2014-04-17 21:39:00

Διαπλεκόμενα.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2014-04-17 21:39:00 Timestamp ID : 1397770740

 Η δεκαετία 1990 – 2000 ήταν μια περίοδος αποθράσυνσης των διαπλεκομένων. Εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εταιρείες δημοσίων έργων, εταιρείες για την προμήθεια του δημοσίου, διυλιστήρια, περιοδικά, καζίνο, ποδόσφαιρο, ταξιδιωτικές εταιρείες, εταιρείες δημοσκοπήσεων, χρηματιστήριο και πάρα πολλά άλλα, είναι τα ευγενή χόμπυ των διαπλεκομένων.

Κάποιοι βγαίνουν τώρα έκπληκτοι και φωνάζουν ενάντια στα διαπλεκόμενα.
Τόσο καιρό που η Βουλή αυτοεξευτελιζόταν ψηφίζοντας ότι θέλει ο κ. Λαμπράκης, ο κ. Τεγόπουλος, πού ήταν όλοι αυτοί;

Δεν ψήφιζαν, δεν εμφανιζόντουσαν στα κανάλια του Λαμπράκη. Αυτοί δεν ανέθεταν τα δημόσια έργα, αυτοί δεν πάσχιζαν για να κλείσουν ραντεβού με το μεγιστάνα;

Αλήθεια πόση υποκρισία πρέπει να έχει κάποιος ή πόσο βλάκας πρέπει να είναι, όταν πρώτα φτιάχνει μεγιστάνες και μετά τους καταγγέλλει;

Το θεριό έγινε κολοσσός. Τώρα ποιος μπορεί να το εμποδίσει; Το θεριό χρηματοδοτεί κόμματα, χρηματοδοτεί πολιτικούς, ανεβάζει, κατεβάζει κυβερνήσεις. Το σπυρί έγινε καρκίνωμα. Τώρα τι γίνεται;

Σε λίγο όταν κουραστούν κάποιοι να φωνάζουν, ή όταν δωροδοκηθούν ή συμβιβαστούν οι καταγγέλλοντες, το θηρίο θα παραμείνει. Τα διαπλεκόμενα θα συνεχίσουν να κυβερνούν.

Οι πολιτικοί θα συνεχίσουν να είναι υπηρέτες του Λαμπράκη, του Κόκκαλη, του Τεγόπουλου, του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη. Όταν κοπάσει η μπόρα, τα διαπλεκόμενα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη.

Από αυτή την αναμέτρηση κοινωνίας και διαπλεκομένων η κοινωνία θα βγει ηττημένη. Στη ζημιά έχουν κάνει τα διαπλεκόμενα θα προστεθεί και ο φόβος του απλού πολίτη, που τώρα πια ξέρει την παντοδυναμία τους.

Η Ένωση Κεντρώων ξεχωρίζει ως κορυφαία σκάνδαλα που πλήγωσαν την Ελλάδα:

Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999.

Το σκάνδαλο της SIEMENS.

Αυτή η διάκριση γίνεται βέβαια χωρίς να υποτιμούνται και τα υπόλοιπα. Επειδή ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ως ενεχόμενα κόμματα πασχίζουν για ατιμωρησία και παραγραφή, θα αγωνιστούμε για την παραπομπή των διαφευγόντων στη δικαιοσύνη.

Πολιτιστική και πολιτική αποχαύνωση

  Ο λαός μας αμέτοχος και απαθής παρακολουθεί τα δρώμενα, φορτίζεται συναισθηματικά με τα ασήμαντα και κλείνει τα μάτια στα σημαντικά του προβλήματα και ζητήματα. Τα Μ.Μ.Ε. συνεχώς ψάχνουν να βρούνε θέματα όπως τα θέατρα ψάχνουν για σενάριο, θέματα που θα καλύψουν τα κενά μας, που θα μας ερεθίσουν, ίσως θα μας ψυχαγωγήσουν.

