2013-04-02 07:29:00

‘Αλλη μια φορά προδόθηκε η Κύπρος

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-04-02 07:29:00 Timestamp ID : 1364887740

Διαστάσεις απελπισίας προσλαμβάνει για τον Ελληνισμό η κρίση, που τώρα κτύπησε και τη μαρτυρική Κύπρο. Η Ελλάδα βρίσκεται τέσσερα ήδη χρόνια στο θάλαμο των αερίων και η Κύπρος εισέρχεται στο δικό της Γολγοθά. Το τραγικό είναι ότι για μεν την Κύπρο, βλέπουν όλοι ότι σε λίγα χρόνια θα έχει ανακάμψει και θα ξανασηκωθεί όρθια, ενώ για την Ελλάδα τα μαντάτα είναι δυσάρεστα.

Το βαθύ κομματικό κράτος, τα προνόμια της ελίτ, η δηλητηριώδης πελατειακή νοοτροπία και ο νοσηρός συνδικαλισμός, δεν θα της επιτρέψουν να συνέλθει και αν παραταθεί η ισχύουσα μακαριότητα θα οδηγηθεί τελικά σε άτακτη χρεοκοπία και θα διαψευσθούν όλες οι ελπίδες ανάκαμψής της, θα πέσουν δε έξω και οι ξένοι στους υπολογισμούς τους για διάσωσή της.

Τονίζουμε, ότι η τακτική των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά συνιστά μακαριότητα που οδηγεί την Ελλάδα στην πτώχευση. Το να κόβονται μισθοί και συντάξεις, να μπαίνουν συνεχώς νέοι φόροι, να πωλείται σε εξευτελιστικές τιμές δημόσια γη και περιουσία και να συνεχίζονται οι παθογένειες που τρώνε τις σάρκες της χώρας μας (πολυθεσία, διπλές – τριπλές συντάξεις, χρήματα κομμάτων, αργομισθίες, αποσπασμένοι δημοσίου και ΔΕΚΟ, χρήματα σε ΜΚΟ), αυτό

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ονομάζει μακαριότητα που θα φέρει την απόλυτη και μη αναστρέψιμη κατάρρευση. Έχουμε κουραστεί να ζητάμε παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά και συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών. Όμως ο κ. Σαμαράς κωφεύει και μας ¨διαβεβαιώνει¨ ότι το 2013 θα έχουμε τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης. Όμως αντί ανάκαμψης έρχεται το νεκροταφείο της αγοράς, αύξηση της ανεργίας, παραλυσία της κοινωνίας. Έτσι ο κ. Σαμαράς εξελίσσεται σε μοιραίο και επικίνδυνο.

Για να μας δικαιολογεί την παραμονή του μας δείχνει τον Τσίπρα, το πόσο αντιφατικός, δημαγωγικός, ατεκμηρίωτος και ασταθής είναι ο Τσίπρας. Όμως ένας πολιτικός δεν μπορεί να παραμένει στην εξουσία ο ίδιος, επειδή ο αντίπαλός του είναι πιο καταστροφικός. Η Ελλάδα δεν αντέχει αυτό το μαρτύριο, να παραμένει ένας άχρηστος, ένας προσκυνητής των ξένων, που το μόνο που κάνει είναι να μας προειδοποιεί πόσο χειρότερος είναι ο κ. Τσίπρας.

Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί από όλους, παλαιούς και νεότερους μεσσίες, να πετάξει εκτός βουλής όλες τις πολιτικές οικογένειες, να απαγορεύσει να μπαίνουν στη βουλή περισσότερες των 2 φορών οι βουλευτές, να κόψει τα κρατικά χρήματα στα κόμματα που κάνουν τους πολιτικούς αιωνόβιους και κλέφτες, η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει να βγει από την κρίση από εκείνους που την έφεραν στην πτώχευση. Γι' αυτό ζητάμε νέα οικουμενική κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικούς τεχνοκράτες, το πολιτικό σύστημα όζει, αναδύει δυσοσμία και μόνο που κάποιοι εκπρόσωποι του παρουσιάζονται σε τηλεοράσεις, αυτό συνιστά πρόκληση και μέγα θράσος.

Στις 28 Μαρτίου του 2013, στην πρωινή εκπομπή του Mega (Καμπουράκης, Οικονομέας) σχολιάστηκε η ενέργεια του βουλευτή της Χρυσής Αυγής να ουρήσει στην είσοδο του Mega. Όλοι καταδίκασαν μετά μανίας την ενέργεια. Βαρβιτσιώτης (Ν.Δ.), Κουντουρά, Σηφουνάκης, Μηλιός, Σπύρος Λυκούδης (ΔΗΜΑΡ). Όλοι λοιπόν προσκυνούσαν το Mega, όλοι συμφωνούσαν ότι πρόκειται για χυδαία και αποκρουστική συμπεριφορά. Η διαδήλωση της Χρυσής Αυγής έγινε κατά του Mega για την προβολή τούρκικων ταινιών.

Όμως κανένας δεν μίλησε για την ουσία. Το Mega τηρεί τη νομιμότητα, σέβεται πλουραλισμό και δεοντολογία; Όλοι έγλυφαν το Mega για να παρουσιάζονται και να προβάλλονται, εκεί τελειώνει το ενδιαφέρον τους. Για θέματα δημοκρατίας, πλουραλισμού, ισοπολιτείας, για την απουσία του αντίλογου, για το πώς οι τηλεοράσεις ήλθαν σε χέρια ύποπτου πλουτισμού ανθρώπων αναμεμιγμένων στην κομπίνα του 1999 στο χρηματιστήριο, όλοι τους τσιμουδιά και ο Οικονομέας και ο Καμπουράκης όλο χαρά, που ολόκληρη η βουλή γονατίζει ενώπιόν τους και υποκλίνεται στην ισχύ τους.

