2013-11-22 11:25:00

Μάκης, Φυντανίδης, Τριάντης, Σφακιανάκης

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-11-22 11:25:00 Timestamp ID : 1385119500

Στην εκπομπή του, της 21 Νοεμβρίου του 2013 στο EXTRA, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε καλέσει τον κ. Φυντανίδη, τον κ. Τριάντη και δύο – τρεις εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Η αποστολή του κ. Μάκη είναι προφανώς να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο η Χρυσή Αυγή, να λειτουργεί κάτι σαν εκπρόσωπος του νεοναζιστικού μορφώματος…

Οι εκπρόσωποι της Χ.Α. αναμασούσαν τα ίδια και τα ίδια, ότι δηλαδή είναι «πατριωτικό» το κόμμα τους, ότι είναι οι μόνοι που θα τιμωρήσουν τους κλέφτες, θα διώξουν τους λαθρομετανάστες και η ηγεσία τους που βρίσκεται στη φυλακή είναι θύμα πολιτικής δίωξης.

Ο κ. Τριάντης ισχυρίστηκε, ότι κάλλιστα θα μπορούσε να πιει καφέ με τους χρυσαυγίτες, ότι είναι θλιβερό ότι οι χρυσαυγίτες ξεχνούν και προσπερνούν εγκλήματα και επιθέσεις που διέπραξε η Χ.Α. κατά ελλήνων και ξένων και ότι η εγκληματική δράση του Μιχαλολιάκου ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Χ.Α. ανδρώθηκε πάνω στη ρωγμή που δημιουργήθηκε όταν η αριστερά υποτίμησε τις έννοιες πατρίδα και λαθρομετανάστευση.

Ο κ. Φυντανίδης δήλωσε ότι κατανοεί το πρόβλημα και ότι η «ευδαιμονία» που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, το ότι ο κλητήρας των υπουργείων απέκτησε δύο αυτοκίνητα ενώ ο αντίστοιχος γερμανός διαθέτει μόνο ποδήλατο και η απότομη κρίση που βιώνει η Ελλάδα, δημιούργησαν συνθήκες προπολεμικής Βαϊμάρης.

Μέχρι εδώ πάμε καλά. Όμως τίθενται κάποια ερωτήματα. Τόσο κ. Φυντανίδης όσο και ο κ. Τριάντης είχαν μεγάλες θέσεις στα ΜΜΕ της μεταπολίτευσης. Τότε που αναπτυσσόταν η περίφημη «ευδαιμονία», τότε που όλοι πήγαιναν στα κόμματα για κρατικοδίαιτες θέσεις, τότε που και ο έσχατος αγόραζε δύο ή τρία αυτοκίνητα, οι κύριοι αυτοί τί έκαναν; Υπηρετούσαν το καθεστώς, λιβάνιζαν τα κόμματα και με την αρθρογραφία τους αποκοίμιζαν τον κοσμάκη. Γρανάζια λοιπόν όντες του συστήματος, οι κύριοι, παρουσιάζονται στα πάνελ κάνοντας αναλύσεις, ο μεν βλέπει συνθήκες Βαϊμάρης, ο δε ρωγμή από απροσεξία της αριστεράς. Δικά τους λάθη δεν διαπιστώνει κανείς. Ένας ένας οι συγκλητικοί είναι όλοι αλάνθαστοι, όμως η Ρώμη έπεσε…

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θυμίζει ότι όλα τα ΜΜΕ παρασιωπούν το παρελθόν του Μιχαλολιάκου και από πόσο νωρίς ξεκίνησε η εγκληματική του δράση. Ακόμη υποτιμάται από πολλούς, το πόσο η Αστυνομία βοήθησε τη Χρυσή Αυγή.

Είμαστε βέβαιοι ότι χωρίς τη στήριξη της Αστυνομίας η Χ.Α. θα ήταν πολύ πιο μικρή. Η κάθαρση στην Αστυνομία πρέπει να προχωρήσει πολύ βαθύτερα.

Επίσης, η Χ.Α. για να πιάσει στις εκλογές του 2012 το 7%, προηγήθηκαν από το μέσον του 2011 κορυφαίοι δημοσιογράφοι που με «δημοσκοπήσεις» την εμφάνιζαν σε ραγδαία άνοδο (Ποντίκι, Mega, Ant1, Σκάϊ, κ.ά.). Όλοι αυτοί οι κύριοι γιατί το έκαναν; Δεν γνώριζαν τις συνέπειες, το μέγεθος της κρίσης, την τάση των ψηφοφόρων να εκδικηθούν, ότι πρόκειται για κόμμα που εσώκλειε εγκληματική δράση; Τι συμπέρασμα εξάγεται; Μα προφανώς ότι η διαπλοκή, της οποίας οι δημοσιογράφοι είναι φερέφωνα, έπαιζε κρυφτούλι με την εξουσία μέσω της Χ.Α. Όμως τα παιχνίδια αυτά, ασχέτως κινήτρων, είναι λίαν επικίνδυνα, το φίδι εγεννήθη…

Εμείς στην ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ πιστεύουμε ότι τη Χρυσή Αυγή λιγότερο γέννησε η κρίση και περισσότερο έθρεψε η σαπίλα των ΜΜΕ και οι εκβιασμοί των καναλαρχών επί των κυβερνήσεων για παραγραφή – διαγραφή των υποχρεώσεών τους προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και η πίεση τους στις τράπεζες για λήψη παράνομων θαλασσοδανείων. Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα του εμφυλίου, ας γίνουμε τουλάχιστον τώρα ειλικρινείς. Να σταματήσουν κάποιοι να υποκρίνονται ακόμη και τώρα.

Ο ίδιος ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος πόσες φορές έχει προσκαλέσει στις εκπομπές του στελέχη της Χρυσής Αυγής; Άπειρες.
Την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ την έχει καλέσει ποτέ; Όχι βέβαια. Το γιατί το ξέρει ο ίδιος.

Επιμένουμε, οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ που λανσάρουν τη Χ.Α. είναι συνένοχοι με τα εγκλήματά της. Επειδή η εγκληματική της δράση θα συνεχιστεί, θα αναζητηθούν ευθύνες. Υπάρχει βαθύ λαρύγγι σε κάθε έγκλημα και το ρόλο αυτό διαδραματίζουν, ατιμώρητοι μέχρι τώρα, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ εκφράζει τη λύπη της για τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη και τις δημόσιες δηλώσεις του υπέρ των νεοναζί. Άνθρωποι που οφείλουν στην κοινωνία το που έφθασαν, έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί και να σέβονται περισσότερο τις δημοκρατικές αξίες. Μία μέρα (και η ημέρα αυτή είναι πολύ κοντά) θα ντρέπεται ο κ. Σφακιανάκης για το ολίσθημά του. Τα εγκλήματα των ναζί, των νεοναζί, της Χ.Α., δεν σας λένε τίποτε φίλε Νότη;