2013-12-15 11:16:00

Απάντηση στο δημοσίευμα της “Καθημερινής”

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2013-12-15 11:16:00 Timestamp ID : 1387106160

Σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής, 15 – 12 – 13, σελίδα 23, με τίτλο «Η εκδίκηση του Βασίλη Λεβέντη» που συνέταξε ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, εκδόθηκε από την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ η ακόλουθη ανακοίνωση: 

Το κείμενο, στο σύνολό του, φανερώνει την κακία της εφημερίδας και του συντάκτη προς το πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη. Διακρίνουμε μία μεγάλη αντίφαση. «Δεν έλεγε πάντα παράλογα πράγματα, το αντίθετο, ορισμένα ήταν απολύτως λογικά» και «που σου αραδιάζει μεγαλοστομίες σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα». Οι φράσεις αυτές θυμίζουν τα δημοσιογραφικά ήξεις αφήξεις, ναι μεν αλλά, τη διγλωσσία αυτών που έχουν πέννα στα χέρια τους.

Φανερή επίσης είναι η επιθυμία του συντάκτη να προεξοφληθεί ο πολιτικός θάνατος του Βασίλη Λεβέντη, «με τα χρόνια ο Βασίλης Λεβέντης έχασε τη γοητεία του. Κουράστηκε να λέει τα ίδια και τα ίδια». Αν εννοεί απώλεια γοητείας το ότι είναι αποκλεισμένος ο πρόεδρος μας από τα ΜΜΕ, αυτό μάλλον συνιστά τίτλο τιμιότητας, αφού είναι γνωστό σε ποιούς ανήκουν τα ΜΜΕ και τι παιχνίδια παίζουν οι ιδιοκτήτες τους με την εξουσία για δημόσια έργα, κρατικές προμήθειες, παράνομες δανειοδοτήσεις κ.λ.π.

Ο Βασίλης Λεβέντης έχει καταγγείλει τη διαπλοκή και το ρόλο των καναλαρχών στα πεπραγμένα του 1999 στο χρηματιστήριο και η φίμωσή του από τα ΜΜΕ είναι το κόστος για το θάρρος έκφρασης των απόψεών του. Το αν όμως έχει μέλλον ή όχι στην πολιτική, θα το αποφασίσει ο λαός και όχι ο ιδιοκτήτης της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Το κείμενο καταλήγει στο ότι σήμερα η βουλή έχει γεμίσει Λεβέντηδες. Αλήθεια, το πιστεύει αυτό ο αρθρογράφος; Ο Βασίλης Λεβέντης έλεγε και λέγει πάντοτε την αλήθεια, είχε από το 1990 προειδοποιήσει για την ερχόμενη πτώχευση, πολέμησε το νοσηρό δικομματισμό όταν αυτός ήταν παντοδύναμος και όλοι αναγνωρίζουν την ευστοχία θέσεων και προβλέψεων που τον διακρίνουν. Έχουν καμία σχέση με το Λεβέντη οι 300 της βουλής, οι οποίοι υπηρετούν συμφέροντα και έχουν εξαπατήσει την κοινωνία, όντας υπηρετικό προσωπικό της ολιγαρχίας του πλούτου;

Το να εξομοιώνονται οι αληθινοί αγωνιστές και αυτοί που έχουν ανιδιοτελώς δώσει πολυετείς αγώνες υπέρ του απλού λαού, με τους κηφήνες του κατεστημένου, συνιστά μεγάλη επιπολαιότητα. Δεν μας εκπλήσσει όμως αυτή η επιπολαιότητα, αφού οι δημοσιογράφοι 40 χρόνια λιβάνιζαν ένα διεφθαρμένο σύστημα και τώρα υποδύονται ότι το πολεμούν, στην πράξη όμως το στηρίζουν, γιατί γνωρίζουν ότι το καθεστώς στην πτώση του θα συμπαρασύρει και τους ίδιους.

Η πιο μεγάλη πιθανότητα είναι, εμπνευστής του κειμένου να είναι ο ίδιοκτήτης του Σκάϊ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ο οποίος και μέσω άλλων εκπομπών και δημοσιευμάτων έχει δείξει την εχθρότητα του στο πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη. Καλό είναι να γνωρίζει ωστόσο, ότι εμείς διατυπώνουμε τις απόψεις μας και δεν έχουμε προσωπικές αντιθέσεις με τον κ. Αλαφούζο. Αν οι απόψεις μας ενοχλούν, λυπούμαστε γι' αυτό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι νομιμοποιούνται κάποιοι να κάνουν τόσο αήθεις επιθέσεις στον πρόεδρο μας από τα ΜΜΕ που κατέχουν.

Αν πάλι ο κ. Θεοδωρόπουλος εξ ιδίας πρωτοβουλίας έγραψε το κείμενο, αυτό σίγουρα το έκανε για να πάρει παράσημο από τον εργοδότη του, τα αισθήματα του οποίου για το πρόσωπο του Βασίλη Λεβέντη σίγουρα τα γνωρίζει…