2013-05-08 11:05:00

Μαύρη τρύπα και κρατική χρηματοδότηση

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-05-08 11:05:00 Timestamp ID : 1368011100

Την πρωτομαγιά του 2013, στην εκπομπή των Καμπουράκη και Οικονομέα στο Mega έγινε συζήτηση για το πολιτικό χρήμα, επ' ευκαιρία της διαμάχης Παπανδρέου – Βενιζέλου για τη μαύρη τρύπα των 120.000.000 € στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καλεσμένος στο πάνελ τόνισε ότι καλό είναι να σταματήσει η κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα και οι πολίτες και οι εταιρείες να μπορούν να δίνουν στα κόμματα χρήματα με διαφάνεια, τα ποσά να εκπίπτουν από την εφορία του δωρητή και να αναρτώνται αμέσως στο ίντερνετ. Όμως ο κ. Βαρβιτσιώτης το έλεγε αυτό σαν να μην το πίστευε, το έλεγε για να γίνει αρεστός στον κόσμο, πρόσθεσε μάλιστα ότι στη Γερμανία το ίδρυμα Αντενάουερ (κάτι αντίστοιχο με το ΙΣΤΑΜΕ του ΠΑΣΟΚ) έμαθε ότι παίρνει ετησίως 100 εκατομ. ευρώ από το κράτος και το κτήριο που στεγάζεται το κόμμα της Μέρκελ είναι δεκαόροφο, γυάλινο και εργάζονται εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άνθρωποι…

Συνεπώς, έτσι όπως καταλάβαμε να λέει ο υιός Βαρβιτσιώτης, θέλει ένα σύστημα όπου τα κόμματα τα παίρνουν από παντού. Δηλαδή αυτό που έχουμε στην Ελλάδα, όπου τα κόμματα τα παίρνουν από το κράτος, από τις τράπεζες ως θαλασσοδάνεια, από τους εφοπλιστές και βιομήχανους ως μαύρα και τελικά δηλώνουν ότι δεν. .. φθάνουν.

Αν ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήθελε όντως να σταματήσει η κρατική επιδότηση στα κόμματα, έπρεπε να το πει απερίφραστα – ιδιαίτερα τώρα που η κρίση μαστίζει τη χώρα και ένας θεός γνωρίζει που θα καταλήξουμε με τα μνημόνια και τα δανεικά. Μια και αναφέρθηκε στη Γερμανία ο κ. Βαρβιτσιώτης, του λέμε ότι τα ποσά που ανέφερε δεν αληθεύουν, το ίδρυμα Αντενάουερ δεν είναι στενά κομματικό όπως είναι στην Ελλάδα το ίδρυμα ΙΣΤΑΜΕ και το ίδρυμα Κων. Καραμανλή, έχει διάφανη διαχείριση, δίνει υποτροφίες και λειτουργεί κέντρα σπουδών και επιμόρφωσης εντός και εκτός Γερμανίας. Άλλο λοιπόν Λωζάνη, άλλο Κοζάνη…
Τα κόμματα επίσης στη Γερμανία παίρνουν κρατικά λεφτά, αλλά με την αναλογία πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, παίρνουν στη Γερμανία το 1/11 (ένα ενδέκατο), δηλαδή 90% λιγότερα ετησίως από ό,τι στην Ελλάδα…

Στο σημείο αυτό, τονίζουμε στον κ. Βαρβιτσιώτη, γιατί ίσως το αγνοεί ή ίσως δεν έχει ψάξει στο www.antidiaploki.gr το πρόγραμμα της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ότι αυτά που αυτός ζήτησε χωρίς να τα θέλει, αυτά πρεσβεύει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, σε πολύ βέβαια πιο τίμια και ολοκληρωμένη μορφή.

Συγκεκριμένα ζητούμε να σταματήσει εντελώς κάθε χρηματοδότηση από το κράτος προς τα κόμματα, να επιτρέπεται χρηματοδότησή τους μόνο από ιδιώτες και εταιρείες μέχρι του ποσού των 15 χιλιάδων ευρώ ετησίως από έκαστο δωρητή, η δωρεά να γνωστοποιείται αμέσως στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το κράτος να παρέχει μόνο εφόδια και υπηρεσίες προς τα κόμματα,. Εφόδια και υπηρεσίες σε είδος – όχι σε χρήμα και για την ακρίβεια μέσω των δήμων όλης της χώρας : δηλαδή να καλύπτει ένα γραφείο για κάθε κόμμα ανά νομό, τις ηχητικές εγκαταστάσεις για ομιλίες ανοικτές ή κλειστές, την παροχή χώρου για συνέδρια, χρόνο σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και χώρο για ανακοινώσεις σε εφημερίδες.

Η πρόταση δηλαδή της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έγκειται στο να χρηματοδοτούνται τα κόμματα μόνο από μέλη και φίλους τους και το κράτος να παρέχει διευκολύνσεις σε είδος και εφόδια και προπαντός όχι σε  χρήματα.

