2013-08-16 17:31:00

Ούτε Αριστερούς, ούτε φασίστες

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-08-16 17:31:00 Timestamp ID : 1376674260

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου. Μιλάει για ανάπτυξη και αντιστροφή του αρνητικού κλίματος μέσα στο 2013.

Τα γεγονότα όμως θα τον διαψεύσουν και έτσι η κατάρρευσή της θεωρείται βέβαιη. Το να μιλάς για ανάπτυξη και γύρω σου η αγορά να έχει σιωπητήριο νεκροταφείου είναι γελοίο.
Πολιτικά φθείρεσαι πολύ νωρίτερα.

Ερωτούν όλοι και όλες το Βασίλη Λεβέντη τι μέλλει γενέσθαι με το οικονομικό μας πρόβλημα. Η απάντηση του προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ είναι, ότι η μόνη έξοδος από την κρίση είναι η εφαρμογή του από 9 σημεία προγράμματος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Αν αυτά τα 9 σημεία τα είχαμε υιοθετήσει από το 2009 δεν θα μπαίναμε στο μνημόνιο, αν έστω τώρα τα υιοθετήσουμε η χώρα άμεσα εξέρχεται από το μνημόνιο αφού μηδενίζει το έλλειμμά της και επανέρχεται στις αγορές προς κάλυψη των αναγκών της και μόνο και όχι για να συνεχίσει το παιχνίδι με νέα δάνεια που θα την εκτροχιάσουν και πάλι.

Τα άλλα κόμματα αποφεύγουν να πάρουν θέση πάνω στην πρόταση από 9 σημεία της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Ο λόγος είναι ότι εφαρμοζόμενης της πρότασής μας κόβονται τα προνόμια της πολιτικής και κοινωνικής ελίτ, κόβεται η χλιδή της οικονομικής ολιγαρχίας, προστατεύονται οι αδύναμοι έλληνες και ελληνίδες και τα βάρη καλούνται να τα σηκώσουν οι ισχυροί και βολεμένοι των οποίων υπηρετικό προσωπικό είναι τα άλλα κόμματα.
Με άλλα λόγια μπαίνει τάξη στη χώρα και αποβάλλονται από την πολιτική τα παράσιτα και τα σκουλήκια και αυτό προσπαθούν πάση θυσία να εμποδίσουν τα άλλα κόμματα.

Ο λαός δυστυχώς, αντί να αντιστέκεται στη σαπίλα και τη διαφθορά, κοιτάζει πλειοψηφικά να μπει στα γρανάζια της. Έτσι ο κατήφορος αυξάνει. Αυτοκριτική δεν υπάρχει στην Ελλάδα, τα ΜΜΕ ρίχνουν έντεχνα όλες τις ευθύνες στους ξένους, ώστε ποτέ να μην φταίει ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Σαμαράς. Ο εγωισμός όλων μας δεν μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και έτσι κάνουμε όλο και μεγαλύτερα λάθη.

Επίσης, λίγη βάση δίνει ο κόσμος στο ότι το 1999 οι έξι – επτά καναλάρχες έφαγαν από το χρηματιστήριο 32 τρις δραχμές ήτοι 96 δις ευρώ. Σημερινά λεφτά αυτά είναι τουλάχιστο 200 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το χρέος της χώρας μας (400 δις ευρώ) κατά το ήμισυ έγινε ρουσφέτια, κλεψιές, μίζες και κατά το ήμισυ ενθυλακώθηκε από τους 6 νταβατζήδες, οι οποίοι έχοντας τα κανάλια συνεχίζουν να εκβιάζουν για έργα και κρατικές προμήθειες και βέβαια κανονίζουν ποια κόμματα θα μπαίνουν στη βουλή και ποια όχι, μέσω των στημένων δημοσκοπήσεων και της υπερπροβολής που κάνουν σε πρόσωπα «μαϊντανούς» που αντί να συζητούν πολιτικά διασκεδάζουν τον κόσμο.

