2012-06-22 06:52:00

Προς προεξοφλούμενη αποτυχία

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-06-22 06:52:00 Timestamp ID : 1340347920

Και η 17η Ιούνη πέρασε άκαρπη, στείρα, άγονη, μπήκαν στη Βουλή οι ίδιοι και οι ίδιοι, ο λαός ψήφισε υπό καθεστώς εκβιασμού, τα όνειρα για είσοδο στη Βουλή νέου αίματος, νέων κομμάτων μένουν ανεκπλήρωτα, ο τόπος πισωγυρίζει αφού τώρα πλην των φθαρμένων παλαιών προσώπων και κομμάτων υπάρχει δυστυχώς στη βουλή η φασίζουσα ακροδεξιά.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν πρωτόγνωρη πόλωση γύρω από το ερώτημα αν θα μείνουμε ή αν θα φύγουμε από το ευρώ, όλα τα ΜΜΕ μιλούσαν για τις κρισιμότερες εκλογές στην ιστορία της Ελλάδας, μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ξεχάστηκαν κινήματα αγανακτισμένων, κοψίματα μισθών και συντάξεων, χαράτσια κάθε μορφής, σκάνδαλα κάθε είδους, επήλθε αμνησία και φόβος και το αποτέλεσμα, έγινε ο Σαμαράς πρωθυπουργός…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είχε αρκετά πριν από το Μάϊο του 2012 προβλέψει (υπάρχουν σχετικά βίντεο στο www.antidiaploki.gr ) ότι τελικά κυβέρνηση θα κάνουν Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης. Η πρόβλεψή μας βασιζόταν σε εκτίμηση της πραγματικότητας, το κόμμα Κουβέλη κατασκευάστηκε ακριβώς για αυτό το σκοπό, λανσαρίστηκε από τα ΜΜΕ της διαπλοκής για να πάρει ο Κουβέλης τη θέση που είχε ο Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Αν κάποιοι από εσάς διερωτάσθε, τι τις θέλαμε τις εκλογές της 17ης Ιούνη, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έγινε αμέσως μετά την 6η Μαΐου, η απάντηση βρίσκεται στο ότι οι εκλογές της 17ης Ιούνη με τα διλήματα που τέθηκαν μηδένισαν κάθε προοπτική αλλαγής του πολιτικού τοπίου, γιγάντωσαν ξανά το δικομματισμό, στη θέση όμως του ΠΑΣΟΚ τώρα είναι το ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο μετοίκησε η παλαιά ΠΑΣΚΕ και όλο το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ των ΔΕΚΟ και του βολέματος.

Το σύνθημα για να θεωρηθεί ο κ. Τσίπρας ως ο ισχυρός του αντίπαλος το έδωσε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. Ο δικομματισμός γύρισε από την πίσω πόρτα με τις ευλογίες της διαπλοκής. Οι μεγαλοεκδότες φοβήθηκαν ότι με το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου άρχισαν να χάνουν την παντοδυναμία τους, γι΄ αυτό χρειαζόταν ο επόμενος γύρος, για να συνεχιστεί το φαγοπότι.

Μας ρωτούν πολλοί τι κάνουμε τώρα. Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και να επαγρυπνούμε. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι προεξοφλημένο ότι θα αποτύχει. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα χάσει κάθε αυτοέλεγχο και ένας ένας θα αποχωρούν αυτοί που την συγκρότησαν. Το να είσαι στο ευρώ και να οδηγείται η κοινωνία σε αυξανόμενη εξαθλίωση δεν είναι λύση, η πτώχευση είναι αναπόφευκτη.

Η λύση, το ξανατονίζουμε είναι μόνο να ακολουθηθεί η πρόταση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από 9 σημεία, ώστε να μειωθεί το ετήσιο έλλειμμα της χώρας μας στο 3% και να ξαναβγούμε στις αγορές, απεμπλεκόμενοι από μνημόνια και ΔΝΤ. Όμως το πολιτικό σύστημα αρνείται πεισματικά να δεχθεί τις προτάσεις μας γιατί κόβονται τα προνόμια των βολεμένων του δικομματισμού και αναγκάζονται να δώσουν κάτι παραπάνω οι έχοντες και κατέχοντες.

Δηλαδή μία Ελλάδα θα κάτσει μοιρολατρικά να πτωχεύσει, για να μην χάσουν το βόλεμά τους 100.000 οικογένειες του κομματικού μας συστήματος και για να μην πληρώσουν κάτι από το περίσσευμα τους οι έχοντες.

Τώρα θα φανεί τι βλακεία έκανε ο κόσμος αφήνοντας εκτός βουλής την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.