Περιττό να σας αναφέρουμε, ότι οι λοιποί μετέχοντες στο πάνελ του Mega, όλοι τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της κρατικής επιχορήγησης, ώστε να συνεχιστούν ο εκμαυλισμός συνειδήσεων, οι φιέστες, τα φακελάκια σε δημοσιογράφους, ο διορισμός μεγάλου αριθμού υπαλλήλων σε κάθε κόμμα και η μονιμοποίησή τους στην εξουσία.

Όλοι βέβαια έλεγαν ότι πρέπει να ελεγχθεί το πολιτικό χρήμα, ότι ως βουλευτές δεν είχαν καν ιδέα για τα οικονομικά των κομμάτων τους, ότι κάτι πρέπει να γίνει και διάφορα άλλα ασυνάρτητα.
Το ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούσε ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος είπε ότι από το μισθό του δίνει 20% στο κόμμα και 20% για αλληλεγγύη. Ο κ. Νταβρής (του Καμμένου) είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η κρατική επιχορήγηση, η κ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ) είπε και αυτή ότι η κρατική επιχορήγηση είναι απαραίτητη. Εν ολίγοις συνέχισε κόσμε να πληρώνεις, για να σε "κυβερνάνε" οι πανάξιοι της βουλής, οι οποίοι στα μεν πάνελ της tv τρώγονται μεταξύ τους, όμως στο να τα παίρνουν από το κράτος είναι όλοι σύμφωνοι.

Τώρα όσον αφορά την ταμπακιέρα, δηλαδή τα 120.000.000 € που είναι η μαύρη τρύπα των ταμείων του ΠΑΣΟΚ, νομίζουμε ότι πρέπει να δημευθούν οι περιουσίες των ενόχων.
Το να διαπιστώνουμε κάτι δεν φθάνει, η τιμωρία πού είναι, το δημόσιο από που θα πάρει πίσω τα λεφτά του; Εξηγούμε στον κόσμο, ότι μαύρη τρύπα δεν είναι τα δάνεια, τα δάνεια έτσι κι' αλλιώς είναι θαλασσοδάνεια, δανεικά κι' αγύριστα. Μαύρη τρύπα σημαίνει ότι για το ποσό των 120.000.000 € δεν υπάρχουν παραστατικά, ουσιαστικά δηλαδή το ποσό υπεκλάπη και δεν υπάρχουν δικαιολογητικά. Αν σε αυτό προσθέσεις και το ότι και για τα άλλα ποσά του τζίρου κάθε κόμματος τα παραστατικά είναι συνήθως υπερβολικά ή και εικονικά, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι την κρατική επιχορήγηση τσεπώνουν οι επιτήδειοι. Δηλαδή για φυλακή είναι όλοι τους και ο λαός κοιμάται, οι δε δικαστές δεν ψάχνουν, κάνουν ότι ψάχνουν…

Ωστόσο, θυμίζουμε στον κόσμο και τις δικές του μεγάλες ευθύνες. Από το 1990 ο Βασίλης Λεβέντης ζητούσε να καταργηθεί η κρατική επιχορήγηση στα κόμματα και γιατί τα ποσά είναι μεγάλα και γιατί τα χρησιμοποιούν κάποιοι για να μένουν μόνιμα στο προσκήνιο και σύγχρονα να εξοντώνουν τίμια κόμματα, όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, που λειτουργούν με το ταπεινό κουπόνι του απλού μέλους ζητώντας ισοπολιτεία, πλουραλισμό, δημοκρατία, που όμως απουσιάζουν.
Ο λαός όμως όσο κρατούσε το βόλεμα, το φαγοπότι, αδιαφόρησε για τις προειδοποιήσεις του Βασίλη Λεβέντη, ξύπνησε μόλις τώρα όταν η χώρα πτώχευσε. Τόσα χρόνια οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, ρώτησαν με τί λεφτά λειτουργούσαν τα κόμματα, με τί λεφτά πληρώνονταν οι φιέστες, τα πούλμαν, οι μετακινήσεις ετεροδημοτών, οι καταχωρήσεις στον τύπο, τα σποτάκια στα κανάλια; Τόσα χρόνια που όλοι πρόθυμα σήκωναν πλαστικές σημαίες, εξέτασαν με τί λεφτά γίνονταν οι τεράστιες καμπάνιες, οι δημοσκοπήσεις, η εξαγορά εντύπων, καναλιών, δημοσιογράφων;

Όσο κρατούσε το φαγοπότι, όσο διόριζαν τα παιδιά τους στο δημόσιο, όσο κρατούσε το πάρτυ κανένας δεν νοιαζόταν για την προέλευση των χρημάτων των κομμάτων. Μόνο ο Βασίλης Λεβέντης φώναζε, όμως οι πιο πολλοί νόμιζαν ότι υπερβάλλει, ότι κινδυνολογεί.
Τώρα ο λαός φωνάζει να μπουν φυλακή οι κλέφτες, όμως είναι πια αργά. Φυλακή και εφιάλτης είναι η ίδια η ζωή μας και έξοδος από το βαθύ πηγάδι πολύ δύσκολα θα υπάρξει. Ακόμη και τώρα που η Ελλάδα αργοπεθαίνει, στα κανάλια δεν μιλάει ο Λεβέντης, αλλά κάτι άχρηστοι, άσχετοι, ξοφλημένοι, πραιτωριανοί του σάπιου καθεστώτος στο οποίο ζούμε.