Ανοίγουν την πόρτα του τρελοκομείου
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2012-12-18 15:46:00 Timestamp ID : 1355845560
Οι Ευρωπαίοι θέλησαν να δώσουν μία ευκαιρία στην Ελλάδα, ώστε να μην πτωχεύσει και να προχωρήσει στους οφειλόμενους μετασχηματισμούς και την ανάπτυξη και ο κ. Σαμαράς, αυτή τους την απόφαση την ερμηνεύει ως μεγάλη νίκη της χώρας μας και ως προσωπική του νίκη, αφού «κατόρθωσε» μέσα σε λίγους μήνες να αλλάξει το δυσμενές για τη χώρα μας κλίμα. Εμείς ωστόσο που αποτελούμε το ταπεινό κόμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα καταγράψουμε κάποια πράγματα για να φανεί τι πέτυχε ο κ. Σαμαράς.
α) Ό,τι ψήφισε ή ψηφίζει η βουλή δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα εφαρμοστούν στην πράξη. Η κοινωνία παραμένει δύσπιστη σε όλα όσα εξαγγέλλονται, η κρατική μηχανή εξακολουθεί να είναι εχθρική σε κάθε αλλαγή, η αγορά έχει νεκρώσει και το ποσοστό του κόσμου που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας συνεχώς αυξάνει.
β) Οι τράπεζες με τις μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις που έχουν κάνει έχουν μαύρη τρύπα που υπερβαίνει τα 80 δις ευρώ, επομένως τα 24 δις που θα λάβουν μέσω της δόσης θα είναι σταγόνα στον ωκεάνό, θα πάρουν τα χρήματα και αμέσως θα ζητούν και άλλα. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι όλα στο κόκκινο και βασίζουν την ύπαρξή τους στις επιχορηγήσεις από το κράτος. Το 2012 θα φύγει με μαύρη τρύπα, το δε 2013 είναι έτος που λήγουν υποχρεώσεις της χώρας δεκάδων δις ευρώ και όλα αυτά ενώ φόροι, μειώσεις μισθών και συντάξεων και χαράτσια, κλείνουν 3 χρόνια αφ’ ότου μαστίζουν τον τόπο. Ο κ. Σαμαράς μιλάει για «επιτυχίες» και το αλλαλούμ είναι η φράση που αποδίδει την εικόνα της χώρας.
γ) Η οσμή της χρεοκοπίας κυριεύει τα πάντα, εταιρείες κλείνουν, άλλες ζητούν ένταξη στο άρθρο 99, άλλες αναχωρούν για το εξωτερικό, ο κ. Σαμαράς αναζητεί επενδυτές και οι μόνοι που ανταποκρίνονται είναι κάποιοι σεσημασμένοι απατεώνες, που θέτουν προσβλητικούς για τη χώρα μας όρους και προσφέρουν ψυχία για την αγορά δημόσιας περιουσίας και δημόσιας γης.
Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το να συνέλθει η χώρα ομοιάζει με ανάσταση νεκρού, ελάχιστοι ελπίζουν σε κάτι τέτοιο, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκδηλώνεται μεγάλο κύμα φυγής των νέων μας στο εξωτερικό.
Έντρομοι μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος υιοθετούν τα σχέδια των σαλονιών της διαπλοκής για δημιουργία μεγάλης κεντροδεξιάς, κλείνουν δηλαδή τα χρεοκοπημένα μαγαζιά τους για να σώσουν τους εαυτούς τους και να πετύχουν να επιβιώσει το διεφθαρμένο κοινοβουλευτικό επιτελείο που τους περιστοιχίζει.
Μέσα σε αυτό το κόμμα σωσίβιο θα βρουν στέγη οι διάσπαρτοι της παλαιοδεξιάς (Ανδριανόπουλος, Μάνος), και τα περισσότερα στελέχη του κόμματος του κ. Καμμένου που αδυνατούν πλέον να τον ακολουθήσουν στις άναρθρες κραυγές και στις εκρήξεις εξαλλοσύνης που κάνει.
