2014-04-17 21:47:00

Μεταναστευτικό

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2014-04-17 21:47:00 Timestamp ID : 1397771220

 

Η Ένωση Κεντρώων προτείνει μια σειρά μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου, ώστε να χαρτογραφηθεί πλήρως και να προχωρήσουμε στη διαχείρισή του. Συνοψίζονται στα εξής βήματα:

Απόδοση Ελληνικής υπηκοότητας στα τέκνα των ξένων που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, φοίτησαν αδιάλειπτα σε Ελληνικά σχολεία και έχουν γίνει 18 ετών.

Απόδοση Ελληνικής υπηκοότητας σε όσους διαθέτουν επαρκή δικαιολογητικά νόμιμης παραμονής και πληρούν τις προϋποθέσεις των σχετικών νόμων.

Εγγύηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προ της επιστροφής τους στις πατρίδες τους, για όσους δεν διαθέτουν επαρκή δικαιολογητικά νόμιμης παραμονής και δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους.

Σεβασμός στη ανθρώπινη ζωή, νομίμως και μη νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα.

Διαρκής ενημέρωση στοιχείων διαμονής και εργασίας των οικονομικών μεταναστών.

Επιστροφή στις πατρίδες τους για όσους δεν διαθέτουν επαρκή δικαιολογητικά νόμιμης παραμονής.

Επιβολή ορίου εξαγωγής χρημάτων στο εξωτερικό από μετανάστες, στο 25% του συνολικού τους εισοδήματος.

Αύξηση ποινών για ρατσιστικές επιθέσεις και διακρίσεις βάσει καταγωγής – φυλής.

Δίωξη σε βαθμό ποινικού αδικήματος όσων εργοδοτούν μετανάστες με μη επαρκή δικαιολογητικά παραμονής στην Ελλάδα.

Στην ‘Ενωση Κεντρώων θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη κοινής στάσης όλων των κρατών μελών της Ε.Ε, με αναλογική διανομή των βαρών και κεντρικό σχεδιασμό για το θέμα της μετανάστευσης.

Με κοινή στάση των κρατών μελών της Ε.Ε, ζητούμε καταγραφή όλων των οικονομικών μεταναστών,  με εφοδιασμό με κάρτα παραμονής και να γίνονται πολίτες της χώρας που τους φιλοξενεί μετά την παρέλευση 10ετίας. Ζητούμε παύση κάθε είδους διακρίσεων και διώξεων σε βάρος τους και να τυγχάνουν εργασιακά και ασφαλιστικά ισότιμης μεταχείρισης. Ζητούμε απαγόρευση ρατσιστικών και φασιστικών νοοτροπιών και συμπεριφορών.

Προφανώς και ανησυχούμε από τον αυξημένο αριθμό των μεταναστών αλλά η Ε.Ε ευελπιστούμε να δείξει διαλλακτικότητα για το θέμα αυτό, καθώς δεν λύνεται δια μαγείας το πρόβλημα με ποσόστωση. Την ποσόστωση την εφαρμόζεις όταν καλείς προς καταγραφή όλους τους μετανάστες και εφαρμόζεις την πολιτική της “Ελεγχόμενης εισόδου μεταναστών”. Όσους θέλουμε και χρειαζόμαστε δηλαδή τους καλούμε. Όταν ξεπερνάμε τον αριθμό μεταναστών που μπορεί η οικονομία μας να σηκώσει και να εκμεταλλευτεί, πλέον εγκυμονούνται κίνδυνοι κοινωνικών εκρήξεων και εθνικής κυριαρχίας.

Η σοβαρή λύση που πιστεύουμε στην ‘Ενωση Κεντρώων είναι πως η Ε.Ε, πρέπει να καταλάβει ότι εμείς, ως χώρα, δεν μπορούμε να γίνουμε αποθήκη λαθρομεταναστών γιατί δεν χωράμε τόσους πολλούς. Αν, για παράδειγμα, χωράμε να δεχθούμε 700 000 άτομα, τους άλλους πρέπει να τους διανείμουμε σιγά σιγά σε άλλα κράτη που έχουν ανάγκη των εργατικών χεριών τους, για να τους φιλοξενήσουν. Μπορούν κάλλιστα να μας παράσχουν τους πόρους για να τους φιλοξενούμε στην Ελλάδα, έως ότου μπορέσουν να τους δεχθούν.

Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα εδάφη της θεωρούνται σύνορα της Ευρώπης προς την Ανατολή. Μπαίνοντας κάποιος παρανόμως στα όρια της Ευρώπης, μπαίνει παρανόμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λάθος να λέμε ότι η Ελλάδα έχει, πχ, 3.000.000 λαθρομετανάστες, είναι ορθότερο να λέμε πως η Ευρώπη έχει δεκάδες εκατομμύρια λαθρομεταναστών, εκ των οποίων τα 3.000.000 στην μικρή χωροταξικά Ελλάδα.

Οι συνθήκες στα κέντρα κράτησης είναι απαράδεκτες. Δεν ταιριάζουν όχι απλώς σε ευρωπαϊκή χώρα, ούτε σε χώρα του Τρίτου Κόσμου δεν περιμένει κάποιος τέτοια αντιμετώπιση των μεταναστών. Οι μετανάστες είναι και αυτοί άνθρωποι και ανθρώπινα θα πρέπει να τους συμπεριφέρονται τα κράτη υποδοχής, όχι σαν εγκληματίες και δολοφόνους.

Βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των παράνομων που συλλαμβάνονται στα σύνορα χερσαία και θαλάσσια.

Διαβούλευση με την Ε.Ε. για τη σίτιση και στέγαση των μεταναστών καθώς και για την δυνατότητα μετοίκησης σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. των εισερχόμενων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια η οποία αποτελεί πύλη εισόδου στην Ευρώπη.