2014-02-09 14:17:00

Παραχάραξη των δηλώσεων Λεβέντη για την κίνηση των 58.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2014-02-09 14:17:00 Timestamp ID : 1391955420

Το δημοσιογραφικό κατεστημένο, ενώ επί χρόνια σαμποτάρει και αφανίζει την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, έσπευσε να διαστρεβλώσει και να παραχαράξει δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη στην τηλεόραση Vergina της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας μάλιστα πρωτοφανείς τίτλους, όπως «κατεβάζει ρολά η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ» ή «εντάσσεται στους 58 ο Βασίλης Λεβέντης».

Πρώτος έσυρε το χορό της παραχάραξης ο Βαξεβάνης και ακολούθησαν σχεδόν όλα τα μπλόγκ και ο ημερήσιος τύπος…
Βέβαια στο www.antidiaploki.gr μπορεί να βρει κανείς ολόκληρο το βίντεο του Vergina tv με ημερομηνία 01/02/2014, να διαπιστώσει τι ακριβώς είπε ο Βασίλης Λεβέντης στο δημοσιογράφο και να αντιληφθεί τον αισχρό ρόλο που παίζουν ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, όταν θέλουν να εξοντώσουν ένα τίμιο κόμμα που με τις θέσεις του κάθεται στο ρουθούνι του κατεστημένου…
Ο Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για συνένωση όλου του τόξου της κεντροαριστεράς.

Τόνισε ότι είναι χρέος όλων να παραμερίσουν τις διαφορές που σίγουρα έχουν και συνενούμενοι να δώσουν στον τόπο ένα μεγάλο δημοκρατικό φορέα, που θα ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για συνολική αλλαγή στο πολιτικό μας σύστημα. Στο νέο αυτό φορέα, συνέχισε ο κ. Λεβέντης, έχουν χρέος να ενταχθούν όλοι, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και όποιες άλλες κινήσεις αυτοτοποθετούνται εντός των ιδεολογικών του ορίων.

Προϋποθέσεις επίτευξης του εγχειρήματος ο κ. Λεβέντης έθεσε, πρώτα να αποκλεισθούν από τα ψηφοδέλτια όσοι έχουν διατελέσει για περισσότερα από 12 έως 15 χρόνια βουλευτές (συνεπώς να παραμερίσει όλη η παλαιά φρουρά που έχει κουράσει την κοινωνία και είναι υπεύθυνη για την πτώχευση της χώρας), δεύτερον να μην χρησιμοποιηθεί το εγχείρημα ως σωσίβιο αναβάπτισης του ετοιμοθάνατου και υπεύθυνου για πάρα πολλά πράγματα ΠΑΣΟΚ και τρίτον ο φορέας να έχει ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με παραμονή της χώρας στο ευρώ, με επαναθεμελίωση των θεσμών της δημοκρατίας, με διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο, με άρση προνομίων και αδικιών που μας οδήγησαν στο σημερινό εφιάλτη.

Η παραμονή της χώρας στο ευρώ δεν σημαίνει τυφλή υιοθέτηση των οδηγιών των Βρυξελλών, αντίθετα σημαίνει αφ' ενός ότι η Ελλάδα θα εξυγιάνει τα οικονομικά της κόβοντας παθογένειες και προνόμια της ελίτ και μηδενίζοντας το ετήσιο έλλειμμά της, αφ' ετέρου ότι οι Ευρωπαίοι θα αποσβέσουν μέγα μέρος του χρέους μας και αποστέλλοντας επενδυτές στη χώρα μας θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα δώσουν την στέρεη αντίληψη ότι η Ελλάδα μένει στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι στην νέα ενωμένη κεντροαριστερά πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με εξαίρεση κάποιους στο εσωτερικό του που πρεσβεύουν τρελές και ακατανόητες αντιλήψεις, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η πλειοψηφία των μελών του θα κινηθεί στη σφαίρα της λογικής και της σοβαρότητας. Η κίνηση των 58 θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν απαρχή του εγχειρήματος, πρέπει όμως να γίνουν δεκτοί οι άνω τιθέμενοι όροι και να ξεκαθαριστεί ότι οι 58 δεν είναι όργανα του Σημίτη ούτε αναβάπτιση του πεθαίνοντος ΠΑΣΟΚ. Οι Ιταλοί παραμέρισαν προ ετών τις διαφορές τους και έφτιαξαν την ελιά, εμείς στην Ελλάδα τί είμαστε, κομπλεξικοί ή ανάπηροι και αδυνατούμε να δώσουμε στο λαό την ενότητα και ανανέωση που αξιώνει;

Αυτές είναι οι θέσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, νομίζουμε ότι ανταποκρίνονται στο αίτημα της κοινωνίας, η εικόνα να κατεβαίνουν στις εκλογές 15 δεξιά κόμματα και 15 της κεντροαριστεράς δείχνει αλαζονεία και γελοιότητα και στην ουσία βοηθάει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν το δικομματισμό έχοντας στο γύψο τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας.

Ελπίζουμε όλες οι πλευρές να δείξουν καλές προθέσεις. Αν πάλι το εγχείρημα για μεγάλη κεντροαριστερά δεν υλοποιηθεί, ή αν η κίνηση των 58 αποδειχθεί παράρτημα του ΠΑΣΟΚ, εμείς γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ θα κατέλθει σε μια τέτοια περίπτωση αυτοτελώς στις εκλογές, με τη βεβαιότητα ότι παρά τις δυσκολίες, υπερβαίνει το 3% το ποσοστό των ώριμων και κεντρώων συμπολιτών μας.