2012-07-10 06:48:00

Προγραμματικές απελπισίας

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-07-10 06:48:00 Timestamp ID : 1341902880

Οι εξαγγελίες του κ. Σαμαρά απογοήτευσαν κάθε 'Ελληνα. Πάλι δίστασε ο κ. Σαμαράς να πει την αλήθεια για το ετήσιο έλλειμμα της χώρας μας, έλλειμμα που αν δεν πέσει στο 3% δεν πρόκειται ποτέ να απεμπλακούμε από μνημόνια και δανεικά και θα είναι για εμάς κλειστές για πάντα οι πόρτες των αγορών.
Πάλι ο κ. Σαμαράς γύρεψε παρατάσεις σε όλους τους στόχους, όπερ σημαίνει ότι συγκρούσεις με βολεμένες συντεχνίες και επαγγελματικές κατηγορίες που ζούσαν μέσα στην ασυδοσία, είναι άτολμος να κάνει. Μίλησε ακόμη για αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης των υπουργών και περί ασυλίας των βουλευτών, αλλαγές όμως που προϋποθέτουν τροποποίηση του συντάγματος και άρα δεν μπορούν να γίνουν. Νομίζουμε η συμπεριφορά αυτή υποτιμά τη νοημοσύνη του κόσμου.

Εστράφη ακόμη κατά των ξένων ο κ. Σαμαράς λέγοντας ότι δεν μπορούν να υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας. Η καταγραφή της πραγματικότητας είναι υπονόμευση; Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορούσε τους οίκους αξιολόγησης που υποβίβαζαν την πιστοληπτική μας φερεγγυότητα και μάλιστα τους απειλούσε με αγωγές, τελικά τι απεδείχθη; Ότι οι οίκοι έλεγαν την αλήθεια και απλά δεν έκαναν τη χάρη του Γιώργου Παπανδρέου να παραποιούν τα στοιχεία…

Πρότεινε ακόμη ο κ. Σαμαράς να έλθουν τα λεφτά πίσω (αυτά που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό). Κάποτε είχε κάνει κάτι ανάλογο και ο Κώστας Καραμανλής, είχε βάλει τέλος 3% για την επιστροφή και νομιμοποίηση των χρημάτων, όμως το αποτέλεσμα υπήρξε μηδαμινό. Συνήθως λεφτά που βγαίνουν έξω είναι λεφτά παράνομα, οι άνθρωποι επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, τα λεφτά όχι. Υπάρχουν στην τράπεζα της Ελλάδος στοιχεία για κάθε μετακίνηση προς το εξωτερικό ποσών μεγαλύτερων των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ, γιατί δεν πάει να βρει εκεί τους κλέφτες ο κ. Σαμαράς; Προφανώς γνωρίζει ότι αν κάνει τον έλεγχο θα βρεθεί μπροστά σε λίστα μεγαλοστελεχών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ και τότε αλλοίμονό του.

Υψώνει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ για να εμποδίσει αποκρατικοποιήσεις και ξεπούλημα δημόσιας γης. Από μία πλευρά μοιάζει να έχει δίκιο, αφού για τις πεθαμένες εταιρείες κανένας δεν ενδιαφέρεται (μόνο για τα φιλέτα υπάρχει ενδιαφέρον) και η δημόσια γη λόγω κρίσης θα πωληθεί κοψοχρονιά, οπότε πράγματι όποιος βάλει την υπογραφή του σε φθηνές πωλήσεις θα κινδυνεύει να πάει φυλακή αργότερα.

Συμφωνούμε λοιπόν στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για τις επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για μείωση του ελλείμματος στο 3% ετήσια; Όχι βέβαια. Τι θέλει λοιπόν, να αυξηθούν οι μαύρες τρύπες, να ενταθεί η κρίση, να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές να βγει το ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο. Όμως δεν είναι και τόσο τίμιο να θέλεις να καταστραφεί η χώρα σου για να ανέβεις εσύ.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ διεκδικεί να αποκτήσει δύναμη, όμως και η Ελλάδα να υπάρχει.

Αυτοί που ονειρεύονται δύναμη επί ερειπίων είναι επικίνδυνοι. Φοβόμαστε ότι Σαμαράς και Τσίπρας (έκαστος υπό άλλο πρίσμα) μας οδηγούν αμφότεροι στην πτώχευση και θα αποδειχθεί τελικά τι λάθος έκανε ο ελληνικός λαός στις διπλές πρόσφατες εκλογές ψηφίζοντας αυτούς που τον έφεραν μπροστά σε διλήματα και εκβιασμούς. Η παραίτηση Σαμαρά και η δημιουργία κυβέρνησης τεχνοκρατών που με θάρρος θα κάνουν τις επιβαλλόμενες αλλαγές είναι μονόδρομος. Διαφορετικά στα χέρια του κ. Σαμαρά θα σκάσει η βόμβα της οριστικής και άτακτης πτώχευσης.