2013-09-08 06:18:00

‘Εχετε το θράσος να ψεύδεσθε

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-09-08 06:18:00 Timestamp ID : 1378621080

Ο κ. Σαμαράς στην εξπρές παρουσία του στη ΔΕΘ είπε διάφορα πράγματα επιχειρώντας να περάσει στο ακροατήριο την άποψη, ότι η Ελλάδα κάνει θυσίες για να βγει από το σκοτεινό τούνελ και για να αποκαταστήσει τις αδικίες που γίνονται σε βάρος πολλών τάξεων όταν ορθοποδήσει οικονομικά. Επιμελώς ο κ. Σαμαράς απέφυγε να πει έστω μια λέξη για τις ευθύνες αυτών που μας έφεραν στην πτώχευση ή για το ποιοι είναι αυτοί.

Έτσι θέλησε να προσφέρει συγχωροχάρτι στους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών και στα κόμματα που με την πελατειακή συναλλαγή εξαχρείωσαν τα πάντα. Έγκλημα λοιπόν χωρίς τιμωρία και ύπουλη υπόσχεση για επιστροφή στη χαλαρότητα, αυτή ήταν η παρουσία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ του 2012.

Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται πρωθυπουργό αποφασιστικό, δίκαιο και ικανό να ξεριζώσει το αχανές και βαθύ δημόσιο. Αυτοί που είναι τρόφιμοι του νοσηρού χθες είναι οι πιο ακατάλληλοι για να εμπνεύσουν αξιοπιστία και φερεγγυότητα και γι’ αυτό Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζητεί την παραίτηση του κ. Σαμαρά και τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών με οκτώ μόνο υπουργούς και πρωθυπουργό που θα κόψει κάθε σπατάλη, θα μειώσει δραστικά τα έξοδα λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος και θα φροντίσει τα βάρη να τα σηκώσουν οι ισχυροί και οι έχοντες και όχι ο κοσμάκης όπως δυστυχώς γίνεται επί χρόνια για να σώζεται η ολιγαρχία του πλούτου.

Αν αυτή η υπόδειξη της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ αγνοηθεί, η χώρα θα βυθίζεται συνεχώς όλο και πιο πολύ στη χρεοκοπία, οι ξένοι θα κουραστούν μαζί μας και θα μας εγκαταλείψουν, ο Σαμαράς θα έχει βγει ψεύτης στο ότι θα μας «έσωζε» και ο Τσίπρας θα έχει «δικαιωθεί» στην προσπάθειά του να γυρίσουμε στη δραχμή και να γίνουμε η Αργεντινή της Ευρώπης.

Να παραιτηθεί λοιπόν χωρίς καθυστέρηση ο κ. Σαμαράς και να βρουν ένα πρωθυπουργό τολμηρό και ικανό, αφού ο Παπαδήμος έδειξε ατολμία και δίστασε να συγκρουστεί με τις νοσηρές νοοτροπίες, τη διαφθορά και τη διαπλοκή και κατέληξε άδοξα να παρουσιάζεται εξ ίσου άχρηστος με τους Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι τουλάχιστο έχουν και τη δικαιολογία ότι είπαν ψέματα γιατί πρωθυπουργός στην Ελλάδα δεν γίνεσαι αν δεν πεις ψέματα. Ο κ. Παπαδήμος ούτε αυτή τη δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί…

Μονόδρομος λοιπόν για τη σωτηρία της χώρας η παραίτηση Σαμαρά. Διαφορετικά θα σκάσει η βόμβα της πτώχευσης στα χέρια του και θα καταλήξει φυλακή. Το λόμπι της δραχμής το αποτελούν όντως οι τρελοί της αριστεράς και της δεξιάς που έχουν μονομανία να παρουσιάζονται ως αντιμνημονιακοί, όμως και το λόμπι της κυβέρνησης δεν είναι φερέγγυο, το πλαισιώνουν όλοι οι άχρηστοι, βαρυνόμενοι οι πλείστοι με σκάνδαλα, άνθρωποι χωρίς ένσημα και προϋπηρεσία, επαγγελματίες πολιτικοί που δεν γνωρίζουν τι θα πει πόνος, ανατροφή παιδιών, αδυσώπητη καθημερινότητα, απόλυση και ανεργία, όλοι τους κρατικοδίαιτοι.

Και τα δύο λοιπόν λόμπι δεν δικαιούνται να ομιλούν και καλό είναι για τα ίδια να παραμερίσουν, πριν ο λαός εξεγερθεί.

Όσο για τον κ. Σαμαρά που είπε στη ΔΕΘ ότι η εξουσία έκανε τις θυσίες της, λυπούμαστε πολύ. Η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος συνεχίζεται αμείωτη με τεράστια ποσά ενώ έχουμε ζητήσει να σταματήσει πάραυτα, η δε μείωση κατά 7% των μισθών βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργού συνιστά κοροϊδία σε μια Ελλάδα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Η εξουσία δεν έκανε περικοπές, έχουν όμως το θράσος να ψεύδονται δημόσια.