2013-01-18 15:44:00

Σε κοιτάνε με το στόμα ανοιχτό

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-01-18 15:44:00 Timestamp ID : 1358523840

Το πολιτικό μας σύστημα συνεχίζει να προκαλεί την κοινωνία με το θράσος και την αναλγησία του. Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα, αν μεσολαβούσε πτώχευση, οι πρωθυπουργοί, οι υπουργοί οικονομικών και οι κορυφαίοι της πολιτικής πυραμίδας θα ευρίσκοντο στη φυλακή. Στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν τους βάλαμε στη φυλακή, αλλά τουναντίον συνεχίζουν να μας κυβερνούν και με τη βοήθεια των ελεγχόμενων ΜΜΕ πήραν ξανά την ψήφο μας πριν λίγους μήνες.

Έγινε περιοδεία κλιμακίου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε κάποιες συνεντεύξεις σε τηλεοράσεις της συμπρωτεύουσας. Κοινό στοιχείο από τις αντιδράσεις του κόσμου, η αγωνία, ο πανικός, ο φόβος για το που οδηγούνται τα πράγματα. Απουσιάζει βέβαια η αυτοκριτική για το πως πτωχεύσαμε, υβρίζονται οι πολιτικοί με ακατονόμαστες φράσεις, όλοι ωστόσο τρώνε το κουτόχορτο των ΜΜΕ, υπάρχει πλήρης άγνοια για τα συμβάντα του 1999 στο χρηματιστήριο όπου οι έξι καναλάρχες καταβρόχθησαν το μισό δημόσιο χρέος της χώρας. Οι κινήσεις της κοινωνίας είναι η εκδικητικότητα, ο θυμός, η οργή, ο εγωισμός όμως δεν αφήνει τους 'Ελληνες να βρουν τι έφταιξε και να αναζητήσουν διέξοδο από την κρίση. Αυτός ο τυφλός θυμός,το μίσος για την απώλεια του επιπέδου ζωής, η πλύση εγκεφάλου από τα κανάλια που συνεχίζεται όλο και με πιο βάρβαρους ρυθμούς, αποτελούν εκρηκτικό μίγμα που μπορεί να μας οδηγήσει από το κακό στο χειρότερο.

Η έλλειψη σύνεσης, το μίσος, μπορούν να μας κάνουν να χάσουμε τα πάντα. Τώρα χάσαμε μέρος του εισοδήματός μας, μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχασαν τη δουλειά τους. Όμως με την απουσία της λογικής, μπορεί να τα χάσουμε όλοι όλα!
Τοπικοί δημοσιογράφοι στην ύπαιθρο έχουν μεταβληθεί σε αντιμνημονιακά παπαγαλάκια. Εναρμονίζονται με Αθηναίους δημοσιογράφους που δίνουν τις κατευθύνσεις. Όλα τα χρόνια λάνσαραν και σέρβιραν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία και τώρα έγιναν αντιμνημονιακοί, υβρίζουν τους ξένους, παρηγορούν το λαό μας για φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Υπάρχουν μάλιστα και απλοί πολίτες που βγαίνουν στον αέρα και λένε σε όλους αυτούς μπράβο, συγχαρητήρια για την εκπομπή σας! Μα αν δεν υπήρχε χαζομάρα, θα φθάναμε εδώ που φθάσαμε;

Άλλοι πάλι αξιώνουν να πάνε φυλακή οι κλέφτες. Τους ρωτάς, ποίοι είναι οι κλέφτες και δεν ξέρουν. Τους λες ότι οι έξι καναλάρχες έφαγαν 32 τρις δραχμές το 1999, ήτοι 96 δις ευρώ το 1999, σημερινά σε αξία τουλάχιστο 200 δις ευρώ και είναι οι πρώτοι που πρέπει να διωχθούν και σε κοιτάνε με το στόμα ανοικτό! Άγνοια είναι ή βλακεία;

Τους λες ότι ναι θα γίνει κάθαρση, αλλά στα μικρομεσαία κλιμάκια διαφθοράς. Οι μεγάλοι νταβατζήδες θα μείνουν ανέγγιχτοι. Θα φάμε ένα μικρό αριθμό ευάλωτων (που είναι ο αδύναμος κρίκος), για να σωθούν τα σκυλόψαρα που φάγανε την Ελλάδα, έτσι θα γίνει η "κάθαρση". Εξακολουθούν όλοι να έχουν το στόμα τους ανοικτό. Ο δικομματισμός των τελευταίων δεκαετιών δηλητηρίασε τον κόσμο, ίσως να τον αποβλάκωσε κι' όλας.

Ο Βασίλης Λεβέντης τόνισε όπου μίλησε, ότι οι αντιμνημονιακοί με τον ατεκμηρίωτο και ασυνάρτητο λόγο τους αντί να εξασθενούν, ενισχύουν το μνημόνιο. Το μνημόνιο πολεμιέται μόνο με το κόψιμο προνομίων της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ και τη ρίψη των βαρών στους έχοντες και κατέχοντες. Μόνο έτσι μηδενίζεται το έλλειμμα και η χώρα επιστρέφει στις αγορές.