Ο γρίφος του Τσίπρα
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-01-04 18:23:00 Timestamp ID : 1357323780
Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ 4/1/13
Ο κ. Σαμαράς παριστάνει τον αισιόδοξο, ισχυρίζεται ότι η «ανάπτυξη» θα έλθει το 2013 και ότι κατά το έτος αυτό θα αρχίσει αισθητά μειούμενη η ανεργία. Ανάλογης αισιοδοξίας κουβέντες στο παρελθόν εξέφρασε και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έφυγε κακήν κακώς. Φαίνεται λοιπόν ότι και ο κ. Σαμαράς θα έχει ανάλογη κατάληξη.
Ο κ. Σαμαράς επί δύο και πλέον χρόνια πολέμησε το μνημόνιο. Τώρα έγινε ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του. Κατηγορεί τον Τσίπρα ότι πρεσβεύει το λόμπυ της δραχμής. Όμως και ο κ. Σαμαράς το λόμπυ της δραχμής εκφράζει, η τακτική του μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και στη δραχμή. Ζητούσε επιμήκυνση κατά δύο χρόνια του προγράμματος προσαρμογής της χώρας μας, λέγοντας «θέλουμε χρόνο, λεφτά όχι». Τώρα το κόστος της επιμήκυνσης προϋπολογίζεται στα 33 δις ευρώ για τους αισιόδοξους, στα 50 δις ευρώ για τους ρεαλιστές. Το «λεφτά όχι» σημαίνει ήδη 50 δις ευρώ, τόσο σοβαρός είναι ο κ. Σαμαράς.
Το κούρεμα χρέους που ζητάει η Λαγκάρντ και το ΔΝΤ για να γίνει το χρέος βιώσιμο έχει κόστος 80 δις ευρώ κατ’ ελάχιστο. Επομένως οι Ευρωπαίοι καλούνται για να σώσουν την Ελλάδα, να πληρώσουν 44 δις για την εκκρεμούσα δόση, 50 δις κόστος διετούς επιμήκυνσης, 80 δις κόστος κουρέματος. Μέχρι τώρα η χώρα μας από το 2009 έχει λάβει 120 δις ευρώ. Άρα το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας ανεβαίνει στο ποσόν των 294 δις ευρώ, χωρίς η σωτηρία να είναι βέβαιη, καθ’ όσον δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η Ελλάδα δεν σώζεται, απλά μετατίθεται χρονικά η άτακτη πτώχευσή της.
Η ζοφερή αυτή απεικόνιση της πραγματικότητας κάνει τη Γερμανική κυβέρνηση να διστάζει να πάρει τη μεγάλη απόφαση για κούρεμα του Ελληνικού χρέους και να υιοθετεί μεσοβέζικες λύσεις όπως, επαναγορά ομολόγων, μηδενισμός επιτοκίων, μετάθεση κατά δύο έτη του χρόνου υπολογισμού της βιωσιμότητας (2022) και διάφορα άλλα. Είναι όντως η απόφαση δύσκολη, τα λεφτά είναι πολλά και άγνωστη η έκβαση της σωτηρίας της χώρας μας.
Ένας ακόμη σοβαρός ανασταλτικός παράγων στο να λάβουν οι Ευρωπαίοι ξεκάθαρες αποφάσεις, είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε μία κυβέρνηση από 3 κόμματα, που όμως δυσλειτουργεί, χωλαίνει και δεν τολμά να πατάξει παθογένειες όπως η πολυθεσία, οι διπλές και τριπλές συντάξεις, η ύπαρξη χιλιάδων αργομίσθων του δημοσίου, τα προνόμια της πολιτικής ελίτ, έτσι η κρίση αντί να ανακόπτεται, αυξάνει. Το κόμμα του κ. Τσίπρα που παρουσιάζεται ήδη να είναι πρώτο σε λαϊκή δύναμη επαγγέλλεται μία τελείως διαφορετική πολιτική, μιλάει για μη αναγνώριση χρεών, για μονομερείς αποφάσεις και για ενότητα των φτωχών του νότου κατά των πλουσίων του βορρά. Επομένως αν αύριο πέσει ο Σαμαράς, οι Ευρωπαίοι θα έχουν αποδειχθεί κορόϊδα και οι ηγεσίες θα λογοδοτήσουν στα κράτη τους, πώς έδιναν λεφτά σε μία χώρα με ασαφή προσανατολισμό, σε μία χώρα τόσο διχασμένη, όπου το πρώτο σε δύναμη κόμμα επαγγέλλεται επαναστάσεις και μονομερείς κινήσεις.
Επειδή ο ανωτέρω αναφερόμενος ανασταλτικός παράγων κρίνεται λίαν σημαντικός, Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει την παραίτηση του κ. Σαμαρά και σχηματισμό αμέσως οικουμενικής κυβέρνησης στην οποία να μετέχει και ο κ. Τσίπρας. Ο Ελληνικός λαός ακούει το ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για ένα άλλο δρόμο, δρόμο που το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει. Όμως επειδή είναι ευχάριστο να λες, δεν θα κόψω μισθούς, δεν θα κόψω συντάξεις, δεν θα βάλω φόρους, ο κόσμος παρασύρεται και ακολουθεί τις ευχάριστες αυτές λύσεις, που ίσως τον οδηγούν στην καταστροφή. Ο μόνος τρόπος να λυθεί ο γρίφος είναι να αναθέσουμε στην οικουμενική κυβέρνηση σημαντικό ρόλο στον κ. Τσίπρα, ίσως και την πρωθυπουργία, να διαπραγματευθεί εκείνος, να δούμε το αποτέλεσμα.
Όσο ο κ. Σαμαράς κατηγορεί και καθυβρίζει τους αντιπάλους του, τόσο το αδιέξοδο θα επιτείνεται. Άλλωστε και ο κ. Σαμαράς δοκιμάστηκε και απέβη αναξιόπιστος, κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για λάθος πολιτική και τώρα ο ίδιος αυτήν την ίδια την πολιτική ακολουθεί.
Η λύση του γρίφου θα διευκολύνει τους ευρωπαίους να τολμήσουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Βέβαια η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ προεξοφλεί ότι και το πείραμα Τσίπρα θα καταρρεύσει πολύ γρήγορα και το μόνο που μένει για την Ελλάδα είναι η οικουμενική με 8 μόνο υπουργούς και ένα εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό.
Οι πολιτικοί ξόφλησαν στην Ελλάδα, τώρα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι κοινωνικές εφεδρείες που δεν είχαν ανάμιξη στο φαγοπότι της μεταπολίτευσης.