2012-08-01 06:43:00

Ξεσπάσματα πατριωτισμού

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-08-01 06:43:00 Timestamp ID : 1343803380

Σε ένα πράγμα που μοιάζει απόλυτα ο Αντ. Σαμαράς με το Γιώργο Παπανδρέου, είναι να χαρακτηρίζει εχθρό της Ελλάδας και υπονομευτή του τόπου μας όποιον κάνει απαισιόδοξες προβλέψεις για την έκβαση της κρίσης, όποιον προβλέπει αποβολή μας από το Ευρώ, όποιον τονίζει ότι αντί να προχωρούμε στις διαρθρωτικές αλλαγές υποκρινόμαστε και κοροϊδεύουμε τους Ευρωπαίους.

Εμείς θα προτιμούσαμε οι 'Ελληνες πολιτικοί να είναι πιο σοβαροί, αντί να ξεσπάνε σε εκρήξεις λεκτικού πατριωτισμού, να μας εξηγήσουν πως φθάσαμε στην πτώχευση, γιατί από το 2009 μέχρι σήμερα δεν κάναμε τίποτε για να μειώσουμε τα ελλείμματα και γιατί ξεσπάμε σε ύβρεις κατά των ξένων όταν οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και αφορούν αυτούς που κατά διεστραμμένο τρόπο κυβέρνησαν από το 1974 και εντεύθεν.

Αν όλοι αυτοί που προβλέπουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε είναι συκοφάντες, να αποδείξουμε εμείς με τις πράξεις μας, με το αποτέλεσμα των ενεργειών μας ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν όμως το μοιραίο θα συμβεί, όσα ξεσπάσματα πατριωτισμού και να κάνουμε, φανερώνουμε την κατωτερότητα μας, την ανικανότητά μας.

Ο Φιλίπ Ρέσσλερ είχε προ καιρού κάνει μία δήλωση και τόνιζε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία πολιτική ελίτ και ένα πολιτικό σύστημα, που δεν κόβουν σπατάλες και προνόμια και οδηγούν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτό είναι ψέμα; Όχι βέβαια. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και χαιρόμαστε που αρχίζουν και στην Ευρώπη να αντιλαμβάνονται ποιοί μας πτώχευσαν και ποιοί μας εμποδίζουν να κάνουμε τις αλλαγές που απαιτούνται για να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Ο κ. Σαμαράς απείλησε ευθέως με διαγραφή όσους τολμήσουν να διαφοροποιηθούν μέσα στο κόμμα του «θα τους καταδικάσει ο λαός και πριν απ’ όλα θα τους καταδικάσω πρώτος εγώ για λογαριασμό του». Η δήλωση αυτή προδιαγράφει τις εξελίξεις.

Ο κ. Σαμαράς θα αποχωρήσει από την εξουσία παίζοντάς το ήρωας, ότι δηλαδή δικοί του βουλευτές τον εγκαταλείπουν… Σχέδιο απόδρασης από τις ευθύνες κρύβεται σε τέτοιου τύπου δηλώσεις.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ το έχει επισημάνει, το επαναλαμβάνει τώρα, είναι προς το συμφέρον του κ. Σαμαρά να παραιτηθεί για να μην γίνει η πτώχευση στις μέρες του. Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση οικουμενικής στήριξης με 8 έως 10 υπουργούς και τεχνοκράτη πρωθυπουργό που θα συγκρουστεί με νοσηρές κομματικές νοοτροπίες, θα κόψει άμεσα κάθε σπατάλη και θα φέρει το έλλειμμα στο 3% ετήσια.

Η κυβέρνηση Σαμαρά κάνει ένα βήμα μπροστά δύο πίσω, οι συνεταίροι που την αποτελούν τραβάνε την ουρά τους απ’ έξω από τις ευθύνες. σαν σύνολο δεν έχει ομοιογένεια. Η χώρα όμως δεν μπορεί να παίζει και να κάνει πειράματα.

Για τον κ. Τσίπρα έχουμε να πούμε, να αφήσει τα κουβαρδαλίκια ότι το 20% από το μισθό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα το διαθέτει για να ταΐζει δίκτυα και ευπαθείς ομάδες.

Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάμε να μειωθεί κατά 50% ο μισθός όλων των βουλευτών, να σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση στα κόμματα και να σταματήσει η βουλή να πληρώνει 5 συνεργάτες για κάθε βουλευτή. Αυτό είναι γενναιότητα, να κοπούν τα προνόμια υπέρ του κράτους και όχι με κρατικά χρήματα κάποιοι να κάνουν ελεημοσύνες…

Να μας πει ο κ. Τσίπρας ένα έστω όχι που έχει πει σε κάποια κοινωνική ομάδα. Σε όλους λέει ναι, θα ικανοποιήσει το ένα, το άλλο, όλα. Άρα θέλει ο κ. Τσίπρας η Ελλάδα να μείνει χαλαρή, βολεμένη, κρατικόσιτη, χώρα που δεν παράγει τίποτε, κοινώς να πτωχεύσει. Το να προτιμούν κάποιοι την καταστροφή της χώρας τους για να αρπάξουν την εξουσία, μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει και δείχνει την αναλγησία και την μικρότητα των πολιτικών μας

Ο Σαμαράς από πολέμιος του μνημονίου, στη συνέχεια έγινε «επαναδιαπραγματευτής» και τώρα αλλάζει και θέλει πρώτα να γίνουμε αξιόπιστοι και μετά να επαναδιαπραγματευθούμε. Με άλλα λόγια, θυσία, θυσία, θυσία, θυσία. Ο Τσίπρας θέλει να πτωχεύσουμε, αλλά η πτώχευση να γίνει επί ημερών Σαμαρά. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ καλεί το λαό να δει, τι ψήφισε στις 6 Μαΐου και στις 17 Ιουνίου. Άχρηστους που είναι ικανοί να μας καταστρέψουν. Οικουμενική λοιπόν αμέσως με τεχνοκράτες (οι πολιτικοί ξόφλησαν) και εκλογές τίμιες σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού σταθεροποιηθεί η κατάσταση,