Και το τραγικό, η Χρυσή Αυγή δεν έχει να πει τίποτε για τη διαπλοκή, για το Πόθεν Έσχες των καναλαρχών, για την έλλειψη πλουραλισμού και κανόνων δεοντολογίας στη λειτουργία ΜΜΕ και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μην μεταδίδονται τούρκικες σειρές. Οι ελληνικές σειρές είναι υψηλότερης ποιότητας και κουλτούρας; Όχι βέβαια. Όμως αξιοθαύμαστο είναι το επίπεδο της πολιτικής μας ζωής. Η Χρυσή Αυγή ουρεί στις εισόδους των κτηρίων και τα λοιπά εντός βουλής κόμματα κάνουν μετάνοιες μπροστά στη διαπλοκή και τη σαπίλα. Ένα τοπίο πέρα για πέρα αηδιαστικό.

Στην ΝΕΤ, ο Κων. Μητσοτάκης μιλώντας για τον ανένδοτο αγώνα και την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ, ανέφερε σε εκπομπή που η ΕΡΤ την βάζει συχνά επανάληψη νυχτερινές ώρες, ότι αυτός και η ομάδα του πήραν τον Γεώργιο Παπανδρέου από τα χέρια της δεξιάς. Επειδή αυτό συνιστά ύβρη και πρόκληση, λέμε στον κ. Μητσοτάκη ότι η αποστασία δεν ξεπλένεται και η συμπεριφορά Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από τον φόβο της ιστορικής αλήθειας. Ο Γεώργιος Παπανδρέου αν ήταν δεξιός δεν θα ανατρεπόταν από το παλάτι και την ΕΡΕ. Αυτός που είναι για λύπηση είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που αν και ανηψιός του Ελευθερίου Βενιζέλου κατέληξε να βρίσκεται στη δεξιά. Κρείττον το σιγάν του λαλείν.

Η θυγάτηρ του κ. Μητσοτάκη Αλεξάνδρα, έκανε την ΜΚΟ Actionaid που χρηματοδοτείται με τρελά λεφτά από όλα τα υπουργεία. Υποτίθεται ότι ο σκοπός είναι ιερός (για τα παιδιά των χωρών του τρίτου κόσμου). Όμως τα ποσά είναι μεγάλα και ο έλεγχος πάνω στις ΜΚΟ ανύπαρκτος.

Έσχατα, ο γνωστός Κανάκης του Αντέννα, παρουσίασε βίντεο, όπου για λογαριασμό της Actionaid ταξίδεψε στη Σιέρα Λεόνε και τα παιδιά τον υποδέχθηκαν μετά βαΐων. Όλα ωραία και καλά. Όμως θυμόμαστε, ότι ο εν λόγω κ. Κανάκης (πρώην Αμάν και νυν Ράδιο Αρβύλα) μετά συνεργών, κατεδικάσθησαν για υπόθεση ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο σκάφος τους στις καλοκαιρινές διακοπές. Μάλιστα, όπως μάθαμε, στην ποινή που πρωτόδικα τους επιβλήθηκε, δεν άσκησαν έφεση, φοβούμενοι μήπως σε δεύτερο βαθμό αυξηθεί η ποινή τους. Η φίλη μας η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη άραγε γνωρίζει το παρελθόν του κ. Κανάκη; Το ΕΣΡ πώς επιτρέπει να έχουν εκπομπές στην τηλεόραση άνθρωποι που έχουν τέτοιες καταδίκες; Η δημόσια ζωή αναδύει δυσοσμία…

Κάποιοι μας ερωτούν στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, τι παραπάνω μπορούσε να κάνει η Ελλάδα για την Κύπρο. Τους απαντάμε, ότι η Ελλάδα είχε χρέος στην πρώτη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, να παρέμβει διπλωματικά για να δοθεί στην Κύπρο περισσότερος χρόνος και να τεθεί σε εφαρμογή οικειοθελές σχέδιο προσαρμογής για τις τράπεζες και την οικονομία. Επίσης η Ελλάδα αφού βελτίωνε το σχέδιο, έπρεπε να μεσολαβήσει για την έγκριση του σχεδίου από την Κυπριακή βουλή και όχι να αφήσει τους θερμοκέφαλους της Κύπρου να βγάλουν τα μάτια τους. Όμως και μετέπειτα, αφ' ης απερρίφθη το σχέδιο, έπρεπε η Ελλάδα να φροντίσει για άμεση επανάληψη της ψηφοφορίας στην Κυπριακή βουλή και όχι να επιτρέψει να χειροτερεύσουν περαιτέρω οι όροι του.

Η Κύπρος εσφαγιάσθη γιατί η Ελλάδα ήταν απούσα εντελώς, συνετάχθη με τους λοιπούς της Ευρώπης στην καρατόμηση. Η Κύπρος όμως είναι το αίμα μας και η απουσία της μητέρας Ελλάδας επισημάνθηκε σαν μειοδοσία, ίσως και προδοσία. Άλλωστε με το PSI δημιουργήσαμε στην Κύπρο τρύπα 4 δις ευρώ και με την ελληνοποίηση των κυπριακών τραπεζών της Ελλάδας οικειοποιηθήκαμε μέσω ELA άλλα 5,5 δις ευρώ, δηλαδή από τα 17 δις της Κύπρου τα 9,5 τα έφαγε η μητέρα πατρίδα και ως αμοιβή γι' αυτό συνταχθήκαμε προδοτικά με τους λοιπούς Ευρωπαίους στην εξόντωση της μεγαλονήσου.

Ντροπή!