Χαμηλής ποιότητος σήριαλ (από το γείτονα Τουρκία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής), λοιπές εκπομπές χαμηλοτάτου επιπέδου, τηλεπαιχνίδια, συμβάλλουν στην πολιτιστική και πολιτική αποχαύνωση.

Ο κόσμος στη χώρα μας μοιάζει να αγωνιά και να άγχεται μήπως στερέψουν οι ιδέες των κυρίων του Ant1 και του Mega και δεν του δώσουν τροφή να ασχολείται με κάτι.

Εικονική πραγματικότητα

  «Οι άνεργοι δεν έχουν προβλήματα, ούτε οι αγρότες μας έχουν πρόβλημα. Οι συνταξιούχοι μας ζουν θαυμάσια, άλλοι με €200 το μήνα, άλλοι με €300 το μήνα, άλλοι με €400 το μήνα. Τα προβλήματα λοιπόν στην Ελλάδα λύθηκαν».
Έχει δίκιο λοιπόν ο λαός μας να αγνοεί το Βασίλη Λεβέντη, που φωνάζει για δικαιοσύνη, για μείωση των μεγάλων συντάξεων προκειμένου να βελτιωθούν οι συντάξεις πείνας των χαμηλοσυνταξιούχων, για δημοκρατία και ίσες ευκαιρίες, για μόρφωση, εργασία και στέγη για όλους. Έχει δίκιο ο λαός μας να αρνείται ψήφο στους λαϊκούς αγωνιστές και στους ανιδιοτελείς και τίμιους ανθρώπους και να πέφτει θύμα στους φαύλους, στους πολιτικάντηδες, τους ψεύτες, στα τζάκια και στις μόνιμες οικογένειες της πολιτικής.

Αφού όλοι είναι ευτυχείς και αφού πάνε και ψήφιζαν μέχρι πρόσφατα ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία σε ποσοστά της τάξης του 87% ενώ σήμερα ψηφίζουν Συ.Ριζ.Α., Αν.Ελ., Ποτάμι και  όλα στη χώρα μας βαίνουν αισίως και κάθε αντίσταση και διαμαρτυρία είναι κακοπροαίρετη.

Αφού η πλειοψηφία του λαού ψηφίζει κατεστημένο, όλοι εμείς της Ε.Κ. που φωνάζουμε, που αγωνιούμε είμαστε εκτός πραγματικότητας.

Αφού λοιπόν ο λαός με τη θέλησή του σύρεται στην καταστροφή, αφού ο λαός ψηφίζει αυτούς που ψηφίζει και θέλει να ζει τη νιρβάνα των ψεύτικων υποσχέσεων, εμείς γιατί να τον εμποδίσουμε; Άλλωστε όσοι πήγαν κόντρα στο λαό έφαγαν, έσπασαν τα μούτρα τους. Αρέσει στο λαό το θέαμα, τα διαπλεκόμενα, το ρουσφέτι, η ψευτιά, η προδοσία; Αρέσει στο λαό το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας; Πολύ ωραία, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση.

Όμως ένας λαός που αναζητεί το πλάγιο και το ύπουλο για να βολευτεί, ένας λαός που ψηφίζει αντίθετα με το συμφέρον του αυτούς που τον λεηλατούν, αυτός ο λαός δε δικαιούται ούτε να μιλήσει ούτε να διαμαρτύρεται.

Να μην ξαναδούμε λοιπόν συνταξιούχους στους δρόμους, να παύσει κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, αγροτών.

Πόλεμος ενάντια στο κατεστημένο

Η Ένωση Κεντρώων φιμώνεται συστηματικά από όλα τα ΜΜΕ, γιατί ακριβώς ζητεί την τιμωρία των διαπλεκομένων μεγαλοεκδοτών για τη συμμετοχή τους στο σκάνδαλο του 1999 στο χρηματιστήριο, με δεδομένο ότι οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι οι σημερινοί καναλάρχες.

Επιμένουμε στην απομάκρυνση των διαπλεκομένων από την ιδιοκτησία των ΜΜΕ.

