2013-02-16 12:28:00

Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-02-16 12:28:00 Timestamp ID : 1361017680

Σε πρόσφατη περιοδεία του στην Ήπειρο, δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Βασίλη Λεβέντη αν συμφωνεί και αν στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών, των ναυτεργατών, των αποστράτων, των δικαστικών, των ταξιτζήδων και πολλών ακόμη κλάδων που εξεγείρονται κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.

Ο Βασίλης Λεβέντης απάντησε ότι όλη η Ελλάδα πλήττεται από την κρίση, μάλιστα οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι μισό ωράριο, οι αμοιβόμενοι με 300 ή 400 ή 560 ευρώ μηνιαία, πλήττονται πολύ περισσότερο. Όποιοι απεργούν δεν σημαίνει ότι έχουν πιο μεγάλη ανάγκη από εκείνους που υπομένουν. Το ζήτημα είναι, είναι αυτή η κατάλληλη περίοδος για διεκδικήσεις, απεργίες και υπονομεύσεις της ήδη ημιθανούς οικονομίας μας;
Αν πιστεύουμε, συνέχισε ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά μας οδηγεί στην καταστροφή και την άτακτη πτώχευση, ας βγούμε δύο εκατομμύρια άνθρωποι στην πλατεία Συντάγματος να ζητήσουμε την παραίτησή της και την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης για τη σωτηρία της χώρας. Αυτό προτείνει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Όμως δειλιάζουμε να κάνουμε αυτό, που θα έδινε ένα τέλος στο δράμα της χώρας και αντίθετα κάνουμε το άλλο, εμποδίζουμε πλοία να αποπλεύσουν, θέλουμε να κλείσουμε εθνικούς δρόμους, αεροδρόμια, έχουμε υπό μόνιμη παράλυση το κέντρο της Αθήνας, πράγματα που ούτε αποτέλεσμα έχουν και προβάλλουν μία εικόνα ατομισμού και αντικοινωνικής ιδιοτέλειας για όσους εξεγείρονται. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει χρήμα να μοιράσει και οι απεργούντες δεν έχουν τίποτε να πάρουν, όσο και αν φωνάξουν…

Ακόμη και οι δικαστικοί που επέστρεψαν στις έδρες τους επειδή η κυβέρνηση τους έδωσε 100 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά, κακώς τα λαμβάνουν, γιατί τα λαμβάνουν από δανεικά και ως τάξη δεν είναι η έχουσα μεγαλύτερη ανάγκη από άλλες. Η απεργία των δικαστικών στέρησε το κράτος από έσοδα, οι δικαστικοί ως κλάδος χαϊδεύονταν πάντοτε για προφανείς λόγους από τις κυβερνήσεις και έτσι δόθηκαν τα 100 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά, όταν όλοι οι υπόλοιποι πολίτες περιμένουμε καρτερικά την βελτίωση των οικονομικών της χώρας μας. Ευχόμαστε η κίνηση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Όσοι ρωτούν για το πότε θα έλθει επιτέλους η ανάπτυξη και πότε θα λήξει ο εφιάλτης της κρίσης, πρέπει να ξέρουν ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει γιατί βιαζόμαστε να έλθει, θα έλθει όταν τα ελλείμματα μηδενιστούν με μέτρα μόνιμου και όχι έκτακτου χαρακτήρα και όταν ο κόσμος ξαναεμπιστευθεί τις ελληνικές τράπεζες και φέρει πίσω τα χρήματά του. Αυτά τα 80 περίπου δις ευρώ που έφυγαν στο εξωτερικό ή βρίσκονται στα μπαούλα των σπιτιών, αυτά θα κρίνουν το πότε θα βελτιωθεί η ρευστότητα στην αληθινή οικονομία. Αυτά που παρουσιάζει ο Σαμαράς ως σημάδια ανάπτυξης είναι τρικ που στοχεύουν στο να κερδίσει πολιτικό χρόνο και να ταΐσει τα πλήθη με αυταπάτες.

Για να επιστρέψουν τα λεφτά στις τράπεζες πρέπει να επιστρέψει το απόρρητο των καταθέσεων, που ανοήτως αφαιρέθηκε το 2010 και ίσως ως κίνηση ήταν η αρχή του τέλους της οικονομίας μας. Ο 'Ελληνας πάντα συνδύαζε τις αποταμιεύσεις του με το απόρρητο, αν θέλουμε λοιπόν επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει άμεσα να επαναφέρουμε το απόρρητο. Άρση του απορρήτου μπορεί να γίνεται μόνο για σοβαρούς λόγους και για την πάταξη εγκλημάτων μεγάλου αντικειμένου. Η διόρθωση αυτή, (επιστροφή απορρήτου) και η εφαρμογή των 9 σημείων του προγράμματος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, όπως προβάλλονται μόνιμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας ΑΝΤΙΔΙΑΠΛΟΚΗ, μπορούν να αναθερμάνουν την οικονομία, δειλά αλλά σταθερά να κάνουν την εμφάνισή τους νέες επενδύσεις και μέσα σε ένα εξάμηνο να απεμπλακούμε από την τυραννία των μνημονίων, στα οποία μας έβαλαν άχρηστοι και επικίνδυνοι ηγετίσκοι.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δίνει αυτή την υπόσχεση, σε μία εποχή που οι άλλοι βγάζουν άναρθρες κραυγές και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών.