2013-03-19 08:36:00

Το λόμπυ των προσκυνητών και το λόμπυ της δραχμής

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-03-19 08:36:00 Timestamp ID : 1363682160

Το ΟΧΙ της Κύπρου στην απόφαση του Eurogroup δημιούργησε ευφορία και ενθουσιασμό στους θερμοκέφαλους αντιμνημονιακούς των Αθηνών. Έτσι δημοσιογράφοι σαν τον Παπαδάκη, τον Αυτιά, τον Τράγκα, τον Χαρδαβέλα, τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά και πλήθος άλλων συναδέλφων τους που καιρό τώρα ακολουθούν πιστά τους ως άνω, άρχισαν να μιλάνε για "μεγάλη" μέρα για τον ελληνισμό, "επιτέλους" είπαμε και μια φορά όχι, η Κύπρος φόρεσε τα γυαλιά στη Μέρκελ.

Από την ίδια μέρα που εκλήθη η Κυπριακή βουλή να εγκρίνει το σχέδιο του Eurogroup, ο Βασίλης Λεβέντης με έκτακτο διάγγελμα και με συνεντεύξεις του στα ραδιόφωνα της υπαίθρου (ράδιο Μεσόγειος της Νάξου, ράδιο Ηλέκτρα της Κορίνθου, ράδιο Επτάνησα της Κέρκυρας, άπαντα μπορείτε να τα δήτε στο www.antidiaploki.gr) μίλησε για συμφορά που ήταν προ των πυλών, για εγκληματικό λάθος των Κυπρίων και για ασυγχώρητη αδράνεια του κ. Σαμαρά,που αντί να προλάβει το κακό, συνετάχθη με τους ισχυρούς της Ευρώπης στην παγίδευση των αδελφών μας Κυπρίων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου προς τον κ. Λεβέντη (μετά την απορριπτική ψηφοφορία της Κυπριακής βουλής), τώρα τι συνιστάτε στους Κυπρίους, ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζήτησε άμεση επανάληψη της ψηφοφορίας και καθολική έγκριση του σχεδίου, μάλιστα τόνισε ότι στην πολιτική, το να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να τα διορθώνεις πριν η χώρα σου καταστραφεί, είναι δείγμα γενναιότητας και οι Κύπριοι, το έχουν αποδείξει, γενναίοι είναι…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ δεν προτείνει να λέμε σε όλα ναι, ούτε να προσκυνάμε την κ. Μέρκελ. Υπάρχουν πολλά σημεία που διαφωνούμε με τη στάση που τηρεί ο κ. Σαμαράς, ή που τήρησε στο παρελθόν ο Γιώργος Παπανδρέου.

Επί παραδείγματι το 2009 μπορούσε η Ελλάδα να μην έμπαινε στο μνημόνιο, να μείωνε μονομερώς το ετήσιο έλλειμμά της, να έκοβε τα προνόμια της κοινωνικής ελίτ (πολυθεσία, διπλές – τριπλές συντάξεις, κρατικά χρήματα στα κόμματα, αργομισθίες σε δημόσιο και δήμους) και να επιφόρτωνε με βάρη τους έχοντες και κατέχοντες, απαλλάσσοντας από κάθε βάρος εισοδήματα μέχρι δύο χιλιάδες ευρώ το μήνα και τις δύο πρώτες κατοικίες των οικογενειών (από κάθε χαράτσι). Κατά τη γνώμη λοιπόν της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εάν υλοποιούντο τα ανωτέρω το 2009, η χώρα θα απέφευγε μνημόνια και μηχανισμούς στήριξης, θα κατεβίβαζε το έλλειμμά της στο 3% ετήσια και θα παρέμενε στις αγορές. Αυτό το όχι έπρεπε να πει η Ελλάδα και όχι το πρόσφατο της Κυπριακής βουλής που οδηγούσε σε εθνική τραγωδία.

Ακόμη, εδώ και μήνες, (από την αρχή του 2012) ο Βασίλης Λεβέντης πρότεινε έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, με εφαρμογή των ως άνω προτάσεων, συν τη δήμευση ποσοστού 20% από τις καταθέσεις εξωτερικού και 8% από τις καταθέσεις εντός Ελλάδας.

Η δήμευση του ποσοστού αυτού των καταθέσεων κρίθηκε αναγκαία για τη δημιουργία κουμπαρά που θα δοθεί σε νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, αποτελούμενη από τεχνοκράτες μια και οι πολιτικοί του κοινοβουλίου ευτελίσθηκαν, κυβέρνηση που θα έχει εντολή να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και να την διατηρήσει εντός ευρώ. Ο κουμπαράς αυτός κρίνεται απαραίτητος ως προίκα προς τη νέα κυβέρνηση, για να έχει χρονικό πεδίο 4 μηνών τουλάχιστο να διαπραγματευθεί.