Στην αντίπερα όχθη, πολλοί υπουργοί του Γιώργου Παπανδρέου έχουν ήδη κλείσει συμφωνία με τον κ. Τσίπρα. Για τις επόμενες εκλογές η διαπλοκή στήνει σκηνικό απόλυτης πόλωσης. Από τη μία το ευρωπαϊκό κόμμα της κεντροδεξιάς και από την άλλη το λόμπι της δραχμής υπό τον κ. Τσίπρα. Στην ουσία βέβαια το δίλημμα είναι να διαλέξει ο λαός μας ανάμεσα στο κλαμπ της απόλυτης υποτέλειας στους ξένους που εκπροσωπεί η τρικομματική σημερινή κυβέρνηση και στο κλαμπ της τρέλας και της πτώσης στο κενό που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας. Το κλαμπ της υποτέλειας θα φιλοξενήσει τα λείψανα του συντηρητισμού, το δε κλαμπ του Τσίπρα θα δώσει στέγη σε όλη την κρατικοδίαιτη παλαιά ΠΑΣΚΕ, σε βουλευτές και υπουργούς του πελατειακού ΠΑΣΟΚ, ακόμη και στον ίδιο τον κ. Καμμένο ο οποίος εμφανίζεται να θέτει στοίχημα ζωής, να πολεμήσει τους συντρόφους του της παλαιοδεξιάς με τους οποίους συμπορεύθηκε επί δεκαετίες.
Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής σας, ότι όλα τα πιο πάνω περιγραφέντα αποτελούν τους ίδιους ή νέους ρόλους εντός των τειχών της διεφθαρμένης μεταπολίτευσης. Αλλάζουν δηλαδή οι ονομασίες των θρησκειών, όμως το ιερατείο παραμένει το ίδιο. Το κέρδος για την Ελλάδα και τη δημοκρατία είναι να τιμωρηθεί το ιερατείο, να φύγουν από το προσκήνιο οι λωποδύτες και οι άχρηστοι, μεταμφιέσεις και αλλαγές ενδυμασίας μικρή αξία έχουν. Στην προσπάθεια να γίνει η αληθινή αυτή αλλαγή, άλλο κόμμα πλην της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν υπάρχει, θα τους δήτε όλους να τρέχουν να σωθούν κάτω από τις ομπρέλες που προαναφέραμε και για την κοινωνία θα μένει όρθια μόνο η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.
Τώρα θα διαπιστώσουν πολλοί, τι λάθος έκαναν που αγνόησαν και υποτίμησαν τον αγωνιστή Βασίλη Λεβέντη και ψήφιζαν με ευκολία ότι πλάσαραν οι απατεώνες οι καναλάρχες. Ρωτάμε άλλωστε τους ψηφοφόρους. Το Μάϊο και τον Ιούνιο του 2012 ψηφίσατε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησαν στην πτώχευση και όσοι ξεφύγατε από αυτά τα δύο κόμματα ρίξατε ψήφο στην φασίζουσα ακροδεξιά και την αριστερά των σοφιστών. Ξέρετε έστω ένα κράτος που έλυσε τα προβλήματά του με τους φασίστες της δεξιάς ή με τους αριστερούς; Άρα πετάξατε την ψήφο σας στην κατεύθυνση της οργής και της εκδίκησης.
Γιατί όμως κύριοι δείξατε την εκδίκησή σας, το θυμό σας, μέσω των φασιστών και των αριστερών που δεν σας οδηγούν πουθενά παρά μόνο στο χάος και το κενό; Δεν ξέρατε ότι υπήρχε και η λύση να ψηφίσετε ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ώστε η ψήφος να αποκτήσει αξία και σύγχρονα ο τόπος να μπει σε πορεία διόρθωσης των πολυετών λαθών και λύσης των προβλημάτων του;
Νομίζουμε ξέρατε και ξέρετε ποία αξία θα είχε η είσοδος στη βουλή ομάδας βουλευτών υπό τον Βασίλη Λεβέντη, όμως κυριευθήκατε από το μαύρο μίσος της εκδίκησης και πολύ λίγο ή καθόλου δεν νοιαστήκατε για τον τόπο και το μέλλον του. Ας ελπίσουμε ότι φεύγοντας το 2012 θα διώξει τα σύννεφα μίσους υπό τα οποία λειτούργησε η κοινωνία στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.