2014-01-18 13:27:00

Χρυσή Αυγή. Από χαρακτήρος ροπή στο έγκλημα

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2014-01-18 13:27:00 Timestamp ID : 1390051620

Σχετικά με το ζήτημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των διώξεων που έγιναν κατά προσώπων που διετέλεσαν σε θέσεις διοίκησης και επιχειρηματιών που έλαβαν δάνεια χωρίς όρους φερεγγυότητας, Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θέτει το ερώτημα «πότε ανακαλύψαμε την Αμερική και γιατί η ίδια έρευνα δεν επεκτείνεται και στις άλλες τράπεζες, κρατικές και ιδιωτικές, όπου σίγουρα συνέβαιναν τα ίδια και χειρότερα»;

Σίγουρα το ΤΤ υπήρξε ένα βολικό και έξυπνο πλυντήριο χρήματος για κομματικούς εκλεκτούς και επιχειρηματίες που το έπαιζαν ισχυροί με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Όμως και οι άλλοι, οι ονομαζόμενοι συστημικοί επιχειρηματίες και αυτοί μέσω των υπολοίπων τραπεζών, λεφτά του λαού μας έτρωγαν και διεπλέκοντο επί χρόνια με τις διοικήσεις και τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών. Όλες αυτές οι σκοτεινές συναλλαγές τραπεζιτών και επιχειρηματιών κόστισαν ακριβά στην Ελλάδα.

Μετά την κλεψιά του 1999 στο χρηματιστήριο, η υπόθεση των θαλασσοδανείων είναι η κατά σειρά δεύτερη σε μέγεθος αιμορραγία, που μαζί με την κομματική και πελατειακή άλωση του κράτους, έφεραν την πτώχευση. Αμφιβάλλουμε αν η δικαιοσύνη μπορέσει να βρει άκρη, ίσως βέβαια παραπέμψει κάποιους αδύναμους κρίκους, γιατί οι έρευνες για τις υποθέσεις αυτές εισέρχονται σε αχαρτογράφητα πεδία και αφορούν το νοσηρό τρόπο με τον οποίο μία οικονομική ολιγαρχία διαφέντευε την Ελλάδα και μέσω των ΜΜΕ συντηρούσε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα.

Μέχρι τώρα, προς λύπην μας, η δικαιοσύνη ελάχιστα μοιάζει να ενδιαφέρεται να εξυγιάνει τον τόπο, περισσότερο δίνει την εικόνα μέσω μεσαίου ή μικρού βάρους διώξεων, ότι ανταποκρίνεται στο αίτημα της εποχής για τιμωρία των ενόχων. Εδώ όμως δεν ζητάμε ικανοποίηση της κοινής γνώμης απλά, ζητάμε κάθαρση, κάθαρση σαν προϋπόθεση μιας γενικευμένης εθνικής επανεκκίνησης για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Τα πιο πάνω καταγραφόμενα έχουν οδηγήσει την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στην απόφαση, οι έλεγχοι για τον παράνομο πλούτο και τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, να αρχίσουν από τους έχοντες περιουσία 10 εκατομ. ευρώ και άνω (υπολογίζεται ότι στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν 20 χιλιάδες περιπτώσεις).

Αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος αυτός σε βάθος εικοσαετίας, τότε ο πήχυς θα κατέλθει στα 5 εκατομμύρια ευρώ περιουσία, μετά στα 2 εκατομ. ευρώ. Ο έλεγχος αυτός θα είναι γενικός, δεν θα εξαιρείται κανείς και θα αποδώσει δικαιοσύνη. Αυτό είναι κάθαρση. Τα υπόλοιπα που ακούγονται, οι μεμονωμένες διώξεις, οι διώξεις κατά περίπτωση ή καταγγελία, γελοιοποιούν το κράτος μας και φανερώνουν ότι αληθινή θέληση πάταξης των παρανομιών κάθε είδους δεν υπάρχει.

Όσον τώρα αφορά τον εγκλεισμό στη φυλακή και τριών ακόμη βουλευτών της Χ.Α., εμείς επιμένουμε στην άποψη ότι η Χ.Α. πρέπει να τεθεί εκτός νόμου και να της απαγορευθεί η συμμετοχή εφεξής σε κάθε είδους εκλογές. Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι η ιδεολογία του εγκλήματος και της βίας, όσες δηλώσεις μετανοίας και νομιμοφροσύνης και αν κάνουν οι κύριοι αυτοί, πάλι στις δολοφονίες και το έγκλημα θα καταλήξουν γιατί έχουν από χαρακτήρος ροπή στην κατεύθυνση αυτή.

Το λάθος το έκαναν οι ψηφοφόροι, που νόμιζαν ότι ψηφίζοντας τους κυρίους αυτούς τιμωρούσαν το σύστημα. Η είσοδος στη βουλή της Χ.Α. γελοιοποίησε τη νέα σελίδα στην οποία πρέπει να εισέλθει η χώρα. Το να φύγεις από συστημικά κόμματα που σε πρόδωσαν είναι θεμιτό και αναγκαίο, όμως αυτό πρέπει να το κάνεις μέσω κομμάτων που έχουν υγιή σκέψη και διάφανη δράση, μέσω κομμάτων με άποψη και σχέδιο, μέσω κομμάτων, όπως η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, που πολεμήθηκαν και καταδιώχθηκαν με κάθε τρόπο από το σάπιο κατεστημένο. Το να φύγεις από τους κλέφτες και να πας στους φασίστες και τους δολοφόνους, είναι και αφιλοσόφητο και ηλίθιο.

Η λύση στο ελληνικό πρόβλημα θα είναι δημοκρατική όχι φασιστική και να το καταλάβουν κάποιοι, που ακόμη και τώρα λειτουργούν με εγωισμό και ισχυρογνωμοσύνη.