2013-04-23 07:26:00

Ποιοι παραιτήθηκαν από τις Γερμανικές αποζημιώσεις

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-04-23 07:26:00 Timestamp ID : 1366701960

Επικίνδυνες ακροβασίες χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ κ. Βασίλης Λεβέντης αυτά που συμβαίνουν με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου για τα συμβάντα του Β' παγκοσμίου πολέμου.

Η Ελλάδα σίγουρα υπέστη τα πάνδεινα από την κτηνωδία των ναζί, σίγουρα οι καταστροφές που προξένησαν οι κατακτητές και τα στρατεύματα του Χίτλερ ήταν ανυπολόγιστης αξίας, όμως αφήσαμε το θέμα να "κοιμάται" επί 70 χρόνια και το φέρνουμε στην επιφάνεια σε μια εποχή που η χώρα μας έχει πτωχεύσει και έχουν υπογραφεί μνημόνια, σε μια περίοδο που ανόητοι δημοσιογράφοι έχουν παρουσιάσει τη Γερμανίδα καγκελάριο ως υπαίτια του προγράμματος λιτότητας της χώρας μας και αυτό για να αθωώσουν τους αληθινά υπεύθυνους, πρωθυπουργούς και υπουργούς των τελευταίων 40 χρόνων, που με την πελατειακή και σπάταλη διαχείριση που έκαναν πτώχευσαν τη χώρα και μας οδήγησαν στους εφιάλτες των μνημονίων.

Οι δημοσιογράφοι αυτοί υβρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τη Μέρκελ, όμως τσιμουδιά για τις παθογένειες, για την πολυθεσία, τις διπλές και τριπλές συντάξεις, τις μαϊμού συντάξεις, τις κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τα κόμματα, τις αργομισθίες, τα μύρια αίσχη που συνέβαιναν και συμβαίνουν από το αδίστακτο κομματικό κράτος του οποίου οι ίδιοι είναι πληρωμένοι κονδυλοφόροι και λιβανιστήρια.

Καλό είναι στην Ελλάδα να πούμε την αλήθεια και αυτή δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι το 1960 ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής διαπραγματεύθηκε στη Βόννη την παραμονή στη Γερμανία των 300 χιλιάδων ελλήνων μεταναστών και ένα έκτακτο βοήθημα των Γερμανών στη χώρα μας και παραιτήθηκε πάσης αξίωσης για αποζημιώσεις ζημιών προκληθεισών κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο και για το κατοχικό δάνειο.

Οι Γερμανοί επιπρόσθετα ανέλαβαν την υποχρέωση να στηρίζουν την Ελλάδα σε κάθε της ανάγκη και να αποστείλουν επενδυτές για επενδύσεις εντός Ελλάδας. Αυτή είναι η συμφωνία πακέτο που αποκρύπτουν όλοι στην Ελλάδα, αποδεικνυόμενη με έγγραφα και πρακτικά διαβουλεύσεων, η συμφωνία αυτή οδήγησε το Γερμανό υπουργό οικονομικών να απορρίψει κάθε ελληνικό αίτημα.

Στην Αθήνα είναι γνωστή η συμφωνία αυτή, όμως το ζήτημα ανακινήθηκε γιατί ωφελούνται αρκετοί από το μένος του λαού μας εναντίον της Γερμανίας και για να φτιάξει ξανά το προφίλ του ο κ. Σαμαράς, ο οποίος από τα συνεχή ΝΑΙ στην τρόϊκα έχει εξελιχθεί σε κλητήρα των τροϊκανών. Ενώ δηλαδή μέχρι τώρα οι ασυναρτησίες εκπορεύονταν κυρίως από ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένο που αναμασούσαν μόνιμα την καραμέλα των "αποζημιώσεων" για να είναι αρεστοί σε μεγάλη μερίδα του λαού μας που υποφέρει από τη λιτότητα, τώρα οι ανοησίες πηγάζουν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο γιατί το πράγμα "πουλάει" εσωτερικά στην Ελλάδα, με απόκρυψη όμως των δεδομένων της υπόθεσης…

