2013-10-30 11:35:00

Με τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, χάνει τον χρόνο της η Ελλάδα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-10-30 11:35:00 Timestamp ID : 1383132900

Η Ελληνική κοινωνία αντιδρά στα προβλήματά της σαν να είναι αμετανόητη, αδιόρθωτη, απρόθυμη να έλθει προ των ευθυνών της. Θέλει και να μην χάσει τα κεκτημένα της και να ξεμπερδεύει με τα μνημόνια και την κρίση, θέλει δηλαδή να. .. τετραγωνίσει τον κύκλο.

Μιλήσαμε πριν λίγο καιρό με Κύπριο πολίτη, μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται και στην Κύπρο. Μας τόνισε, ότι αν στην Κύπρο εφορολογούντο οι καταθέσεις με 6% για όλες τις τράπεζες, το ζήτημα θα έληγε εκεί, δεν θα κατεστρέφοντο άνθρωποι και επιχειρήσεις, ούτε θα κλονιζόταν για πάντα η προς τα μέσα και προς τα έξω αξιοπιστία του Κυπριακού κράτους. Τί έγινε όμως; Εκουρεύτηκαν οι καταθέσεις σε δύο τράπεζες και γλύτωσαν οι υπόλοιπες. Δήθεν με στόχο να προστατευθούν οι μικροί καταθέτες, εδημιουργήθηκε πανικός, πτώχευσαν άνθρωποι και επιχειρήσεις, γύρισε η μεγαλόνησος στο Μεσαίωνα.

Κάτι ανάλογο έγινε και στην Ελλάδα. Για να μην θιγούν οι βολεμένοι του δημοσίου και οι αργόμισθοι, δόθηκε στην πυρά ο ιδιωτικός τομέας. Αρκεί να σας αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, τεχνικοί της ΔΕΗ συνταξιοδοτηθέντες το 2010, απόφοιτοι δημοτικού ή και γυμνασίου, πήραν πριν λίγες μέρες εφάπαξ 110 χιλιάδες ευρώ έκαστος.

Δηλαδή για μεγάλα ποσοστά λαού υπάρχει δυστυχία, για την ελίτ του κομματικού κράτους ευημερία. Ούτε ένας των τριακοσίων της βουλής δεν παραιτήθηκε από το μισθό του. Ούτε ένας δήμαρχος, ούτε ένας μητροπολίτης, δεν άκουσε τις συστάσεις του Βασίλη Λεβέντη να παραιτηθεί από το μισθό του, για να δοθεί ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στην Ελλάδα της κρίσης. Όλοι στα μικρόφωνα αγωνιούν δήθεν για τον κόσμο, όλοι αναθεματίζουν τους κακούς ξένους, φιλότιμο όμως έμπρακτα δεν έδειξε ούτε ένας…

Κόψανε τα κρατικά χρήματα της Χρυσής Αυγής, οι υποτιθέμενοι όμως δημοκράτες, οι υπόλοιποι, συνεχίζουν να τα αρπάζουν από το κράτος. Το κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί εγκληματίες και φασίστες, όμως τους υπόλοιπους που μας πτώχευσαν, που ξεφτίλισαν κάθε ηθική αξία, που μας γύρισαν 100 χρόνια πίσω, αυτούς «πρέπει» να τους τα ακουμπάμε. Η Βουλή μάλιστα έφθασε στο σημείο, επειδή τα διόδια τα έχουν πλέον ιδιωτικές εταιρείες στους αυτοκινητόδρομους που αξίωναν να πληρώνουν όλοι, να αναλάβει να πληρώνει εκείνη τα διόδια των βουλευτών. Αντί λοιπόν να κοπούν όλα τα προνόμια των βουλευτών όπως ζητάει η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ύπουλα προστίθενται και νέα.

Μας εντυπωσίασε η κίνηση του περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας Τζιτζικώστα (γιού του γνωστού φιλοβασιλικού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας), να καλέσει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δήλωσε μάλιστα ότι το έκανε κατ' εφαρμογή νόμου.
Να χαίρεται ο κ. Σαμαράς τον περιφερειάρχη που εξέλεξε. Ο Σαμαράς υποτίθεται ότι «ξεριζώνει» τη Χ.Α. και οι φίλοι του την επαναφέρουν από την πίσω πόρτα. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να παίζει κρυφτούλι με τους νεοναζί και τους φασίστες εν όψει εκλογών.

Την ίδια διχαστική γλώσσα έχει ο κ. Σαμαράς και στα ζητήματα της οικονομίας. Δηλώνει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα και σύγχρονα οι υπουργοί και συνεργάτες του αναλύουν στις τηλεοράσεις τα μέτρα για τις συντάξεις, τα εργασιακά, τα φορολογικά. Θέλει δηλαδή ο Σαμαράς εν έτει 2013 να τετραγωνίσει και αυτός τον κύκλο. Θέλει να είναι μνημονιακός και αντιμνημονιακός σύγχρονα, ζήλεψε τον φίλο μας τον Τσίπρα που «θέλει να μείνει στο ευρώ, όμως αν οι ξένοι δεν μας θέλουν, θα σηκωθεί να φύγει». Εντός και εκτός δηλαδή.

Επιμένουμε ότι η οικονομία σώζεται μόνο με το πακέτο 9 σημείων της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Εμείς δεν είμαστε ψεύτες όπως οι άλλοι, ούτε απατεώνες να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Εμείς πιστεύουμε ότι με το Σαμαρά και τον Τσίπρα χάνει το χρόνο της η Ελλάδα. Σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας :

Υποσημείωση.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ καταδικάζει την ενέργεια του κ. Τζιτζικώστα να καλέσει βουλευτές της Χ.Α. στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου. Αν γίνουν επεισόδια στην παρέλαση ο κ. Τζιτζικώστας θα φέρει ακέραιη την ευθύνη. Ωστόσο όφειλε ο κ. Σαμαράς να παρέμβει να ανακληθούν οι προσκλήσεις στους βουλευτές της Χ.Α. Επί του προκειμένου θυμίζουμε ότι Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει σαφώς ταχθεί υπέρ του να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Η σύγκληση του Α.Ε.Δ. και η ακύρωση ως ψευδούς της δήλωσης Μιχαλολιάκου με την οποία ιδρύθηκε η Χ.Α. ακυρώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές του 2012 και παύει από την ενέργεια τους βουλευτές της. Αυτή είναι η σωστή λύση, γιατί τώρα έχουμε το γελοίο φαινόμενο, οι μισοί βουλευτές της Χ.Α. να ασκούν βουλευτικά καθήκοντα και οι άλλοι μισοί να είναι κλεισμένοι στη φυλακή ως εγκληματίες. Επιμένουμε λοιπόν στο να τεθούν εκτός νόμου οι φασίστες και οι εγκληματίες.