Αυτό συνιστά πολιτική θέση με κόστος για μας, όμως αν αυτή την ώρα η Ελλάδα σύρεται στο βούρκο της διαφθοράς, αυτό οφείλεται στο ότι η ιδιοκτησία των ΜΜΕ έχει περιέλθει σε άτομα με εγκληματικό ενεργητικό.

Για μας, η πάταξη των διαπλεκομένων είναι η θέση μας, είναι αγώνας. Εμείς θέλουμε να απαγορεύεται όποιος έχει εφημερίδα να έχει και τηλεόραση. Επίσης, όποιος έχει ένα ΜΜΕ πρέπει να απαγορεύεται να έχει εταιρείες δημόσιων έργων ή να συμμετέχει σε κάθε είδους άλλες δραστηριότητες.

Πρέπει λοιπόν να μπει μαχαίρι στα διαπλεκόμενα. Γιατί κάποιων η πλεονεξία δεν έχει όρια, ο δε λαός ανώριμος και αδύναμος, την ώρα της κάλπης δεν θυμάται την πατρίδα αλλά το άνεργο παιδάκι, του, που κάποιος απατεώνας του υποσχέθηκε να το διορίσει στο δημόσιο!

Η σκανδαλολογία έχει κουράσει το λαό μας, ιδιαίτερα αφού κανένας δεν τιμωρείται και όλοι οι υπεύθυνοι κατορθώνουν να διαφεύγουν.

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου 1999

Η μεγάλη ληστεία της Ελληνικής κοινωνίας έγινε το 1999 στο χρηματιστήριο που η Ελλάδα είχε ρευστότητα 40 τρις δρχ και φάγανε τα 33 τρις καμία δεκαριά άνθρωποι. Το έγκλημα του χρηματιστηρίου δεν έγκειται ότι έχασε ο κόσμος τα λεφτά του, γατί όταν πας στο χρηματιστήριο ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Το έγκλημα έγκειται στο ότι ενώ αυτά τα λεφτά προορίζονται για επέκταση των επιχειρήσεων, για άτοκη στήριξη των επιχειρήσεων, πήγαν στο χρηματιστήριο για να είναι άτοκη στήριξη των επιχειρήσεων.

Για να έχουν νέο χρήμα άφθονο, άτοκο και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και επέκταση της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτή είναι η αποστολή του χρηματιστηρίου.

Ο κόσμος που πήγε στο χρηματιστήριο εμμέσως στήριξε αυτό το σκοπό, την άτοκη δηλαδή στήριξη των επιχειρήσεων.

Αυτοί όμως κάνανε εικονικές αγορές όταν παίρνανε τα λεφτά άλλων εταιρειών γράφανε στα συμβόλαια δεκαπλάσια τιμή πληρώνανε μόνο το 5% φόρο μεταβίβασης ανωνύμων μετοχών και τα λεφτά τα διοχέτευαν την ναυτιλία αγοράζοντας καράβια και στον έλεγχο που έκανε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς μετά εξάμηνο παρουσίαζαν τα πλαστά συμβόλαια και λέγανε να που πήγαν τα λεφτά.

Αγόραζαν με 400 εκατομμύρια δρχ. μια επιχείρηση και στα συμβόλαια γράφανε 20 δις.

Πλήρωναν το 5% επί του 20 δισ., προτιμούσαν να χάσουν το 5% για να ξεπλύνουν το άλλο 95% στη ναυτιλία, που ήταν ο μόνος τρόπος ξεπλύματος σίγουρου χρήματος που δεν μπορούσε ούτε εισαγγελέας να σε βρει, και έτσι αυτά τα 33 τρισ. έφυγαν για τη ναυτιλία για να οικονομήσουν καμιά δεκαριά άνθρωποι, να κάνουν καράβια και η βιομηχανία μας καθόλου δεν βοηθήθηκε, η παραγωγή δεν ενισχύθηκε και άρχισε από τότε μια ψυχολογική κατάθλιψη, κι ενώ του κόσμου του πήραν τα λεφτά αυτά δεν έπεσαν μέσα στην Ελλάδα αλλά έφυγαν σε offshore εταιρείες στην Ονδούρα και τον Παναμά για αγορά πλοίων.

