2012-10-29 18:30:00

Πατρίδα χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-10-29 18:30:00 Timestamp ID : 1351535400

Οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την έπαρση της σημαίας της 27 – 10 – 2012 σίγουρα είχαν και την πλευρά της εθνικής ανάτασης όλων μας, αφού ήλθε στη μνήμη μας η εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου προς τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο «χωρίς καμία καθυστέρηση οδεύσατε προς Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωση της πόλης, πριν φθάσει εκεί ο Βουλγαρικός στρατός, σας διατάσσω».

Ο διάδοχος ήταν έτοιμος να κάνει τη βλακεία του να οδεύσει αλλού, όμως υπό την εντολή του Ελευθερίου Βενιζέλου υπέκυψε και έτσι σήμερα είναι ελεύθερη η συμπρωτεύουσά μας.

Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή για την Ελλάδα. Η σημερινή Ελλάδα είναι το λείψανο μίας χρεοκοπημένης μεταπολίτευσης, πολιτικές οικογένειες, κόμματα του συστήματος, μανδαρίνοι κάθε είδους και πολίτες που ψήφιζαν επί χρόνια με κριτήριο το ίδιο όφελος, όλοι λεηλάτησαν την Ελλάδα, τι και αν στέκουν δήθεν με υπερηφάνεια μπροστά στη σημαία, αυτή τη φορά την Ελλάδα δεν την κατέστρεψαν οι εχθροί, την κατέστρεψαν οι ίδιοι οι 'Ελληνες!

Το ότι η εορτή του Αγίου Δημητρίου εορτάσθηκε φέτος χωρίς την παρουσία του πλήθους πιστών (επετρέπετο η προσέγγιση στο ναό του Αγίου, μόνο με έγγραφη άδεια του περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης), αυτό και μόνο φανερώνει ότι το πολιτικό σύστημα είναι ηθικά εξευτελισμένο, χρειάζονται επαναστατικές αλλαγές για να επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς η ζωή στη χώρα μας, κάθε είδους αρχή αμφισβητείται και το λαό μας τον έχει κυριεύσει ο φόβος και το μίσος με απροσδιόριστες τις εξελίξεις.

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του τόνισε το εύστοχο ότι «πατρίδα χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει», όμως είναι δημοκρατικό που έκανε εκλογές αποκρύπτοντας τα μέτρα που όφειλε να λάβει η χώρα μας για να παραμείνει στο ευρώ; Είναι δημοκρατία το ότι η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ένα κόμμα που διαθέτει πρόταση εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, εμποδίστηκε υπό τη φασίζουσα λειτουργία των ΜΜΕ να ενημερώσει σχετικά τον Ελληνικό λαό;

Φασισμός δεν είναι μόνο τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, φασισμός είναι κάτι πολύ ευρύτερο, οι διακρίσεις, τα προνόμια, τα ρουσφέτια, η παρεμπόδιση λειτουργίας εργοστασίων, λιμανιών, αεροδρομίων, η κατάληψη δρόμων και δημοσίων κτηρίων, το να συζητάμε πως θα διαφυλαχθούν τα κεκτημένα βολεμένων κατηγοριών κόσμου όταν για τo 1,5 εκατομμύριο ανέργους και για τη γενιά των 500 ευρώ ουδείς ενδιαφέρεται, όλα αυτά συνιστούν φασισμό με τον οποίο συνηθίσαμε να ζούμε.

Να κοιτάξει τα κανάλια ο κ. Σαμαράς, να δει τι προβολή κάνουν καθημερινά στη Χρυσή Αυγή οι δημοσιογράφοι, για να αντιληφθεί που οδεύουμε, τι μας περιμένει. Στα ίδια αυτά κανάλια σίγουρα ο κ. Σαμαράς δεν θα δει το Βασίλη Λεβέντη, ο Λεβέντης είναι κομμένος γιατί προτείνει κόψιμο προνομίων, κατάργηση πολυθεσίας, απαγόρευση να υπάρχουν διπλο ή τριπλο συνταξιούχοι, κατάργηση κρατικών χρημάτων στα κόμματα, με άλλα λόγια αφαίρεση προνομίων της κοινωνικής και πολιτικής ελίτ, την ώρα που ο κόσμος πεινάει.

Οι προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ παρέχουν την έμπνευση, την ώθηση που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναγεννηθεί, όμως επειδή βλάπτουν το συμφέρον ενός γκρούπ ανθρώπων που έχουν κατ’ επάγγελμα γίνει εξουσιαστές τελούν υπό απαγόρευση. Η Χρυσή Αυγή που κομίζει στη ζωή μας τη βία, την παρανομία, τη θηριωδία, αυτή προβάλλεται, εκεί φθάσαμε, ο κ. Σαμαράς υποκρίνεται ότι την καταγγέλλει, όμως διευκολύνει την διάδοση των φασιστικών της θέσεων!

Το να απαγγέλλουμε τον εθνικό μας ύμνο δεν φθάνει. Τον εθνικό ύμνο απάγγελναν και στη Μικρά Ασία, όμως ο στρατός μας αποδεκατίστηκε. Το υψηλό φρόνημα συχνά είναι επικίνδυνο, γιατί πίσω του οχυρώνονται φασίστες, προδότες, ακραία στοιχεία. Σήμερα η Ελλάδα θέλει σύνεση, σοφία, σχεδιασμό, ρεαλισμό, αρετές που διαχρονικά χαρακτηρίζουν κεντρώες πολιτικές, κεντρώους ηγέτες.