Πρόσφατα, σε συνέντευξη του στον REAL FM ο Μανώλης Κεφαλογιάννης (γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας) ερωτώμενος γύρω από το μισθό των βουλευτών, τόνισε ότι δέχεται ο μισθός του βουλευτή να κατέβει στα 560 ευρώ το μήνα, υπό τον όρο όμως ότι οι συνεργάτες του κάθε βουλευτή που πληρώνει το κράτος, γίνουν από 5 που είναι σήμερα 10. Ο Ν. Χατζηνικολάου, που αβαντάριζε τη συνέντευξη, δεν του είπε ότι έτσι το κόστος για κάθε βουλευτή πολλαπλασιάζεται.

Σήμερα ο βουλευτής παίρνει στο χέρι :

 9.000 € (βασικός συν παρελκόμενα)

Δωρεάν αυτοκίνητο.

108 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως.

2.000 επιστολές μηνιαίως δωρεάν μέσω των ΕΛΤΑ… και το φοβερότερο;

5 συνεργάτες που πληρώνει η βουλή με μικτό κόστος (αμοιβή συν ασφάλιστρο συν υπερωρίες) 4500 ευρώ μηνιαία.

Άρα μόνο οι 5 συνεργάτες του κάθε βουλευτή κοστίζουν στο κράτος 22.500 ευρώ μηνιαία. Αν αυτοί γίνουν 10, όπως θέλει ο φίλος μας ο Κεφαλογιάννης, το κόστος θα γίνει για κάθε βουλευτή 45.000 ευρώ το μήνα.
Πολύ έξυπνος δεν είναι ο Κεφαλογιάννης. Θέλει να μας ξεβρακώνουν οι βουλευτές, να κάνουν ο καθένας 60 σπίτια και από το λαό να κόβονται μισθοί και συντάξεις. Ωραίος ο Κεφαλογιάννης, ωραιότερος ο Χατζηνικολάου ο οποίος έδειξε ότι βρήκε πολύ λογική την πρόταση του γ. γ. της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσιογραφία πέρα για πέρα σάπια, πέρα για πέρα αηδιαστική.

Πολυπληθείς συμπολίτες μας αναγνωρίζουν ότι ο Βασίλης Λεβέντης, όταν όλοι οι άλλοι πολιτικοί απατεώνιζαν και μετείχαν στο πελατειακό πανηγύρι, έλεγε την αλήθεια και είχε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη για την ερχόμενη πτώχευση και τις επιπτώσεις της. Αυτό είναι καλό, το ότι κάποιοι μεταμελούνται τώρα και βλέπουν την αλήθεια, όμως δεν φτάνει.

Πρέπει να περάσουν στον αγώνα, πρέπει να ζητήσουν την τιμωρία των κλεφτών και ψευτών, πρέπει να μην πετάνε την ψήφο τους σε σοφιστές της αριστεράς ή σε φασίστες και νοσταλγούς της χούντας, να αντιληφθούν ότι ένα σύστημα όταν σαπίζει όπως το σημερινό πολιτικό σύστημα, δεν πας στα άκρα, δεν τα ρημάζεις όλα (όπως κάναμε στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου του 2012), αλλά αναζητείς την χαμένη ηθική, την εντιμότητα, τις προδομένες αξίες της ζωής, την αναγέννηση της δημοκρατίας. Σε καμία χώρα δεν έδωσαν τη λύση ούτε οι αριστεροί ούτε οι φασίστες, όσοι περιμένουν κάτι από τέτοιες ιδεολογίες είναι ανόητοι.

Εμείς ανήκουμε στο χώρο του κέντρου και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Κανένας κεντρώος ηγέτης δεν γνώρισε το στίγμα του προδότη ή του κλέφτη. Αντίθετα στη δεξιά και την αριστερά οι κλεψιές και οι προδοσίες είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι προδομένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ηλίθιο να ψάχνουν το νέος ήθος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί μόνο το φαγοπότι και την πτώχευση θα βρουν.

Στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ να έλθουν και να παραμερίσουν εγωισμούς και να αφήσουν όνειρα για ρουσφέτια και νέο φαγοπότι. Η δημοκρατία είναι αυτό που χάσαμε και γι’ αυτό πτωχεύσαμε!