Η παραίτηση Καραμανλή από κάθε αξίωση για αποζημιώσεις από τον πόλεμο και για το κατοχικό δάνειο της χώρας μας προς τους κατακτητές ναζί, έγινε σε μια εποχή που η Γερμανία έδιωχνε τους ξένους εργάτες λόγω της εισόδου στην παραγωγή της νέων τεχνολογιών, που μείωναν δραστικά τις ανάγκες της για εργατικά χέρια. Ο τότε πρωθυπουργός ήλθε σε δύσκολη θέση (Κων/νος Καραμανλής), διότι αν αιφνίδια επέστρεφαν οι χιλιάδες Ελλήνων εργατών της Γερμανίας θα γινόταν κοινωνική επανάσταση και προτίμησε να κάνει συμβιβασμό για την παραμονή τους στη Γερμανία, για έκτακτο βοήθημα στην Ελλάδα και για δέσμευση για περαιτέρω στήριξη και επενδύσεις.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι η Γερμανία είχε ήδη αποζημιώσει τη χώρα μας με 90 χιλιάδες δραχμές για κάθε οικογένεια νεκρού στην Κρήτη, καθώς επίσης ότι το PSI του Λουκά Παπαδήμου (100 δις Ευρώ) και η επαναγορά ομολόγων του Σαμαρά (40 δις ευρώ) πρέπει να θεωρηθούν ουσιαστικά εφαρμογή της συμφωνίας της Βόννης για δέσμευση στήριξης της χώρας μας. Ακόμη και το νέο κούρεμα του Ελληνικού χρέους, που αναμένεται μετά τις Γερμανικές εκλογές, στο οποίο τη φορά αυτή θα μετέχουν τα κράτη με τα Ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους, μπορεί να θεωρηθεί μέρος της συμφωνίας εκείνης.

Θα ήταν μέγα λάθος, η χώρα μας υποδυόμενη ότι αγνοεί τη συμφωνία παραίτησης από κάθε αξίωση, να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια, γιατί κάτι τέτοιο θα είχε μηδενικό αποτέλεσμα και γιατί η Γερμανία θα υπεχρεούτο να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες του ζητήματος, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η χώρα μας και να κυοφορηθεί ανθελληνισμός στην Ευρώπη, ο οποίος θα μπορούσε να τροχοπεδήσει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για στήριξη της Ελλάδας.

Βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη εποχή, δεν πρέπει η Ελλάδα να κάνει νέα λάθη, γιατί ίσως αποδειχθούν καταστροφικά. Όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες με την υψηλή αντιγερμανική ρητορική, που βγαίνουν στα κανάλια βρίζοντας τη Μέρκελ, που ήταν τόσες δεκαετίες; Όλες οι κυβερνήσεις γιατί σιωπούσαν; Τι ήξεραν;

Οι Γερμανοί όντως έκαναν μεγάλα εγκλήματα κατά της Ελλάδας στο Β' παγκόσμιο πόλεμο, εγκλήματα που δεν αποζημιώνονται με χρήματα οσοδήποτε πολλά. Όμως οι εκπρόσωποι της νοσηρής πελατοκρατίας καλό είναι να σιωπήσουν, όλοι μετείχαν στο φαγοπότι της αμαρτωλής μεταπολίτευσης. Η Γερμανία καλό είναι, αφού βλέπει ότι ο Σαμαράς ματαιοπονεί και φέρνει όλο και κοντύτερα την πτώχευση, να κάνουν στην Ελλάδα νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών, να μειώσουν περαιτέρω τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων διώχνοντας τους αργόμισθους, να ολοκληρώσουν τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, να στείλουν στη χώρα μας στοχευμένες επενδύσεις άμεσης απόδοσης και να μειώσουν το χρέος μας ώστε να γίνει 80% του ΑΕΠ και η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές.

Αυτό είναι το χρέος των Γερμανών και αυτό πρέπει να γίνει, διαφορετικά το βατερλώ δεν αποσοβείται. Βατερλώ Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θεωρεί το να πρώτον πτωχεύσουμε, δεύτερον να καταρρεύσουν οι τράπεζες και ο κόσμος να χάσει όλα του τα χρήματα, να αποβληθούμε από το ευρώ τρίτον και να ζήσουμε νέο, οικονομικό τη φορά αυτή εμφύλιο τέταρτο βυθιζομένης της χώρας στο χάος, για να γίνει το χατήρι του Τσίπρα, του Καμμένου, αλλά και του Σαμαρά που έχει γατζωθεί στην εξουσία, μιλάει για ανάπτυξη, ενώ η χώρα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο.

Όταν λέμε νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών, εννοούμε ένα νέο και άφθαρτο πρωθυπουργό, με μόνο έξι έως οκτώ υπουργούς που αυτός θα καθορίσει. Τα παλαιά ονόματα θα κάτσουν στην άκρη, αρκετά ζημίωσαν τη χώρα. Αποστολή αυτής της κυβέρνησης θα είναι η έξοδος από το μνημόνιο με αφαίρεση προνομίων της κοινωνικής ελίτ και ρίψη των βαρών στους έχοντες και κατέχοντες. Η τρόϊκα πρέπει να αποσυρθεί, να παύσει να προκαλεί με τις συχνές εμφανίσεις της και να συμφωνήσει μόνο πάνω στους στόχους του προγράμματος.

Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία, τώρα θα αποδειχθεί ότι μόνο το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ μας απαλλάσσει από τα μνημόνια, κάθε τι άλλο μας βυθίζει περισσότερο στη χρεοκοπία.