2013-12-04 11:18:00

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης στα γραφεία της «Πατραϊκής Γνώμης.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-12-04 11:18:00 Timestamp ID : 1386155880

Ο Βασίλης Λεβέντης στην εφημερίδα:
Η ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΓΝΩΜΗ- 04/12/2013

«Δεν βλέπω να υπάρχει άλλος δρόμος από το ευρώ. Προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία της εθνικής οικονομίας ώστε να μην καταρρεύσει η χώρα και παράλληλα, να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για να αντέξει ο λαός στα δύσκολα χρόνια μέχρι να ξεπεράσουμε τους κάβους. Δεν λέμε ναι σε ό,τι πει η Ευρώπη, αλλά μάλλον δεν υπάρχει και κάτι άλλο εκτός της Ευρώπης, που είναι σε μία διαδικασία διαρκούς εξέλιξης…».

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Λεβέντης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που στα πλαίσια συγκέντρωσης που πραγματοποίησε την Τρίτη στην Πάτρα, επισκέφθηκε και τα γραφεία της «Π.Γ.».

Ο κ. Λεβέντης μίλησε για το σχέδιο της Ένωσης Κεντρώων ώστε η χώρα να βγει από το μνημόνιο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατάργηση της πολυθεσίας, την απαγόρευση των διπλών και τριπλών συντάξεων, την απόλυση των αργόμισθων του δημοσίου τομέα, την κατάργηση των επιδοτήσεων προς τα κόμματα και τον περιορισμό κατά 50% στις αποδοχές αιρετών και κρατικών αξιωματούχων, την επιστροφή των αποσπασμένων υπαλλήλων στις οργανικές θέσεις τους, κ.α.

Επίσης τόνισε την ανάγκη μίας οικουμενικής κυβέρνησης, αλλά και την θεσμοθέτηση απλής αναλογικής ώστε το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του να μεταφέρει ένα μήνυμα κοινής στρατηγικής στον λαό και προς τους Ευρωπαίους.

«Πολλά θα ήσαν καλύτερα εάν δίδαμε μία εικόνα ενότητας προς το εξωτερικό και δεν ήμασταν ο μόνος λαός όπου οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς ως απατεώνες» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, που θυμήθηκε μάλιστα τα λόγια ενός Αμερικανού διπλωμάτη, λίγο μετά τις εκλογές του 2009 και την αναρρίχηση του Γ. Παπανδρέου στην εξουσία. «Μία οικουμενική κυβέρνηση πρέπει άμεσα, να θέσει εκτός δημοσίου 200.000 υπαλλήλους και να περικόψει κατά 40% τους μισθούς και τις συντάξεις. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εκμηδενίσει άμεσα το έλλειμμα και να συνεχίσει να χρηματοδοτείται από τις αγορές, χωρίς να μπει σε μνημόνια και επιτροπείες, που φοβάμαι πως έρχονται…» είχε αναφέρει ο Αμερικάνος, με τον κ. Λεβέντη να σημειώνει ότι «εάν το πολιτικό σύστημα είχε τη γενναιότητα να πει την αλήθεια από την αρχή, η μεγάλη περιπέτεια των τελευταίων ετών θα είχε αποφευχθεί».