2014-04-17 21:13:00

Υγεία – Αθλητισμός – Ναρκωτικά.

By antidiaploki
Ημερομηνία αρχικής ανάρτησης : 2014-04-17 21:13:00 Timestamp ID : 1397769180

Υγεία – Αθλητισμός – Ναρκωτικά

  • Υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους.
  • Είσοδος του κάθε πολίτη σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας με απλή επίδειξη της ταυτότητας του.
  • Εδραίωση δωρεάν παιδείας και δωρεάν υγείας και θα αντιτεθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη κερδοσκοπικού χαρακτήρα κινήσεων στους χώρους αυτούς.
  • Ο αθλητισμός της χώρας μας θα ενισχυθεί.
  • Και ο πρωταθλητισμός μας αφορά, πρώτιστα ωστόσο μας ενδιαφέρει η άθληση των νέων μας, η δυνατότητα άθλησης και στο τελευταίο μας χωριό.
  • Αθλητισμός δεν είναι μόνο τα χρυσά μετάλλια και οι Κροίσοι που διοικούν το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο.
  • Αθλητισμός είναι κυρίως το φυτώριο ανάπτυξης ταλέντων και η υγεία των νέων μας και στο σημείο αυτό θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ναρκωτικά

  • Η αύξηση των κέντρων αποτοξίνωσης πρέπει να φθάσει στο στάδιο εκείνο, όπου κάθε χρήστης θα έχει το δικαίωμα και τις ευκαιρίες κοινωνικής επανένταξης.
  • Η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά άτομα, ως θύματα του πιο μεγάλου κοινωνικού εχθρού, ως πρόσωπα έχοντα την ανάγκη στήριξης όλων μας. Δεν πρέπει να διαπράξουμε το λάθος να στείλουμε τα άτομα αυτά στο περιθώριο, θα έχουμε συμμετάσχει στο έγκλημα της εξόντωσης τους.
  • Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει ξεκινήσει προσπάθεια πίεσης σε φορείς όπως η εκκλησία, οι δήμοι όλης της χώρας , οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι αθλητικοί σύλλογοι, οι επιστημονικοί σύλλογοι και τα οποία αναγνωρισμένα και με διαφάνεια λειτουργούντα σωματεία, ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον τους και να αυξηθεί η ετοιμότητα τους, στην όλη επιχείρηση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η σήψη της πολιτικής, τα σκάνδαλα, τα ρουσφέτια κάθε λογής και η αναξιοπιστία της πολιτικής ζωής, είναι παράγοντες που στέλνουν μεγάλο κομμάτι της νεολαίας μας στις «εύκολες» αλλά καταστροφικές λύσεις.

Η βαρύτητα της κρατικής και κοινωνικής μέριμνας πρέπει να στραφεί στο στάδιο πρόληψης.

Αυτό θα γίνει με ίδρυση από τους δήμους ψυχοπνευματικών κέντρων, όπου οι νέοι και οι νέες θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν δημιουργικά και να εντρυφήσουν σε τέχνες όπως η μουσική και ο χορός, μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, μετέχοντας σε σεμινάρια πολιτισμού και ανταλλαγής γνώσεων και σε δραστηριότητες επιστημονικής διερεύνησης και σε επιστημονικές μελέτες, μελετώντας υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικών και ειδικών σε θέματα νεότητας

Η διοργάνωση από τα ως άνω κέντρα εκδρομών, συνεστιάσεων, σεμιναρίων, η ανταλλαγή φιλοξενίας μεταξύ των κέντρων και η συμμετοχή σε κάθε είδους εκδηλώσεις, είναι κύριο χρέος των υπευθύνων του κάθε κέντρου.

Ακόμη η συνεργασία των ψυχοπνευματικών κέντρων με αθλητικούς συλλόγους θα συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας από τους νέους μας.

Η μείωση των ποινών που επιβάλλονται στους χρήστες ναρκωτικών στο ελάχιστο δυνατό και η σωστή αστυνόμευση της εμπορίας, με αντίστοιχη αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται για το εμπόριο ναρκωτικών, βρίσκεται μέσα στη φιλοσοφία της ‘Ενωσης Κεντρώων.

Η αύξηση των κέντρων αποτοξίνωσης πρέπει να φθάσει στο στάδιο εκείνο, όπου κάθε χρήστης θα έχει το δικαίωμα και τις ευκαιρίες κοινωνικής επανένταξης.

Η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίζει όλα τα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά άτομα, ως θύματα του πιο μεγάλου κοινωνικού εχθρού, ως πρόσωπα έχοντα την ανάγκη στήριξης όλων μας. Αν διαπράξουμε το λάθος να στείλουμε τα άτομα αυτά στο περιθώριο, θα έχουμε συμμετάσχει στο έγκλημα της εξόντωσης τους.

Λυπούμαστε πολύ που η αστυνομία κατηγορείται για αδιαφορία, ίσως ορισμένες φορές και για συγκάλυψη στη διακίνηση ναρκωτικών και δεν ξεχνάμε την εκφρασθείσα προ ετών άποψη τέως υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ότι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ρέει χρήμα που προέρχεται από μεγαλεμπόριο ναρκωτικών. Η άποψη αυτή αν εξετάζονταν με τη δέουσα σοβαρότητα, ίσως τώρα να είχαν γίνει αποτελεσματικά βήματα στην κατεύθυνση της πάταξης της εμπορίας ναρκωτικών στη χώρα μας.

Πολλά σωματεία, ιδιωτικά, φροντίδας των χρηστών, λίγα πράγματα έχουν προσφέρει, αφού αγνοούνται από την πολιτεία ή είναι όργανα αυτοπροβολής των πρωτεργατών ή ακόμη και μέθοδοι κερδοσκοπίας. Η κοινωνία πρέπει να τηρεί επιφυλάξεις για τη λειτουργία τέτοιων σωματείων.

Η ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ έχει ξεκινήσει προσπάθεια πίεσης σε φορείς όπως η εκκλησία, οι δήμοι όλης της χώρας , οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, οι αθλητικοί σύλλογοι, οι επιστημονικοί σύλλογοι και τα οποία αναγνωρισμένα και με διαφάνεια λειτουργούντα σωματεία, ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον τους και να αυξηθεί η ετοιμότητα τους, στην όλη επιχείρηση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η επιστροφή τέλος της νεολαίας μας στην πολιτική, θα έχει πολύ θετική συμβολή. Νέοι που ασχολούνται με τα κοινά, οχυρώνουν περισσότερο την προσωπικότητα τους μπροστά σε ανάλογους κινδύνους, Η σήψη της πολιτικής, τα σκάνδαλα, τα ρουσφέτια κάθε λογής και η αναξιοπιστία της πολιτικής ζωής, είναι παράγοντες που στέλνουν μεγάλο κομμάτι της νεολαίας μας στις «εύκολες» αλλά καταστροφικές λύσεις.

Ταυτόχρονα, η αύξηση των ασχολούμενων νέων και όχι μόνο, με τον αθλητισμό και όχι απαραίτητα με τον πρωταθλητισμό, συμβάλλει στην συλλογικότητα, στη δημιουργία υγειών διαπροσωπικών σχέσεων, στην διαμόρφωση υγειών συνειδήσεων και στην εκτόνωση των νέων μέσω δημιουργικών ασχολιών.