2013-02-11 17:18:00

Είμαστε αντιμνημονιακοί αλλά όχι τρελοί

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-02-11 17:18:00 Timestamp ID : 1360603080

Μας ρωτούν στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αν βλέπουμε ότι μπορεί το ΣΥΡΙΖΑ να δώσει λύση στα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας. Η απάντησή μας είναι ένα μεγάλο όχι. Άλλωστε αν διαπιστώναμε ότι οι κύριοι διαθέτουν πειστικό μοντέλο εξόδου από την κρίση, θα ήταν ανέντιμο να μην ενώσουμε εμείς οι κεντρώοι τις δυνάμεις μας μαζί τους. Στο ΣΥΡΙΖΑ οδεύουν οι αντιβενιζελικοί του ΠΑΣΟΚ, οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και ένα πλήθος πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ εμφορούμενοι από εκδίκηση γιατί έχασαν μέρος των εισοδημάτων τους και τη δυνατότητα να διορίζουν τα παιδιά τους στο δημόσιο.

Εμείς μάλιστα στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρούμε ότι το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί απειλή κατά του τόπου και αν του ανετίθετο η διακυβέρνηση της χώρας θα μας οδηγούσε σε περιπέτειες. Ένα κόμμα που λέει ότι θα γυρίσει άμεσα μισθούς και συντάξεις στα επίπεδα του 2009, ότι θα διορίσει χιλιάδες νέους υπαλλήλους στο δημόσιο, ότι θα κρατικοποιήσει ξανά τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, ότι θα διαγράψει μονομερώς όλα τα μνημόνια και θα εκβιάσει όλη την Ευρώπη, είναι κόμμα που έχει σοβαρότητα, όχι βέβαια.

Σίγουρα και ο κ. Σαμαράς δεν προσφέρει καμία φερεγγυότητα, μας οδηγεί στην πτώχευση, λέει ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν όσες αλλαγές δεν έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες, όλα όμως αυτά έγιναν στα χαρτιά, στην πράξη η κοινωνία τα βλέπει όλα με δυσπιστία και επιμένει να αρνείται κάθε αλλαγή. Μιλάει ο κ. Σαμαράς για ανάπτυξη από το 2013, μάλλον ονειρεύεται, το 2013 θα είναι έτος – νεκροταφείο για τον τόπο, γι’ αυτό και ζητάμε την παραίτηση της κυβέρνησής του και τον άμεσο σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, με υπουργικό συμβούλιο μόνο 8 μελών και πρωθυπουργό τεχνοκράτη, με αποστολή να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και να διαπραγματευθεί το πριν και μετά το 2009 χρέος της χώρας με τους ευρωπαίους. Οι δεδομένοι πολιτικοί των λεγομένων κομμάτων εξουσίας εφθάρησαν, ξόφλησαν, είναι γελοίο να προσδοκούμε κάτι από αυτούς.

Ούτε οι εκλογές συνιστούν λύση αυτήν την περίοδο, αφού τα ΜΜΕ δημιουργούν στο λαό κλίμα σύγχυσης, προβάλλονται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα στα κανάλια και έχουν κουράσει τον κόσμο και τίμια κόμματα όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ φιμώνονται και αποκλείονται από κάθε επικοινωνία με την κοινωνία. Εκλογές χωρίς δημοκρατία και πλουραλισμό τι να τις κάνουμε, να δίνεται η ευκαιρία στους νεοναζί και τους φασίστες και τους σοφιστές της αριστεράς να κερδίζουν έδαφος; Οι εκλογές θα είχαν αξία αν γίνονταν με νέο εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής και με νέο τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ ώστε να εξασφαλίζεται η ισοπολιτεία και ο πλουραλισμός, τέτοιες εκλογές θα έδιναν λύση. Αν ξανακάνουμε εκλογές με πλύση εγκεφάλου και φίμωση των νέων δυνάμεων, τα αδιέξοδα θα ενταθούν και η οριστική πτώχευση θα επιταχυνθεί.

Ο Χριστόφιας στην Κύπρο είναι αριστερός, δεν είναι όμως αριστερός όπως οι τρελοί της Αθήνας. Επιδίωξε να βρει άλλες λύσεις, όταν όμως είδε κλειστές πόρτες βρήκε το θάρρος να πει την αλήθεια στον Κυπριακό λαό.

Μόνο στην Ελλάδα έχουμε την τρέλα, το ένα κόμμα να ονομάζει όλους τους άλλους προδότες. Το θλιβερό είναι ότι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί είναι όλοι αφερέγγυοι και ψεύτες, παίζουν με τη ζωή και τα όνειρα του λαού μας. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι αντιμνημονιακό κόμμα, όμως δεν θέλει η χώρα μας να πτωχεύσει, γι’ αυτό και δεν ταυτιζόμαστε με τις άναρθρες κραυγές των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Πιστεύουμε ότι έξοδος από το μνημόνιο γίνεται μόνο αν υιοθετηθεί το πρόγραμμά μας, αυτό το πρόγραμμά μας αν από το 2009 είχε εφαρμοστεί, ποτέ δεν θα μπαίναμε στο μνημόνιο.

Εν κατακλείδι ρωτάμε. Έχει κάποια χώρα βρει λύση με τους φασίστες της ακροδεξιάς, η με την αριστερά; Θα ήταν τρελό τέτοιους δρόμους να ακολουθήσει η Ελλάδα. Ο δρόμος του κέντρου και της δημοκρατίας δίνει λύση και αυτόν το δρόμο θα ακολουθήσει η Ελλάδα αν θέλει να ζήσει.