2013-04-17 07:27:00

‘Ομηρος διαπλοκής και ο Τσίπρας

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-04-17 07:27:00 Timestamp ID : 1366183620

Τα παρατράγουδα συνεχίζονται στην πολιτική ζωή της χώρας μας. Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει γίνει το έσχατο βαγόνι της μνημονιακής αμαξοστοιχίας. Πράττει ό,τι επιθυμεί η τρόϊκα. Αυτό προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια του λαού μας, ο οποίος σίγουρα συμφωνεί να εξαλειφθούν παθογένειες του παρελθόντος και του παρόντος, να μειωθεί το ετήσιο έλλειμμα της χώρας, να εξυγιανθεί δημόσια διοίκηση και οικονομία εν γένει, όχι όμως για το παραμικρό ζήτημα, για το κάθε ζήτημα να παίρνουμε διαταγές από την τρόϊκα.

Αυτή η εικόνα, να έρχονται στην Ελλάδα κατώτεροι υπάλληλοι βρυξελών και ΔΝΤ και ο πρωθυπουργός να στέκει μπροστά τους "σούζα", δεν ταιριάζει στην Ελλάδα.

Μπορεί να πτωχεύσαμε, να εγκληματίσαμε κατά του τόπου, υπάρχουν όμως και όρια στην ανοχή και υπομονή όλων μας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητάει παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά και σχηματισμό νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών ολιγομελούς σύνθεσης.

Θεωρούμε ότι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία, κάθε σοβαρότητα και κοινωνική αποδοχή, στερούνται κάθε σχεδίου και πρωτοβουλίας και έχουν γίνει κλητήρες και χωροφύλακες αποφάσεων που λαμβάνονται εκτός Ελλάδας.

Με τις συνθήκες αυτές η παραμονή τους στην εξουσία είναι επιζήμια και όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα για τη χώρα και τους ίδιους.

Κατά την άποψη της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει με τους δανειστές της τους στόχους (μείωση ελλείμματος, αφαίρεση παθογενειών, διοικητική ανασυγκρότηση), να διατηρήσει όμως την πρωτοβουλία των κινήσεων για το πως θα φθάσουμε στους στόχους αυτούς, να διατηρήσει δηλαδή τον έλεγχο στην πορεία της.

Η διακυβέρνηση των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά δίνουν στην Ελλάδα εικόνα προτεκτοράτου. Η νοοτροπία αυτή της υποτέλειας στους ξένους πρέπει άμεσα να τερματιστεί, γιατί αυτή οδηγεί μεγάλα ποσοστά λαού στον αυτοκτονικό ευρωσκεπτικισμό και στη φοβική επιστροφή σε μοντέλα βαλκανίων με εξαθλίωση της κοινωνίας μας.

 Το να λέει η κυβέρνηση Σαμαρά, παραμένω στην εξουσία γιατί ο Τσίπρας θα καταστρέψει τη χώρα – όση αλήθεια και αν έχει αυτό το επιχείρημα – ακούγεται παράλογο, αφού και η ίδια η κυβέρνηση Σαμαρά αυτό πράττει, καταστρέφει τη χώρα…

Η φυγή προς τα μπροστά, η επανεκκίνηση του τόπου, η χάραξη νέας πολιτικής με κόψιμο προνομίων της κοινωνικής ελίτ, απαλλαγή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από βάρη και χαράτσια και στόχευση προς επενδύσεις με άμεση απόδοση, είναι μονόδρομος και αυτά μπορεί να γίνουν μόνο από μία νέα κυβέρνηση στην οποία θα συμμετέχουν άφθαρτοι τεχνοκράτες, αφού οι πολιτικοί ξόφλησαν και μας πτώχευσαν.

