2012-09-03 06:34:00

Στέλνουν το λαό στην κόλαση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-09-03 06:34:00 Timestamp ID : 1346654040

Με ένα πελώριο σωρό προβλημάτων μπαίνουμε στο φθινόπωρο του 2012. Ο κ. Σαμαράς από τη μια λέει ότι προχωράει ακάθεκτος στις μεταρρυθμίσεις και από την άλλη ζητάει διετή παράταση της προθεσμίας προσαρμογής της οικονομίας μας. Οι δύο αυτοί ισχυρισμοί αλληλοσυγκρούονται. Ο πρώτος σημαίνει απόφαση για αλλαγές για να μειώσουμε το έλλειμμα, ο δεύτερος σημαίνει χαλάρωση, φοβία μπροστά στις ευθύνες, παράταση του δράματος και σίγουρη πτώχευση. Η δεύτερη οδός (της διετούς παράτασης) σημαίνει ακόμη ανάγκη να μπουν τουλάχιστο 30 δις ευρώ μετρητά χρήματα στην Ελλάδα και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη μέθοδο του δανεισμού μας μέσω εντόκων γραμματίων βραχείας πνοής (μια και τα ομόλογα μας έχουν γίνει σκουπίδια) και μέσω πώλησης γης δημόσιας και κρατικής εν γένει περιουσίας, πράγμα όμως λίαν επικίνδυνο αφού η κρίση έχει καθηλώσει τις χρηματιστηριακές αξίες και τις τιμές τις ισχύουσες για τα ακίνητα.

Εν ολίγοις, το μόνο κέρδος που βλέπουμε εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ από τη διετή παράταση της προθεσμίας προσαρμογής που ζητάει ο κ. Σαμαράς, είναι για τον ίδιο, μήπως έτσι παραμείνει για ένα ή ενάμιση χρόνο στην εξουσία αναβάλλοντας τις μεταρρυθμίσεις και μεταθέτοντας τα σκληρά μέτρα. Ξέρει καλά ο κ. Σαμαράς ότι χωρίς αυτήν την παράταση πρέπει σύντομα να υποβάλλει την παραίτησή του και παίζει το τελευταίο του χαρτί, μάταια όμως.

Όλοι οι ξένοι που επισκέπτονται τη χώρα μας (φιλέλληνες και λιγότερο φιλέλληνες) αφού δηλώσουν τη στήριξή τους, προσθέτουν ότι προϋπόθεση για να μην πτωχεύσουμε άτακτα και να μείνουμε στο ευρώ είναι να προχωρήσουμε άμεσα στις μεταρρυθμίσεις, χωρίς καθυστέρηση και λέγουν επίσης (πρώην καγκελάριος Σρέντερ) ότι δεν είναι δυνατό ο ελληνικός λαός να πληρώσει τόσο ακριβά τα λάθη και τα εγκλήματα μιας ελίτ προυχόντων και βολεμένων μέσα στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια όλοι οι φίλοι ή οι λιγότερο φίλοι της Ελλάδας εκτιμούν ότι στη χώρα μας μία πολιτική ελίτ εμποδίζει τις αναγκαίες αλλαγές δεν κόβει σπατάλες και υπερβολές που γεννούν ελλείμματα, προστατεύει ημετέρους και βολεμένους ώστε να μένουν άθικτοι και να μην συμμετέχουν στις θυσίες και αφήνει τη χώρα στον άμεσο κίνδυνο πτώχευσης μόνο και μόνο για να μην χάσει τα ηνία ένα ολιγοάνθρωπο κλαμπ εξουσίας.

Μα αυτά φίλοι μας που τονίζουν οι ξένοι, αυτά φωνάζει χρόνια τώρα η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, αυτά αγωνίζεται να πει ο Βασίλης Λεβέντης και εμποδίζεται από τα ΜΜΕ.

Μας αφήνουν να πτωχεύσουμε για να μην χάσει η ελίτ και το περιβάλλον της τα προνόμιά τους.

Από το 2009 αν κόβαμε αμέσως την πολυθεσία ( 200.000 'Εέλληνες είναι πολυθεσίτες), αν απαγορεύαμε δεύτερη και τρίτη σύνταξη και ορίζαμε κάθε 'Ελληνας μία και μόνο σύνταξη, αν απαγορεύαμε στους συνταξιούχους που παίρνουν πάνω από χίλια ευρώ το μήνα να εργάζονται (αφού εγγίζουν το ενάμιση εκατομμύριο στη χώρα μας οι άνεργοι), αν κόβαμε τα κρατικά λεφτά προς τα κόμματα και τις πολυτελείς παροχές σε βουλευτές, μητροπολίτες, δημάρχους, ανώτερους κρατικούς λειτουργούς, αν εντοπίζαμε τους αργόμισθους του δημοσίου και τους βάζαμε να δουλέψουν ή να πάνε σπίτι τους – πάντως όχι να παίρνουν τζάμπα λεφτά σε βάρος μας, αν κάναμε όλα τα πιο πάνω θα ερχόταν ισοζύγιο στην οικονομία και θα γλυτώναμε μνημόνια και ΔΝΤ.

Όμως η ελίτ στέλνει την Ελλάδα στην κόλαση για να μην χάσει εξουσία και προνόμια. Η απάντηση του λαού μας: πέλεκυς αμείλικτος, μπορεί στις πρόσφατες εκλογές να μας ξεγέλασαν ξανά, όμως τώρα ο λαός θα τιμωρεί ψεύτες και κλέφτες…