 Κάποιοι επιπόλαιοι έσπευσαν, ευθύς ως δημοσιοποιήθηκε η πρόταση αυτή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να μας συκοφαντήσουν, ότι βάζουμε χέρι στις καταθέσεις, ότι αυτό θα πανικοβάλει τον κόσμο και θα καταστρέψει το τραπεζικό σύστημα. Εμείς με νηφαλιότητα απαντήσαμε ότι η πρότασή μας είναι σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αποβλέπει στο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και είναι εφάπαξ μέτρο αιτιολογημένο από ύψιστη εθνική ανάγκη. Το αντίθετο, να συνεχίσουμε τον υφιστάμενο κατήφορο, να βάζουμε συνεχώς νέους φόρους, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις, να δημιουργούμε στρατειές ανέργων, αυτό τορπιλίζει τη χώρα.

Το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, κινδυνεύει πολύ περισσότερο από ανόητο νόμο που πέρασε το 2010 ο Βενιζέλος, που επιφέρει άρση του τραπεζικού απορρήτου. Αυτό απομακρύνει καταθέσεις, αυτό εξοντώνει την πίστη στις τράπεζες. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα επαναφέρει το απόρρητο. Το να δώσουμε όμως όλοι κάτι για να σωθεί η χώρα και να απαλλαγεί από το σαράκι των μνημονίων, αυτό πρέπει να το προτιμούμε, γιατί διαφορετικά η Ελλάδα αργοπεθαίνει…

Κάποιοι ανόητοι μιλούσαν επί χρόνια για τους Ρώσσους που θα στήριζαν την Ελλάδα, για τα φυσικά αέρια και τα πετρέλαιά μας. Ευτυχώς αυτές οι ανοησίες πήραν απάντηση στο πάθημα της Κύπρου. Προφανώς πολλοί Κύπριοι είχαν φάει τέτοιο κουτόχορτο, όταν χειροκρότησαν την πρώτη απορριπτική απόφαση της Κυπριακής βουλής. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη αμετανόητοι μυθομανείς που μιλάνε για τεράστια ποσά από φυσικό αέριο και πετρέλαιο και φθάνουν στο σημείο να ζητάνε προέκδοση ομολόγων από τα "έσοδα" του πετρελαίου…

Λυπούμαστε για την ηλιθιότητα κάποιων. Ο μύθος ότι η Ελλάδα έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο και οι Ευρωπαίοι γι' αυτό μας έβαλαν στα μνημόνια, για να μας τον υφαρπάξουν πρέπει άμεσα να καταρρεύσει. Η πτώχευσή μας προήλθε από άχρηστους και κλέφτες που αβίαστα ψηφίζαμε για να βολευόμαστε. Έτσι πτωχεύσαμε. Μακάρι να έχουμε ορυκτό πλούτο και μακάρι στο μέλλον κάτι να περιμένουμε σαν χώρα από αυτό. Όμως όσοι στήνουν σενάρια "υπερεσόδων" από πετρέλαια και φυσικά αέρια είναι έμποροι ελπίδας, παίζουν με τον πόνο του κοσμάκη, ναρκοθετούν την πορεία για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που τόσο χρειαζόμαστε.

Λυπούμαστε ακόμη για τη συμπεριφορά των κ. κ. Τσίπρα και Καμμένου. Οι δύο αυτοί κύριοι στεγάζουν τους κρατικοδίαιτους και τους πατριδοκάπηλους. Είναι ολισθηρός ο δρόμος και των δύο. Η Κύπρος την ημέρα της αυτοκτονίας της, ακολούθησε τις υποδείξεις των δύο αυτών κυρίων και είδε το χάρο με τα μάτια της. Η σύζευξη Τσίπρα και Καμμένου δείχνει ότι όπως το μνημόνιο ένωσε τους ξενόδουλους και τους προσκυνητές των ξένων, έτσι το αντιμνημόνιο ενώνει τους ξοφλημένους, τους αποτυχημένους και τους οπαδούς της μικρής Ελλάδας της δραχμής.

 Είναι εξ ίσου επικίνδυνοι οι προσκυνητές (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης), με τους αντιμνημονιακούς φωστήρες (Τσίπρας, Καμμένος). Και τα δύο αυτά λόμπυ μας οδηγούν στο χάος. Ο Τσίπρας και ο Καμμένος ήθελαν το ολοκαύτωμα της Κύπρου και ο Σαμαράς κρυπτόμενος πίσω από το ηλίθιο δόγμα η Ελλάδα στηρίζει ό,τι αποφασίζει η Κύπρος, άφησε τους Κύπριους να αυτοκτονήσουν και να ταπεινωθούν. Η Ελλάδα δηλαδή συμπεριφέρθηκε στην Κύπρο όπως το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ολλανδία. Αυτό συνιστά για εμάς προδοσία.

Η Ελλάδα μπορούσε και έπρεπε να προλάβει την καταστροφή. Άλλο πράγμα ο σεβασμός προς την κρατική οντότητα της Κύπρου και άλλο πράγμα το καθήκον της Ελλάδας να προλαβαίνει και να σώζει την Κύπρο από ενδεχόμενα λάθη της ηγεσίας της.

Ο Σαμαράς κρύφτηκε επί πολλές ημέρες ενώ εξελισσόταν το δράμα της Κύπρου και αυτό φανερώνει την ενοχή του. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει παραίτηση του κ. Σαμαρά, συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης και έξοδο της χώρας από τα μνημόνια υπό το λυτρωτικό πνεύμα των ως άνω διατυπωθεισών θέσεών μας.