2012-10-02 06:12:00

Για την πολιτική ελίτ θυσιάζεται ένας λαός

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-10-02 06:12:00 Timestamp ID : 1349158320

Πολλοί δημοσιογράφοι διαφημίζουν ένα βιβλίο του Παν. Ρουμελιώτη, από τις εκδόσεις Λιβάνη, σχετικά με την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ. Το Σάββατο 29 Σεπτέμβρη του 2012 ο συγγραφέας του βιβλίου μίλησε τηλεφωνικά στο Γ. Αυτιά στο Σκάϊ και είπε επί λέξει «Το Μάϊο του 2010 η Ελλάδα είχε, μία επιλογή να πτωχεύσει άτακτα, δεύτερη επιλογή να προσφύγει σε μηχανισμό χρηματοδότησης (μνημόνιο) και τρίτη επιλογή να απειλήσει τους Ευρωπαίους να της αναδιαρθρώσουν το χρέος (κούρεμα) για να μην υποστούν τις επιπτώσεις της πτώχευσης».

Οι κουβέντες του κ. Ρουμελιώτη στην ουσία πιστοποιούν ότι μόνο οι δύο πρώτοι δρόμοι υπήρχαν, γιατί ο τρίτος δρόμος, να εκβιάσει η Ελλάδα όλη την Ευρώπη και να γίνει ο Μπίν Λάντεν της διεθνούς οικονομίας εύκολα γράφεται σαν ιδέα σε ένα βιβλίο, όμως μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να το αποτολμήσει αδιαφορώντας για τις συνέπειες…

Με άλλα λόγια ο κ. Ρουμελιώτης συνομολογεί ότι δύο μόνο δρόμοι υπήρχαν και υπάρχουν για την Ελλάδα. Ο δρόμος της σωτηρίας μέσω Ευρώπης και ο δρόμος της άτακτης χρεοκοπίας και αποχώρησης από το ευρώ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει τεράστιες ευθύνες για το μνημόνιο που υπέγραψε, αφού ουσιαστικά υπέγραψε κείμενο που ούτε καν διάβασε. Λειτούργησε υπό καθεστώς πανικού, ροκάνισε άσκοπα μεγάλο χρονικό διάστημα, έφερε την Ελλάδα προ τετελεσμένων αφού έληγε ομόλογο και παραδόθηκε αμαχητί στο μνημόνιο. Τεράστια ευθύνη φέρει και ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αντί να συμβάλει σε νηφαλιότερη διαπραγμάτευση για το μνημόνιο, να ασκήσει πιέσεις ώστε στο κείμενο της συμφωνίας να μπουν ρήτρες ανάπτυξης και μείωσης μέρους του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, σήκωσε ανοήτως τη σημαία του αντιμνημονίου, ταυτισθείς με κόμματα περιθωριακά που κάνουν το ίδιο τρία χρόνια τώρα. Ο κ. Σαμαράς τώρα άλλαξε στάση, ισχυρίζεται ότι ηγείται προσπάθειας για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, όμως τις ευθύνες του για τη στάση του από το 2009 μέχρι το 2012 τις φέρει ακέραιες.Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Γιώργο Παπανδρέου σε εσφαλμένες ενέργειες και σε αδυναμία διαπραγμάτευσης, ήταν η στάση κάθετης άρνησης που κράτησε ο Σαμαράς για το μνημόνιο. Η στάση αυτή του κ. Σαμαρά συνέβαλε στο να υπάρξει αντιευρωπαϊκό μένος μέσα στην Ελλάδα, άνοιξε το δρόμο για αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα μέσω όλων των ΜΜΕ στην Ελλάδα που δυστυχώς έχουν πυξίδα συμπεριφοράς να είναι ευχάριστα στα πλήθη, εκτροχίασε το σκεπτικό όλων των ελλήνων, που αντί να θέλουν να συμβάλλουν στη μείωση του ετήσιου ελλείμματος, αντί να ρίχνουν τις ευθύνες σε κόμματα και ηγεσίες που μας έφεραν στην πτώχευση, αναθεματίζουν την Ευρώπη, τη Μέρκελ, χωρίς να είναι λίγοι εκείνοι που ψηφίζουν φασίστες, σοφιστές και ανοήτως επιδιώκουν την επιστροφή στη δραχμή. Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έγινε πρωθυπουργός ικανοποιώντας το όνειρο του, τώρα όμως θα αποτύχει και η χώρα μας θα καταρρεύσει, γιατί τη ευθύνη του ο λαός έγινε απρόθυμος να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που ζητάει τώρα ο κ. Σαμαράς.

Πλέον βέβαια όλων των ανωτέρω, Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ διαφωνεί με τα μέτρα που θεσπίζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.

Εμείς ζητούμε να κοπούν σπατάλες και προνόμια της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ (πολυθεσίες, διπλές και τριπλές συντάξεις, χρήματα κομμάτων από το κράτος, να απολυθούν από τη βουλή 1700 συγγενείς των βουλευτών και να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους οι 12 χιλιάδες αποσπασμένοι του δημοσίου) και τα όποια βάρη να ριφθούν στους έχοντες και κατέχοντες και όχι στο λαουτζίκο (μείωση μισθών και συντάξεων σε όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα μεγαλύτερο των 2 χιλ. ευρώ το μήνα και χαράτσι μόνο από την τρίτη κατοικία κάθε οικογένειας και πέραν).

Ο κ. Σαμαράς ακολουθεί πορεία πτώσης στο κενό και του συνιστούμε καλύτερα να παραιτηθεί παρά το όνομά του να συνδεθεί με την πτώχευση. Εκπροσωπεί ένα φαύλο σύστημα και αδυνατεί να υιοθετήσει τις προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, μέχρι ενός ορίου αυτό το καταλαβαίνουμε, όμως να ξέρει ότι επιχειρώντας να σώσει τα προνόμια της κοινωνικής και πολιτικής ελίτ θυσιάζει ένα ολόκληρο λαό και η τιμωρία του θα είναι πολύ μεγάλη…