα δε βάρη εστρέφοντο μόνο στους έχοντες και κατέχοντες (οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο των 2 χιλιάδων ευρώ το μήνα, χαράτσια μόνο σε αυτούς που έχουν περισσότερα των 2 σπίτια στο Ε9), επιπλέον δε εκόπτοντο όλες οι σπατάλες του δημοσίου και γίνονταν αληθινές προσπάθειες για πάταξη διαφθοράς και φοροδιαφυγής, πράγματι το έλλειμμα θα κατέβαινε στο 3% ετήσια, η χώρα θα επέστρεφε στις αγορές και καμμία ανάγκη δεν θα υπήρχε για ΔΝΤ και μνημόνια.

Η λύση αυτή προτείνεται από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, θεωρούμε ότι είναι μοναδική για τη διάσωση της χώρας, όμως δεν την υιοθετούν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία γιατί θίγει τα προνόμια 100 χιλιάδων οικογενειών που αποτελούν την κομματική τους βάση, υποχρεώνει τον πλούτο να συμβάλει, τον πλούτο που στον τόπο μας μόνιμα απαλλάσσεται και φοροδιαφεύγει.

Τρίτον, αυτό εμείς δεν το θεωρούμε λύση, συνιστά το βασανισμό του λαού μας, είναι αυτό που συμβαίνει στη χώρα από το 2009 και εντεύθεν. Οριζόντια εξοντωτικά μέτρα, εξοντωτικά για τους φτωχούς, βολικά και απαλλακτικά για τους ισχυρούς. Μέτρα επί άλλων μέτρων, χωρίς καν ελπίδα ανάκαμψης, βαρβαρότητα για τα λαϊκά στρώματα, χωρίς οι διαπλεκόμενοι, οι πολιτικοί και οι κομματικοί στρατοί να χάνουν κάτι έστω από τα προκλητικά τους προνόμια. Η Τρίτη αυτή λύση ομοιάζει με αμπάρι πλοίου, όπου οι πολίτες συνωστίζονται χύδην, οι φτωχοί αργοπεθαίνουν, οι πλούσιοι γλιτώνουν.

Όσο ο κόσμος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τέτοιες βάρβαρες λύσεις θα επικρατούν. Στην Ελλάδα έχουμε δύο διεφθαρμένα κόμματα, μερικά άλλα που λένε ασυναρτησίες και ανισορροπίες και την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που θα της δώσει ξανά ελπίδα και θα την σηκώσει όρθια. Προς το παρόν το θέαμα έχει παρακμή μέχρι πάτου και κολοτούμπες στα άλλα κόμματα…