Επί του προκειμένου θεωρούμε, ότι όσο αναβάλλουμε να εφαρμόσουμε τις προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ για έξοδο από το μνημόνιο (παύση πολυθεσίας, απαγόρευση δεύτερης σύνταξης, απαγόρευση σε συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη πλέον των χιλίων ευρώ το μήνα να εργάζονται, κατάργηση κρατικών χρημάτων στα κόμματα, απόλυση αργομίσθων από βουλή, ΔΕΚΟ, Δήμους και ευρύτερο δημόσιο, επιστροφή αποσπασμένων στις θέσεις του δημοσίου όπου οργανικά ανήκουν κ. ά.), τόσο ο Γολγοθάς του λαού θα είναι μακρύτερος και πιο επώδυνος. Οι διάφοροι λοιπόν ανόητοι δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι κομμάτων, αντί να λένε ασυναρτησίες στις τηλεοράσεις, να πάρουν θέση πάνω στις προτάσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ίσως τότε αρχίσουν να γίνονται στοιχειωδώς χρήσιμοι για τον τόπο, γιατί μέχρι τώρα μόνο τη φλυαρία τους και την αλαζονεία τους φανερώνουν.

Επίσης η πρόταση του Βασίλη Λεβέντη για να στερούνται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι όσοι έχουν δύο φορές διατελέσει βουλευτές, πρέπει άμεσα να ισχύσει με το νέο σύνταγμα της χώρας, που οφείλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να φέρει προς κύρωση δια δημοψηφίσματος. Διαφορετικά η χώρα θα αποσταθεροποιηθεί, θα περιπέσει σε αναρχία και θα γνωρίσουμε μέρες εμφυλίου και μεσαίωνα, όπου θα κυριαρχούν η βία και η ανθρωποφαγία…

Η παρουσία του Τσίπρα σε ρόλο υποψήφιου σωτήρα γελοιοποιεί την πολιτική μας ζωή και αποδεικνύει την εμμονή των κέντρων της διαπλοκής σε μοντέλα μεσσιανισμού. Ας λέει ο κ. Τσίπρας ότι επαγγέλλεται το νέο, στην ουσία είναι όμηρος κέντρων διαπλοκής που έχουν εργολαβικά αναλάβει την στήριξή του.

Η ασάφεια και η αοριστία χαρακτηρίζουν τα λόγια του, γι' αυτό δεν είναι συγκεκριμένος σε καμία από τις "απόψεις" του. Αλήθεια κύριε Τσίπρα θα κυβερνήσεις, με τον Σκουρλέτη, το Στρατούλη, το Μηλιό, τη Βαλαβάνη και το Βαρεμένο;

Πολλοί τηλεφωνούν στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και προτείνουν συνεργασία με διάφορα άλλα κόμματα και κομματίδια ή πρόσωπα. Εμείς είμαστε ανοικτοί σε κάθε είδους συνεργασία, υπό τον όρο να συμφωνούν οι πλησιάζοντες με το πρόγραμμα και τις αρχές του κέντρου. Αν όλοι οι κύριοι αυτοί είχαν προσέλθει στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ νωρίτερα, τώρα θα είχαμε όλοι μαζί αυξημένο λόγο και ρόλο. Έστω όμως και τώρα είναι ευπρόσδεκτοι με κριτήριο το κοινωνικό και όχι το ίδιο όφελος.

Καθιστούμε γνωστό στους φίλους μας ότι η εκπομπή του EXTRA του Σαββάτου 6 Απριλίου μετακινήθηκε και έγινε την Κυριακή 7 Απρίλη στις 00.30 το βράδυ. Η μετακίνηση έγινε την τελευταία ώρα από το κανάλι.

Γνωρίζετε ασφαλώς ότι με το EXTRA υπάρχει μια διένεξη για την ώρα μετάδοσης της εκπομπής. Ελπίζουμε οι ιθύνοντες του σταθμού να τηρήσουν τις συμφωνίες, διαφορετικά θα καταφύγουμε στη δικαιοσύνη. Επίσης ο κ. Λεβέντης διαφωνεί και με την πολιτική γραμμή των υπολοίπων εκπομπών του EXTRA (που ρέπουν σαφώς προς την ακροδεξιά), καθώς και με την υπερσυμπίεση του προγράμματος με τηλεπωλήσεις και δημοπρασίες που απωθούν το τηλεοπτικό κοινό, καθώς και με την προβολή ασέλγων βίντεο τις μεταμεσονύκτιες ώρες.