2013-01-06 18:16:00

Λάνσαραν τη λινάτσα ως μετάξι

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-01-06 18:16:00 Timestamp ID : 1357496160

Το κόμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ευχαριστεί τα πολυάριθμα νέα μέλη του και τους φίλους του, που κάτω από τα νέα δεδομένα της πολιτικής πραγματικότητας της χώρας μας, δίνουν νέα ώθηση στο κεντρώο κίνημα και διασφαλίζουν την επιτυχία μας στις προσεχείς εκλογές. Πρέπει όλοι μαζί να δείξουμε υπομονή, σταθερότητα, να δώσουμε τη μάχη για να πληροφορηθεί ο λαός μας το πρόγραμμά μας και το σπουδαιότερο να συνειδητοποιήσει ότι τα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, συμβαίνουν γιατί αγνοήσαμε τις προειδοποιήσεις του Βασίλη Λεβέντη που είχε διαβλέψει από το 1990 την επερχόμενη πτώχευση και ψηφίσαμε επίορκους της πολιτικής, ψεύτες, γόνους οικογενειών, ξενόδουλους και καταχραστές του δημοσίου χρήματος.

Πρέπει να μάθει ο Ελληνικός λαός, ότι το 2009 παρότι τα οικονομικά της χώρας μας ήταν σε άθλια κατάσταση, αν η Ελλάδα υιοθετούσε τα σημεία του προγράμματός μας, θα σημειωνόταν κατακόρυφη μείωση του ετήσιου ελλείμματος μας και συνεπώς θα αποφευγόταν το μνημόνιο.
Πρέπει επίσης έστω και τώρα να μάθει ο Ελληνικός λαός ότι μπορούμε να φύγουμε από το μνημόνιο ακολουθώντας το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, καθηλώνοντας το ετήσιο έλλειμμα της χώρας μας και ζητώντας ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την επιστροφή των δανείων που έλαβε η χώρα μας μετά το 2009.

Για τα μέχρι το 2009 χρέη της χώρας μας μπορεί και πρέπει να γίνει συζήτηση με τους πιστωτές μας στη βάση μείωσης επιτοκίων και χαρισμού μέρους του χρέους με επιστροφή της χώρας μας στις αγορές. Μία Ελλάδα χωρίς ελλείμματα δικαιούται κατανόησης και στήριξης από τη διεθνή κοινότητα.
Ο λόγος που οι κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά δεν μπορούν να επιτύχουν τα ανωτέρω, είναι γιατί εκπροσωπούν κομματικούς φορείς που μας οδήγησαν στην πτώχευση, προστατεύουν μία κοινωνική ελίτ που ακόμη και τώρα απολαμβάνει δαπανηρών και προκλητικών προνομίων, θεσπίζουν ως μέτρα επανόρθωσης πρακτικές που στραγγαλίζουν την κοινωνική συνοχή και φορτώνουν την κρίση στους βιοπαλαιστές και στους αδυνάτους και αυτό κακώς βρίσκει σύμφωνους τους δανειστές της χώρας μας, οι οποίοι συμφώνησαν σε μέτρα χωρίς προσέγγιση και μελέτη του αληθινού προβλήματος της οικονομίας μας.

Η στάση που τηρούν τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα, ιδίως αυτά του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, προτείνοντας μονομερείς διαγραφές χρέους, σύγκρουση με τους ευρωπαίους και μοναχικούς δρόμους, χειροτερεύει τα πράγματα γιατί στερεί τη χώρα μας από ενωτικό πολιτικό λόγο, φοβίζει τους δανειστές μας στη λογική ότι ρίχνουν χρήματα σε μία χώρα που αύριο μπορεί να ανοίξει τις πύλες του τρελοκομείου, καθιστά επίσης την τρικομματική κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ευάλωτη και επικίνδυνη, να υιοθετεί αντικοινωνικά μέτρα που σίγουρα είναι θέμα χρόνου να φέρουν αποσταθεροποίηση και αναρχία.

Η πολιτική μας κατάσταση μοιάζει με βόμβα ενεργοποιημένη που απλά αναμένει την έκρηξη της. Είναι θλιβερό ότι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, συνιστούν τον πόλο της υποτέλειας, οι δε Τσίπρας και Καμμένος (τους λοιπούς τους προσπερνάμε λόγω εξαλλοσύνης) τον πόλο που στεγάζει τον άλλο δρόμο, που όμως δεν υπάρχει και γεννά αυταπάτες και παραφροσύνη. Εδώ φαίνεται πεντακάθαρα το κόστος από την απουσία του κεντρώου χώρου στη βουλή, απουσιάζει το μέτρο και η λογική και στη βουλή υπάρχουν μόνο υποτελείς και επικίνδυνοι σοφιστές. Ευχόμαστε η Ελλάδα να μην το πληρώσει αυτό πολύ ακριβά, όμως φοβόμαστε πολύ για την έκβαση των πραγμάτων στη χώρα μας.

Οι δημοσιογράφοι το τελευταίο διάστημα ακολουθούν δίγλωσση τακτική, κατηγορούν μεν το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που μας έφεραν έως εδώ, όμως συνεχίζουν αμετανόητα να προβάλλουν τους ίδιους και τους ίδιους και προς απόδειξη της επιτέλεσης του καθήκοντός τους εμφανίζουν στημένες δημοσκοπήσεις στις οποίες δήθεν τα κόμματα διατηρούν τις δυνάμεις τους και φυσικά πουθενά δεν παρουσιάζουν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, την οποία θεωρούν ανύπαρκτη, γιατί αυτό επιθυμούν τα αφεντικά τους οι καναλάρχες. Οι δημοσιογράφοι δηλαδή, το γελοίο (σημερινό καθεστώς) το εμφανίζουν ως μεγαλείο. Να προσέξουν μόνο μην έλθει η μέρα να χάσουν τα δικά τους μεγαλεία, γιατί παγιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ότι αν οι πολιτικοί φταίνε μία φορά, οι δημοσιογράφοι φταίνε χίλιες φορές, γιατί αυτοί συντήρησαν και λάνσαραν τη λινάτσα ως μετάξι

Όσο για κάποιους που υποτιμούν την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ή προεξοφλούν την αποτυχία μας, ή πολύ περισσότερο μας υπονομεύουν χρησιμοποιώντας τη σημερινή εφήμερη δύναμή τους, τους τονίζουμε ότι κανένα καθεστώς δεν έμεινε αιώνιο, τα δε πιο σάπια και φασιστικά καθεστώτα την περίοδο της κατάρρευσής τους έκαναν τα μεγαλύτερα αίσχη. Το μέλλον της Ελλάδας είναι σίγουρα υποθηκευμένο, όμως δεν έχουν σε αυτό θέση λωποδύτες και λαμόγια της μεταπολίτευσης.