2014-04-17 21:27:00

Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου 1999.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2014-04-17 21:27:00 Timestamp ID : 1397770020

Η ληστεία κατά της κοινωνίας πραγματοποιήθηκε το 1999 στο χρηματιστήριο. Την εποχή που η Ελλάδα διέθετε ρευστότητα η Ελλάδα ύψους 40 τρις δραχμών και μέσω του Χρηματιστηρίου, απομυζήθηκαν 33 τρις από τα 44 τρις από μια ομάδα δέκα ατόμων.

Το έγκλημα του χρηματιστηρίου δεν έγκειται στο ότι ότι πολίτες έχασαν τα χρήματα τους. ‘Οταν κάποιος απευθύνεται στο χρηματιστήριο, το κάνει γνωρίζοντας πως ή θα κερδίσεις ή θα χάσεις.
Τα χρήματα που επενδύονται στο χρηματιστήριο προορίζονται για την άτοκη στήριξη των επιχειρήσεων.
Για να έχουν νέο χρήμα, άτοκο και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και επέκταση της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτή είναι η αποστολή του χρηματιστηρίου.
Ο κόσμος που επένδυσε και επενδύει στο χρηματιστήριο εμμέσως στηρίζει αυτό το σκοπό, την άτοκη δηλαδή στήριξη των επιχειρήσεων που συμμετέχουν των διαδικασιών.
Οι ομάδα των δέκα όμως, χρησιμοποίησε τα χρήματα τω επενδύσεων για να προβαίνουν σε εικονικές αγορές.

Παίρνοντας τα χρήματα άλλων εταιρειών, γράφανε στα συμβόλαια δεκαπλάσια τιμή αξίας αγοραπωλησίας πληρώνοντας μόνο το 5% φόρο μεταβίβασης ανωνύμων μετοχών και τα χρήματα τα διοχέτευαν σε άλλες δραστηριότητες (όπως η ναυτιλία) αγοράζοντας για παράδειγμα καράβια.
Στους ελέγχους που έκανε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, μετά από ένα εξάμηνο παρουσίαζαν τα πλαστά συμβόλαια και «να που πήγαν τα χρήματα».
Αγοράζαν με 400 εκατομμύρια δρχ. μια επιχείρηση και στα συμβόλαια γράφανε 20 δις.
Πλήρωναν το 5% επί του 20 δις, προτιμούσαν να χάσουν το 5% για να ξεπλύνουν το άλλο 95% στη ναυτιλία, που ήταν ο μόνος τρόπος ξεπλύματος σίγουρου χρήματος που δεν μπορούσε ούτε εισαγγελέας να σε βρει, και έτσι αυτά τα 33 τρις έφυγαν για τη ναυτιλία για να οικονομήσουν τα μέλη της ομάδας των δέκα ατόμων και επένδυσαν με τη σειρά τους σε δραστηριότητες ναυτιλιακές όπως η αγορά πλοίων.

Η βιομηχανία μας καθόλου δεν βοηθήθηκε.

Η παραγωγή δεν ενισχύθηκε και άρχισε από τότε μια ψυχολογική κατάθλιψη, κι ενώ του κόσμου του πήραν τα χρήματα αυτά δεν έπεσαν μέσα στην Ελλάδα αλλά έφυγαν σε off-shore εταιρείες για αγορά πλοίων. 

To σκάνδαλο του χρηματιστηρίου έγκειται στο ότι τα χρήματα που έλαβαν οι εταιρείες από τον κόσμο ( τους μικρομετόχους ) δεν τα επένδυσαν για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, αλλά τουναντίον τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό οι ιδιοκτήτες των εταιρειών, ή τα επένδυσαν στη ναυτιλία, ή τα ξέπλυναν σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις.
Αγόραζαν δηλαδή εταιρείες γράφοντας στα συμβόλαια ψευδή και υπέρογκα ποσά ή ακόμη αγόραζαν και εταιρείες με μηδενική δραστηριότητα, αγόραζαν ακριβά ώστε στον έλεγχο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς να έχουν να παρουσιάσουν εικονικά συμβόλαια, ότι δήθεν σε επενδύσεις νόμιμες είχαν διοχετεύσει τα χρήματα.
‘Ετσι ούτε η χώρα μας ωφελήθηκε τίποτε, οι μικρομέτοχοι εξαπατήθηκαν και έχασαν τα χρήματα τους και οι πρόεδροι και διευθυντές σύμβουλοι των εισηγμένων διέπραξαν τα αδικήματα να πλαστογραφούν συμβόλαια, να φυγαδεύουν χρήματα στο εξωτερικό, να κάνουν ξέπλυμα παρανόμου χρήματος, αδικήματα που είναι κακουργήματα και άρα μπορούν να τύχουν τιμωρίας οι υποπεσόντες μέχρι το 2019.

 Αυτό φοβίζει τους κυρίους αυτούς και έχουν δώσει εντολή στα κανάλια που κατέχουν να γίνεται πλήρης αποκλεισμός του Βασίλη Λεβέντη και κάθε στελέχους της ‘Ενωσης Κεντρώων.

 Ο κόσμος νομίζει ότι το έγκλημα του χρηματιστηρίου έγκειται στο ότι έχασε τα χρήματα του, όμως δεν έγκειται εκεί, αφού όταν πηγαίνεις στο χρηματιστήριο μπορείς να κερδίσεις, μπορείς και να χάσεις.

 Tο χρηματιστήριο στη χώρα μας

Και αυτή τη στιγμή κάποιοι παίζουν στο χρηματιστήριο.  
Παίζουν αυτοί που έχουν καλή πληροφόρηση. Αυτοί που περιμένουν την μετοχή μιας τράπεζας (όπως η Εθνική Τράπεζα) με σκοπό κέρδους το 3%.
Αν κερδίσει κανείς 3% μέσα σε μια μέρα είναι σημαντικό. Σε αντίθεση με έναν απλό  τραπεζικό λογαριασμό, όπου η ετήσια απόδοση μπορεί να είναι μόλις 3%.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν, στο χρηματιστήριο παίζουν οι έχοντες πληροφόρηση και επενδύουν τα χρήματα για μια μόνο ημέρα. Την επομένη τα αποσύρουν. Σε αντίθεση με τον πολύ κόσμο, που τα έβαζε και τα άφηνε 2-3 χρόνια για να εξελιχθεί η πορεία της οικονομίας.
Η οικονομία δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα σήμερα από το χρηματιστήριο δεν πλησιάζει σήμερα ο νοικοκύρης σήμερα μόνο τα λαμόγια κερδίζουν χρήματα στο χρηματιστήριο.
Εμείς καταγγείλαμε ως Ένωση Κέντρου ότι δέκα άτομα έκλεψαν την Ελλάδα και ότι μετά αγόρασαν κανάλια και ραδιόφωνα για να εκβιάζουν κυβερνήσεις να παίρνουν έργα και προμήθεια και αυτά τα άτομα μας έκοψαν από τα κανάλια.
Οι εναπομείναντες, πλέον, τρόποι να ακουστεί η ‘Ενωση Κεντρώων, είναι δια μέσω του διαδικτύου αλλά και μέσω περιφερειακών ΜΜΕ, στα οποία κάποιοι τοπικοί δημοσιογράφοι, με μεγάλο θάρρος και γενναιότητα αναδεικνύουν την Ένωση Κεντρώων.