To σκάνδαλο του χρηματιστηρίου έγκειται στο ότι τα χρήματα που έλαβαν οι εταιρείες από τον κόσμο ( τους μικρομετόχους ) δεν τα επένδυσαν για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, αλλά τουναντίον τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό οι ιδιοκτήτες των εταιρειών, ή τα επένδυσαν στη ναυτιλία, ή τα ξέπλυναν σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις.

Αγόραζαν δηλαδή εταιρείες γράφοντας στα συμβόλαια ψευδή και υπέρογκα ποσά ή ακόμη αγόραζαν και εταιρείες μαϊμού που ούτε καν είχαν δραστηριότητες, αγόραζαν ακριβά ώστε στον έλεγχο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να έχουν να παρουσιάσουν εικονικά συμβόλαια, ότι δήθεν σε επενδύσεις νόμιμες είχαν διοχετεύσει τα χρήματα.

‘Ετσι ούτε η χώρα μας ωφελήθηκε τίποτε, οι μικρομέτοχοι εξαπατήθηκαν και έχασαν τα λεφτά τους και οι πρόεδροι και διευθυντές σύμβουλοι των εισηγμένων διέπραξαν τα αδικήματα να πλαστογραφούν συμβόλαια, να φυγαδεύουν χρήματα στο εξωτερικό, να κάνουν ξέπλυμα παρανόμου χρήματος, αδικήματα που είναι κακουργήματα και άρα μπορούν να τύχουν τιμωρίας οι υποπεσόντες μέχρι το 2019.

Αυτό φοβίζει τους κυρίους αυτούς και έχουν δώσει εντολή στα κανάλια που κατέχουν να γίνεται πλήρης αποκλεισμός του Βασίλη Λεβέντη και κάθε στελέχους της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Ο κόσμος νομίζει ότι το έγκλημα του χρηματιστηρίου έγκειται στο ότι έχασε τα λεφτά του, όμως δεν έγκειται εκεί, αφού όταν πηγαίνεις στο χρηματιστήριο μπορείς να κερδίσεις, μπορείς και να χάσεις.

Τα κακουργήματα που δεν έχουν παραγραφεί είναι αυτά που σας περιέγραψα παραπάνω.

Tο χρηματιστήριο στη χώρα μας

Και αυτή τη στιγμή κάποιοι παίζουν στο χρηματιστήριο. Παίζουν όσοι διαθέτουν πληροφόρηση, για παράδειγμα, αυτοί που περιμένουν την μετοχή της πχ. Εθνικής Τράπεζας με την προοπτική κέρδους 3% εντός μερικών ημερών, έναντι του κέρδους 2% ή 3%, εάν συνεχίσουν να αποταμιεύουν σε κάποια τράπεζα.

Στο παρελθόν ίσχυε το ίδιο, ωστόσο ο πολύς κόσμος επένδυε τα χρήματα του στο χρηματιστήριο και τα άφηνε 2 ως και 3 χρόνια για μεγιστοποιήσει τα κέρδη του.

Η οικονομία μας, στην παρούσα φάση, δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα από το χρηματιστήριο, που ακολουθεί την ίδια με την Ελλάδα πορεία.

Ως Ένωση Κέντρώων, καταγγείλαμε τα γεγονότα : Πως δέκα άτομα έκλεψαν την Ελλάδα τους πολίτες της και στην συνέχεια αγόρασαν ΜΜΕ με απώτερο σκοπό να εκβιάζουν κυβερνήσεις, να παίρνουν έργα και προμήθεια. Είναι τα ίδια άτομα που φίμωσαν την ‘Ενωση Κεντρώων επί μακρόν.

Η ‘Ενωση Κεντρώων, επικοινωνεί τις θέσεις της μέσω διαδικτύου και περιφερειακών καναλιών, τα οποία περιφερειακά κανάλια, έχουν κάποιους μικρούς σε «όνομα» δημοσιογράφους, αλλά μεγάλους σε θάρρος και σε γενναιότητα.